Koomikko Ismo Leikola ylistää Angelika-vaimoaan: ”Onneksi meillä oli toisemme”

Jaa artikkeliTilaa Seura
Ismo Leikola voitti maailman hauskimman henkilön tittelin vuonna 2014.
Ismo Leikola voitti maailman hauskimman henkilön tittelin vuonna 2014. © Mika Pollari / All Over Press
Koomikko, tubettaja ja muusikko Ismo Leikola on nyt myös kirjailija. Hän kirjoitti vaimonsa Angelikan kanssa Amerikan kokemuksistaan.

”Se kertoo siitä, kun minä ja Angelika muutimme Amerikkaan ja mitä olemme siellä kokeneet, nähneet ja puhuneet”, Ismo Leikola kertoo Suo, kuokka ja Hollywood -kirjasta.

Teos kuvaa myös sitä, miten Ismo ja Angelika Leikola ovat ymmärtäneet Suomesta, kun he ovat katselleet sitä Yhdysvalloista ja eri puolilta maailmaa.

Lähditte siis vuonna 2015 Amerikkaan tekemään uraa nimenomaan sinulle?

Vaikka minä olen se, joka on lavalla, teemme tätä yhdessä. Angelikasta yritettiin Amerikassa tehdä minun manageriani, mutta hän halusi pysyä kirjoituskumppaninani. Selkeästi ihmiset siellä olivat mielissään siitä, että teemme ja työskentelemme parina, koska voimaparikulttuuri on Amerikassa ihailtua.

Kirjaa tehdessä olette saaneet viettää paljon aikaa yhdessä?

No kyllä. Nyt ollaan muun maailman tapaan oltu lukittuna kotiin, kun minä aiemmin olen melkein koko aikuisikäni tottunut kiertämään keikoilla ja olemaan reissussa.

Suhteemme on siis aiemmin ollut melkein puoliksi etäsuhde. Nyt sen sijaan on herätty yhdessä aamulla, keitetty kahvit ja ryhdytty kirjoitustöihin siinä metrin päässä toisistamme. On toinen tullut tutuksi.

Voitit vuonna 2014 maailman hauskimman henkilön tittelin. Mutta olitko jo lapsena hauska?

Ainakin minulla oli lapsena pakkomielle huumoriin. Saatoin olla jostain Pahkasika-lehdessä olleesta puujalkavitsistä kuukauden aivan haltioitunut. Ja peruskoulussa oli parasta, kun jollain vastauksella sai koko luokan sekä opettajan nauramaan.

Milloin ymmärsit, että ura Yhdysvalloissa on mahdollinen?

Usko menestymiseen tuli hyvin menneistä keikoista. Yleisö tykkäsi ja kollegat ja klubi-isännät sanoivat, että kukaan ei ole koskaan tehnyt standupia juuri tuolla tavalla.

Keikat sujuivat hyvin, mutta alussa esimerkiksi byrokratia oli hankalaa. Onneksi meillä oli toisemme, että selvisimme kaikesta byrokratiasta. Yksin en olisi varmaan selvinnytkään.

Riittivätkö hauskat jutut, vai pitikö olla jotain muutakin?

Perstuntumani mukaan kaikkein tärkeintä on se esiintyminen ja juttujen sisällöt. Sen lisäksi täytyy erottua joukosta.

Ismo ja Angelika Leikolan kirja Suo, kuokka ja Hollywood ilmestyi 4. maalis­kuuta.

Lue myös: Koomikko Anna Rimpelä: ”Kääpiösnautseri on oikea huumorirotu – sen jästipäinen luonne hurmaa!”

X