Anna-lehti: Kirsi Piha ja aviomies Marco viimein saman katon alle: ”Ai nousevatko paineet onnistua parisuhteessa, jos on eronnut? No ehkä, jos on kolmannella kierroksella kuten minä”

Entinen poliitikko Kirsi Piha kertoo Anna-lehden haastattelussa, että Siiri-tyttären muutettua pois kotoa aviomies Marco muutti hänen luokseen virallisesti.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Kirsi Pihan viime vuosi oli täynnä suuria elämänmuutoksia, kun tytär muutti pois kotoa ja aviomies Marco muutti Kirsin luo.

Entinen poliitikko Kirsi Piha kertoo Anna-lehden haastattelussa, että Siiri-tyttären muutettua pois kotoa aviomies Marco muutti hänen luokseen virallisesti.
(Päivitetty: )
Teksti:
Elina Kirssi

Entinen kansanedustaja, yrittäjä Kirsi Piha, 52, kertoo Anna-lehden haastattelussa uudesta elämänmuutoksestaan. Kirsin ainoa tytär Siiri, 19, muutti viime keväänä pois kotoa. Siirin lähdön jälkeen aviomies Marco Mäkinen muutti Kirsin luo.

Pari meni naimisiin keväällä 2016, mutta Marcon tavarat olivat omassa kodissa. Yhteen muutosta huolimatta arki säilyi samanlaisena kuin ennenkin.

”Onhan se helpompaa, kun hänen ei tarvitse koko ajan ravata kotonaan hakemassa kravattia tai jotakin muuta puuttuvaa asiaa”, Kirsi Piha kertoo Anna-lehdessä.

Kirsi avautuu haastattelussa myös muista ihmissuhteistaan. Hän kokee olleensa onnekas rakkauselämässä, mutta tunnustaa kokevansa paineita ollessaan kolmatta kertaa naimisissa.

Liitto Siirin isän, tuottaja Saku Tuomisen kanssa päättyi 17 aviovuoden jälkeen vuonna 2014. Aiemmin Kirsi Piha oli naimisissa Jyrki Ahokkaan kanssa.

”Rakastuminen keski-iässä on aika samanlaista kuin nuorena. Ei se ainakaan helpompaa ole, ihminen tekee samoja virheitä. Ai nousevatko paineet onnistua parisuhteessa, jos on eronnut? No ehkä, jos on kolmannella kierroksella kuten minä! Mutta jos olisi tilanne, että pitäisi erota, en epäröisi.”

Kirsi kertoi ennen häitään Iltalehdelle tavanneensa Marcon töiden kautta. Kirsi on viestintätoimisto Ellun Kanojen hallituksen puheenjohtaja ja aviomies puolestaan työskentelee yritysjohtajana mainosalalla.

Kirsi Piha kokee olleensa onnekas rakkauselämässä, mutta tunnustaa kokevansa paineita ollessaan kolmatta kertaa naimisissa.

Kirsi Piha kokee olleensa onnekas rakkauselämässä, mutta tunnustaa kokevansa paineita ollessaan kolmatta kertaa naimisissa.  © PEKKA MUSTONEN/OTAVAMEDIA

Avioero valmisti sopeutumaan lapsen kotoa muuttoon

Kirsi Piha ja Siiri-tytär syksyllä 2004.

Kirsi Piha ja Siiri-tytär syksyllä 2004. © Kari Santala / Otavamedia

Kirsi Piha kertoo Anna-lehden haastattelussa pelänneensä lapsen muuttoa pois kotoa viisi vuotta sitten, mutta nyt hän suhtautuu asioihin eri tavalla. Hän kertoo tosin toivoneensa hetkellisesti, että kotona olisi vielä toinen lapsi, mutta korostaa olleensa aina tyytyväinen elämään yhden lapsen äitinä.

”Aikuisella lapsella on oma elämänrytminsä ja siisteyskäsityksensä, joihin ei kerta kaikkiaan pysty enää puuttumaan. Nyt kun näemme toisiamme, meillä on hauskempaa kuin silloin, kun asuimme yhdessä. Sitä on enemmän läsnä kuin arjessa, jossa vain huikkaa, että voitko viedä roskat.”

Äidin ja tyttären välillä oli kireyttä pienistä asioista. Kirsi myöntää Anna-lehdelle, että hänellä palaa helposti pinna: joskus riitely on kantautunut rappukäytävään asti.

”Läheisissä ihmissuhteissa on aina turbulenssia. Kun Siiri oli teini-iässä, tappelimme paljon. On kuitenkin tärkeää, että osaa sanoa läheiselleen, että suuttuminen johtuu juuri rakkaudesta.”

Kirsi kertoo, että joutui sopeutumaan eroon omasta lapsestaan erottuaan Siirin isästä Sakusta.

”Ehkä elämä avioeroäitinä on koulinut minua jo tähän tilanteeseen. Muistan, miten rankkaa oli aluksi joutua olemaan kaksi viikkoa erossa omasta lapsestaan.”

Lue myös: Kirsi Piha ei pelkää konflikteja: ”Välillä meillä kotona kipinöi”

X