Juontaja Anni Hautala kertoo kihlautuneen onnesta Annassa: ”Sinkkuelämä ja deittailu eivät ole koskaan olleet juttuni”

Suosittu radio- ja televisiopersoona hersyy onnea. Suunnitelmissa ovat ikimuistoiset häät – elämä on parasta juuri nyt.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Suosittu radio- ja televisiopersoona hersyy onnea. Suunnitelmissa ovat ikimuistoiset häät – elämä on parasta juuri nyt.
(Päivitetty: )
Teksti:
Karoliina Kanerva

Anni Hautalalla menee hyvin. Radio- ja televisiojuontaja kertoo Anna-lehdessä, kuinka töitä riittää ja kotona eletään jännittäviä aikoja. Hautala on menossa naimisiin, ja sulhanen on koomikko Niko Kivelä.

Vielä huhtikuussa juontaja viittasi siihen, ettei häillä ole kiirettä. Nyt äänensävy on jo hieman muuttunut.

”Kosinta tarkoitti minulle ja Nikolle sitä, että menemme naimisiin. Häistä tulee jättibileet kavereille, melkein kuin festarit”, Hautala suunnittelee.

”Lähisuku kutsutaan, mutta enimmäkseen vieraslistalla on kavereita. Häiden ajankohta ja paikka ovat vielä auki.”

Onnen taustalla itsetutkiskelua

”Elämäni on tällä hetkellä niin ihanaa, että pelkään, että tämä loppuu. Olen onnellisimmillani juuri nyt”, Hautala toteaa.

Aina kaikki ei menestyvällä juontajallakaan ole ollut täydellistä. Takana on turvattomuuden tunnetta, terapiaa ja itsetunnon kehittämistä.

”Suurimman osan ajasta viihdyn kehossani. On kuitenkin päiviä, joina katson Instagramista kuviani ja mielessä häivähtää, pitäisikö laihduttaa vähän. En silti laihduta. En vain jaksa.”

Radiotöissään Hautalan ei tarvitse miettiä, minkä näköisenä töihin painelee. Silloin häntä kuunnellaan, ei katsota. Vaikka televisiokameran edessä tilanne onkin hyvin erilainen, ei Hautala ota turhia paineita kasvaneesta televisionäkyvyydestään.

”Yritän pitää ulkonäköpaineet kurissa näyttämällä mahdollisimman pitkälti sellaiselta kuin oikeasti olen.”

Hyvän itsetunnon ja positiivisen elämänasenteen taustalla on myös terapiakäyntejä. Niiden tärkeyttä Hautala haluaa myös korostaa.

”Itsetutkiskelu on tehnyt minulle niin hyvää, että minusta kaikkien kannattaisi kokeilla terapiaa. Terapian ansiosta olen rennompi kuin ennen. Yritän olla kaukaa viisas muissakin asioissa, miksi en sitten psyykkisen hyvinvointini suhteen.”

Rakkauselämässä iloisia uutisia

Kuusi vuotta sitten Hautala kävi läpi raskaan avioeron. Liitto, jonka hän uskoi kestävän, ei toiminutkaan. Pari oli myös saanut yhteisen lapsen kaksi vuotta aiemmin.

”Ero oli peiliin katsomisen paikka. Mennessäni naimisiin ajattelin, että myös pysyn naimisissa, mutta se ei mennytkään niin.”

Seurustelusta ilman vakavaa sitoutumista tai muista parisuhteettoman elämän tuomista vapauksista ei Hautala erityisemmin kuitenkaan nauttinut.

”Sinkkuelämä ja deittailu eivät ole koskaan olleet juttuni. Haluan tietää, missä mennään, ollaanko parisuhteessa vai ei.”

Nyt juontajan nimettömässä säihkyy sormus. Parisuhde koomikon kanssa muuttui avoliitoksi, ja kihlaus tuli julkisuuteen viime maaliskuussa. Edessä ovat häät, joista Hautala odottaa ikimuistoisia.

”Alan ehkä vihdoinkin tuntea itseni aikuiseksi”

Huhtikuussa 36 vuotta täyttänyt Huhtala suhtautuu ikään kahdella tavalla. Toisaalta hän tiedostaa vanhenemisen merkit, mutta samanaikaisesti toteaa kokeneensa ikäänsä nähden jo paljon.

”Lähestyn keski-ikää. Minulla on ryppyjä ja harmaita hiuksia. En jaksa kuunnella autossa musiikkia vaan haluan kuunnella puhekanavaa. Priorisoin unta.”

Huhtalan poika on nyt 8-vuotias. Perheeseen kuuluu myös lapsi Kivelän edellisestä liitosta, ja uusperheen arki toimii hyvin.

Työtään Hautala toivoo saavansa tehdä niin pitkään kuin mahdollista. Kaiken lisäksi taskusta löytyy myös opiskelupaikka Helsingin Yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa, jonne Huhtala pääsi toisella yrityskerralla. Töissä menee kuitenkin sen verran hyvin, että opiskelut ovat toistaiseksi sivussa.

Aamulypsyn lähetyksessä Hautalan hersyvä nauru hymyilyttää kuuntelijoita. Ilo on aitoa, sillä mikrofonin takana juontaja on oikeasti onnellinen.

”Olen saanut tehdä jo mielettömiä asioita elämässä ja urallani, ja olen vasta 36-vuotias. Meneillään ovat elämäni parhaat vuodet.”

X