Juontaja-toimittaja Joanna Kuvaja muistelee lapsuuden suosikkiruokaansa ”mökkihöperöä”

Jaa artikkeliTilaa Seura
Anne Issakainen ja Joanna Kuvaja © MTV3
Anne Issakainen ja Joanna Kuvaja © MTV3
Tällä kertaa Illallinen äidille -jaksossa juontaja-toimittaja Joanna Kuvaja herättelee henkiin lapsuuden ruokamuistojaan. Kape Aihinen saapuu hänen luokseen Espooseen, jossa hemmotellaan Joannan äitiä Anne Issakaista.

Kuvajan ja Aihisen päivä alkaa Nokkalan Majakalta. Paikka on Kuvajalle tärkeä, koska hän asuu lähistöllä ja vierailee ravintolassa usein perheensä kanssa.

Aamukahvin ääressä Kuvaja kertoo lapsuusmuistojaan: päällimmäisenä on mielessä se, että elämä oli vauhdikasta. Lempiruoka oli nimeltään mökkihöperö, jota Kuvaja edelleen valmistaa usein omalle perheelleen.

”Se on tällainen köyhän miehen versio makaronilaatikosta: sotketaan jauheliha ja makaroni yhteen, sinne vähän sipulia, hyvät lihaliemikuutiot ja mausteet ja paljon ketsuppia. Mutta koskaan se ruoka ei ennättänyt mennä uuniin, koska oli kiire talleille tai treeneihin”, Joanna Kuvaja sanoo ohjelmassa.

Kun Kuvaja muutti Italiaan työskennelläkseen ravitallilla, hänelle aukeni aivan uusi ruokamaailma. Myös äidille kokattava illallinen ammentaa italialaisesta herkkuperinteestä. Mökkihöperön sijaan tarjolle loihditaan esimerkiksi sieni- ja äyriäispastat.

”Olen sanaton!” Kuvaja hihkaisee Aihisen paljastettua suunnitelmansa illan menusta.

Illallinen äidille, ti 27.7. klo. 20.00, MTV3

 

X