Kasvissyöjäksi ryhtynyt Anna Puu Anna-lehdessä: ”Minulla ei ole enää kuolleita eläimiä suolistossani”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
"En mieti niinkää sitä, miltä näytän muiden silmissä, vaan ennemmin sitä, vastaako sisäinen mielikuva peilikuvaani", laulaja Anna Puu kertoo Anna-lehdelle. © ARI HEINONEN/OTAVAMEDIA
Laulaja-lauluntekijä Anna Puu on päättänyt olla viiden vuoden päästä upea nelikymppinen. Sen saavuttamiseksi liha jäi pois lautaselta ja avuksi tuli personal trainer.

Tyttärensä syntymän ja imetysajan jälkeen Anna Puu ei enää pitänyt rinnoistaan, kutsui niitä masentuneiksi ja suunnitteli ottavansa nelikymppisenä silikonit. Tuoreessa Anna-lehdessä muusikko kertoo, miten mieli on sen jälkeen muuttunut. Rintansakin Anna on oppinut hyväksymään sellaisina kuin ne ovat.

”Olen päättänyt olla fabulous at forty eli upea nelikymppinen. Siihen on nyt viisi vuotta aikaa, ja olen tehnyt elämässäni isoja muutoksia voidakseni hyvin”, Anna kertoo lehden haastattelussa.

Monista muutoksista yksi on tapahtunut alkoholin käytössä. Nautiskelijaksi itseään kuvaileva Anna kertoo juovansa yhä viiniä silloin tällöin, mutta alkoholia kuluu selvästi vähemmän kuin nuorempana. Uutta virtaa arkeen on tullut liikunnasta.

Anna kertoo aiemmin jääneensä helposti kotisohvalle lojumaan ja keräämään energiaa liikkunnan harrastamiseen. Sitten iski oivallus: energia tulee liikkumisesta. Ensimmäistä kertaa elämässään Annalla on personal trainer. Siitä, että joku patistaa vierellä, on ollut apua. Kuntosalin lisäksi Anna harrastaa satunnaisesti joogaa.

Muutoksia on tapahtunut myös ruokalautasella. Pari vuotta sitten Anna lopetti lihan syömisen.

”Sillä oli eniten vaikutusta henkiseen hyvinvointiini. Oloni muuttui heti paremmaksi, kun tiesin, ettei minulla ole enää kuolleita eläimiä suolistossani.”

”Ulkonäköni kommentointi on tökeröä”

Liikunnan lisääminen ja hyvään kuntoon pääseminen on tehnyt hyvää niin fyysisesti kuin psyykkisesti. Muusikko kertoo Anna-lehdelle treenamisen kasvattaneen sisäistä ryhtiä ja tuoneen uutta energiaa ja aiempaa parempaa kontrollia laulamiseen. Myös suhtautuminen omaan peilikuvaan on kokenut muutoksen.

”En mieti niinkää sitä, miltä näytän muiden silmissä, vaan ennemmin sitä, vastaako sisäinen mielikuva peilikuvaani. Jos ei vastaa, olo en tunne oloani hyväksi, vaikka muuten asiat elämässäni olisivat hyvin”, Anna kertoo.

Puoli vuotta elämäntaparemontin aloittamisen jälkeen kiloja on karissut muutamia. Sosiaalisessa mediassa kärkkäimmät kommentoijat ovat takertuneet Annan fyysiseen muutokseen. Esimerkiksi muusikon Instagram-kuvien kommenteissa Annan on sanottu olevan liian laiha ja käsketty syömään.

”Ulkonäköni kommentointi on tökeröä. Miksi laihempaa olemusta saisi kommentoida jotenkin hövelimmin kuin lihavampaa? Ei saa”, Anna toteaa.

Lue myös:

Muusikko Anna Puu: ”Olen karsinut väärät ihmiset ympäriltäni”

X