Juontaja Juuso Mäkilähde ei itse kilpailisi Selviytyjät Suomessa: ”Mulla menisi hermo niihin ihmisiin! Olen vähän erakkoluonne”

Jaa artikkeli
Juuso Mäkilähde
© Kristiina Kurronen / Otavamedia
Selviytyjät Suomi -ohjelman juontaja Juuso Mäkilähteen mielestä sarjan suosio perustuu siihen, että ihminen näyttäytyy sarjassa aidoimmillaan.

Mikä on Selviytyjät Suomi -ohjelman suosion salaisuus?

Se on hirveän vahva tv-ohjelmaformaatti. Se toimii, kun mukana on ihmisiä, jotka ovat siellä omina itsenään, mutta myös pelaamassa peliä. Haluaisin toki sanoa, että minun valloittava persoonani on syynä suosioon, mutta niin ei asia ole.

Selviytyjien koukuttavin asia on se, mitä siellä saarella tapahtuu, miten ihmiset suhmuroivat keskenään. Julkkiksia ei koskaan näe niin aidoilla ilmeillä kuin ohjelmassa. Siinä ympäristössä ihminen on tietyllä tapaa aidoimmillaan.

Monesti kilpailijat ovat huolissaan siitä, miltä he näyttävät. Minusta he näyttävät tosi hyviltä, he ovat kauniita ja komeita ihmisiä. On mahtavaa, että mikään ei ole siloteltua vaan he ovat siellä autiolla saarella nimenomaan selviytymässä.

Juonnat nyt kolmatta kertaa. Voisitko itse osallistua siihen?

Koska olen nähnyt mitä se on, niin en usko, että lähtisin. Mulla menisi hermo niihin ihmisiin! Ajatus siitä, että olisin heidän kanssaan siellä 32 päivää, olisi minulle se kovin haaste. Olen siinä mielessä vähän erakkoluonne. Työn kautta olen kyllä sosiaalinen, mutta muuten olen tarkkailija.

Mikä on oman elämäsi suurin koitos?

Hyvä kysymys. Tähän ikään mennessä olen huomannut, että kyllä tämä elämä itsessään on tietynlaista päivittäistä selviytymistä, enkä tarkoita sitä negatiivisessa valossa. Elämä on aikamoinen seikkailu, jossa toivon selviäväni mahdollisimman pitkälle.

Mitä kuuluu syksyysi?

Nyt kuvaamme Farmi-ohjelmaa, jota varten minun ei onneksi tarvitse matkustaa tuhansien kilometrien päähän. Ajokilometrejä tulee tietysti jonkin verran kuukauden aikana, kun pitää välillä käydä viemässä lapsia päiväkotiinkin.

Miten rentoudut ruuhkavuosien keskellä vai oletko työnarkomaani?

Suhtaudun hyvin intohimoisesti työhöni. Kun väsyttää, ajattelen että vuosi tai kaksi vielä niin tilanne rauhoittuu. Olen viisi vuotta hokenut tuota itselleni, eikä sitä ole vielä tapahtunut. Uskon siihen silti vahvasti.

Rentoutumiseen minulla on nykyään harvoin mahdollisuutta, mutta golfia tykkään silloin pelata. Kesällä pääsin lapseni kummisedän kanssa golfaamaan ja se oli kyllä todella onnellinen hetki. Tykkään myös vuokramökkeilystä, kun omaa ei ole.

X