Kansanedustaja Emma Karin Linnan juhlien luomus kertoo parisuhdeväkivallasta – Anonyymin äidin tositarina on Anne-Mari Pahkalan suunnitteleman uniikin juhlapuvun lähtökohta

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Emma Kari ja ElisaGebhard kantavat Naisten linjan kampanjaan suunniteltuja pukuja Linnan juhlissa. © Katariina Taleva/Otavamedia
Emma Karin puku on yksi Naisten Linjan Se kolmas-kampanjaan suunnittelluista puvuista. Toista pukua kantaa nuorisojärjestö Allianssin puheenjohtaja Elisa Gebhard. Kolmannen puvun kantaja on vielä auki.

Anne-Mari Pahkalan Naisten linjan Se kolmas-kampanjaan suunnittelemat puvut nähdään tänä itsenäisyyspäivänä Linnan juhlissa.

Emma Karin lisäksi kampanjan toista pukua kantaa nuorisojärjestö Allianssin puheenjohtaja Elisa Gebhard.

”Toivon, että puku herättää keskustelua Linnan juhlissa ja sen tarinasta puhutaan”, sanoo Elisa Gebhard.

Kolmannen puvun kantaja on vielä päättämättä.

Laajan EU-tutkimuksen mukaan Suomi on EU:n toisiksi turvattomin maa naisille ja suomalaisista naisista lähes puolet, jopa 47 prosenttia, kertoi kokeneensa fyysistä väkivaltaa 15 ikävuoden jälkeen.

Elisa Gebhardin puku kuvaa kampanjan tarinaa numero 2. © Katariina Taleva/Otavamedia

Pukuihin liittyy tositarinoita parisuhdeväkivallasta

”Olemme keräneet Naisten Linjan kotisivuilla naisten tositarinoita parisuhdeväkivallasta anonyymisti. Anne-Mari Pahkala on valinnut kertomuksista kolme tarinaa, ja hän toteutti näiden kertomusten pohjalta muotitaiteen keinoin kolme uniikkia juhlapukua” , Naisten Linjan Johanna Storck kertoo tiedotteessa.

Kertomukset ovat luettavissa Se kolmas-kampanjan sivuilla.

Emma Karin puku on suunniteltu kampanjan kolmannen kertomuksen perusteella.

”Kertomus kosketti minua erityisesti siksi, että siinä väkivallan kokija oli äiti”, Emma Kari kertoo.

Emma Karin puku puhuttelee häntä erityisesti.

”Meille oli tärkeää valita pukujen kantajaksi ihmisiä, jotka haluavat nostaa asiaa esille”, Storck kertoo.

”Pelko ei kuulu rakkauteen. Parisuhdeväkivalta vaikuttaa koko yhteiskuntaamme. Sillä on huomattavat inhimilliset ja taloudelliset kustannukset”, muistuttaa Naisten linjan Johanna Storck.

Kolmas puku odottaa vielä kantajaansa. © Katariina Taleva/Otavamedia

Se kolmas on osallistava taidekampanja, jossa ääni on annettu parisuhdeväkivaltaa kokeneille naisille itselleen. Kampanjan tavoitteena on nostaa esiin väkivallan yleisyys Suomessa sekä rikkoa sen ympärille kietoutuvaa hiljaisuutta ja häpeää.

Kampanja on suunnattu kaikille suomalaisille ymmärtämään, mikä on epätervettä parisuhteen dynamiikassa ja mikä ei ole hyväksyttävää.

Se kolmas -kampanjan iltapuvut ja niiden taustatarinat ovat nähtävissä ja luettavissa kauppakeskus Kampin keskiaukiolla sunnuntaina 25.11.2018,e klo 12-18 välisenä aikana.

X