Kalle Lamberg: ”Olen aina haaveillut omista lapsista”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
© Sampo Korhonen/Otavamedia
Isyydestä haaveileva näyttelijä Kalle Lamberg, 30, työskenteli salaa omalta isältään naapurikaupungin karaokeravintolassa. Mutta miksi näyttelijä joutui maksamaan teatterille rahaa?

Tunnustan,

että olen joutunut opettelemaan epävarmuuden hallitsemista. Epäröin turhaan esimerkiksi silloin, kun päätimme hakea yhdessä näyttelijäkaverini Lauri Tilkasen kanssa Teatterikorkeakouluun. Minä jänistin hakuprosessissa, kun taas Lauri pääsi heittämällä sisään. Keräsin rohkeutta vuoden verran ja tulin sitten perästä.

Aloitin nuorisoteatterin harrastamisen 13-vuotiaana Laurin kanssa. Hän oli jo silloin vilkkusilmäinen naistennaurattaja. Itse olin samanlainen kun nytkin: porukan pelle ja hauskuuttaja.

Yhteistyö Laurin kanssa on jatkunut tähän asti, sillä näyttelemme yhdessä Pää edellä -sarjassa.

Mokasin

viime vuonna pahasti kalenterini kanssa. Ajattelin selviäväni sekä tv-ohjelman kuvauksista että teatteritöistä, mutta luulin väärin.

Tuplabuukkauksen vuoksi jouduin maksamaan teatterille lopulta riihikuivaa rahaa korvaukseksi esityksen peruuntumisesta, koska olin samaan aikaan kuvauksissa. Kannoin vastuun niin selkä suorassa kuin pystyin.

Oli tavallaan onni, että mokasin, koska vauhtisokeutta oli jo ilmassa. Tapahtumasarja herätti minut tarkkailemaan työmääriä, jotka olivat lisääntyneet Saturday Night Liven jälkeen. Yritin tehdä sovittujen teatterijuttujen lisäksi kaikki tarjotut leffat ja sarjat, enkä halunnut sanoa ei. Muut varoittelivat minua, mutta en halunnut kuunnella siinä vaiheessa ketään.

Olen säästynyt toistaiseksi totaaliselta väsymykseltä. Minulla on sen verran nautiskelijaluonne, että varon päästämästä väsymystä psyykeseen.

Suutun

netissä vellovasta lynkkausmeiningistä. Pahimmillaan netissä huutelu voi kulminoitua vihaan.

Tiedän, että arvostelu kuuluu tähän alaan. Ennen kuin Saturday Night Live alkoi, varauduin siihen, että loka voi lentää.

Lopulta SNL meni minun kohdallani hyvin. Sain kuitenkin raivostuttavaa palautetta Illallinen äidille -ohjelmasta. Tällä alalla oleminen on minun päätökseni, eikä ohjelmassa mukana ollut äitini osannut käsitellä haukkuja niin kuin minä. Minua ja työtäni saa haukkua tai arvostella niin paljon kuin haluaa, mutta lähimmäisiäni ei. Siinä menee raja ja sen ylittäminen pistää vihaksi.

Ennustan,

että hurahdan pian taas johonkin uuteen peliin tai laitteeseen. Yritän kovasti aikuistua, mutta tunnen suurta intohimoa teknisiä vempaimia ja turhaa krääsää kohtaan.

Pelkään

töiden riittämistä etenkin tv- ja elokuvapuolella. Tämä ala on melkoista tasapainottelua. Naama ei saa kulua liikaa, mutta yleisö ei myöskään saa unohtaa sitä. Toimin myös teatterinjohtajana Turun Linnateatterissa. Se tuo tietysti taloudellista turvaa.

Jos näyttelijän hommat loppuisivat, niin työllistäisin itseni varmaankin ravintola-alalla. Nyt jo edesmennyt isäni perusti aikoinaan monia ravintoloita.

Ensimmäisen kerran työskentelin ravintolassa salaa isältä. Hän ei päästänyt minua alalle töihin, joten menin viereiseen kaupunkiin vetämään karaokea. Kolmen viikon jälkeen jäin rysän päältä kiinni, kun yksi faijan tuttu tuli käymään baarissa ja laverteli isälle. Kävimme isän kanssa pitkiä puheluita sen jälkeen.

Odotan

isäksi tulemista. Sitten jos ja kun se tapahtuu, rauhoitan työkuviot totaalisesti joksikin aikaa ja keskityn vain perheeseeni. Olen aina haaveillut omista lapsista, elämän jatkuvuudesta heidän kauttansa.

Oma perhe on aina ollut listallani ykkösenä. Tykkään pitää ihmiset lähelläni, enkä viihdy kamalan kauaa itsekseni. Jos olen jossakin työmatkalla, niin koti-ikävä alkaa hiipiä puseroon viimeistään viikon päästä.

Olemme Marian kanssa suunnitelleet jo pitkään häitä, mutta nyt odotamme rauhassa niille sopivaa ajankohtaa. Meillä ei ole mikään kiire.

X