Juontaja Heikki Paasonen tarttuu polttarihaasteeseen: ”Sankaria ei aina tarvitse pukea Batmaniksi ja heitellä mädillä kananmunilla”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Heikki Paasonen
© Tiia Ahjotuli / Otavamedia
Heikki Paasosen mielestä tärkeintä polttareita järjestäessä on kuunnella ja miettiä sitä, että minkälaisesta ihmisestä kulloinkin on kyse.

Juonsit The Voice of Finlandin. Liikutuitko itse kilpailijoiden esityksistä?

Töissä ollessani minulla on aina pari ylimääräistä kevlar-kerrosta päällä, mutta ihminenhän se minäkin vain olen. Ja varsinkin nyt kun tähän kauteen liittyy tällainen surullinen konteksti kuin Olli Lindholmin poismeno, niin kyllä joku biisi saattoi mennä syvemmälle ihon alle.

Mitä kuuluu omalla musisoinnillesi?

Se on vähän jäissä tällä hetkellä. Viimeksi olen ollut mukana bändissä kolmisen vuotta sitten. Sen jälkeen rummut ovat olleet pölyttymässä vintillä. Viimeisin musiikkilöytö mitä itse olen fiilistellyt on First Aid Kit. Löysin sen vähän jälkijunassa.

Samuli Putron uusimmasta olen myös tykännyt kovasti niin kuin hänen muistakin soololevyistään. En ole mitenkään korvat höröllä uusista jutuista.

Alan olla jo sen ikäinen, että palaan nostalgiaan ja siihen ”vanhaan hyvään aikaan”. Pakko sanoa, että kyllä esimerkiksi 70-luvun Judas Priest on kova!

Täytit talvella 36 vuotta. Joko ikä tuntuu ja jos niin miten?

Kyllä tuntuu ja koko ajan enemmän ja enemmän. Remonttia on raajoissa vähän väliä. Yritän edelleen urheilla samalla tavalla kuin joskus 20-vuotiaana, mutta eihän se kroppa sitä kestä.

Nyt odotan sesamluun parantumista ja vielä on kuukausi jäljellä juoksukieltoa. Takana on pitkä yhdeksän kuukauden odotus.

Se on tuntunut pääkopassakin, mutta onneksi olen saanut alkaa pelata jääkiekkoa helmikuusta alkaen.

Työn ohella harrastat muun muassa kuntosalia ja lätkää. Ehditkö ajaa harrikalla enää ollenkaan?

Minulla ei ole ollut moottoripyörää enää moneen vuoteen. Myin sen pois, kun kyllästyin siihen, että joku oli aina parkkeerannut sen kumoon. Ostin tilalle sähköpolkupyörän.

Purjevenettä en ole hankkimassa. Vanhemmillani on moottorivene ja he saavat minut mukaansa ehkä kerran kesässä. Tylsistyn veneessä nopeasti.

Kesällä kuvaatte Paasosen polttaritoimisto -ohjelmaa ja olet järjestänyt polttareita monille ystävillesi. Mitä omiin polttareihisi tulisi ehdottomasti sisältyä?

Vaikea kysymys. Tietääkseni omia polttareita ei ole luvassa vielä edes tulevana kesänä. Tärkeintä polttareita järjestäessä on kuunnella ja miettiä sitä, että minkälaisesta ihmisestä kulloinkin on kyse.

Sankaria ei aina tarvitse pukea Batmaniksi ja heitellä mädillä kananmunilla, vaan muitakin asioita voi tehdä.

X