Tiina Räsäsen ja Petri Hervannon arki meni kitkutteluksi: ”Työtilanteen piti kohentua maaliskuussa – toisin kävi”

Jaa artikkeli
Yle aloitti Olohuone-lähetykset, joissa artistit esiintyvät television välityksellä kotisohville. Petri Hervanto kannattaa kollegansa Marko Maunukselan siitä ideoimaa ehdotusta. ”Se on pop-perjantai, joten voisi olla myös lavalauantai.”
Yle aloitti Olohuone-lähetykset, joissa artistit esiintyvät television välityksellä kotisohville. Petri Hervanto kannattaa kollegansa Marko Maunukselan siitä ideoimaa ehdotusta. ”Se on pop-perjantai, joten voisi olla myös lavalauantai.” © FOTOM PHOTOGRAPHY
Korona tyhjensi tanssipaikat ja esiintyjien keikkakalenterit. Seura kysyi Petri Hervannolta ja Tiina Räsäseltä, miten he nyt pärjäävät.

Koronavirus iski vuoden 1999 tangokuninkaan Petri Hervannon, 47, ja vuoden 1994 tangokuningattaren Tiina Räsäsen, 44, perheen talouteen pahimmalla mahdollisella tavalla.

Sekä Tiina Räsäsen että Petri Hervannon päätulonlähteenä ovat erilaiset esiintymiset ja nyt niitä ei ole.

”Olen tehnyt myös liikunnanohjauksia ja Tiina on toiselta ammatiltaan kosmetologi. Niitäkään töitä emme voi nyt tehdä”, Petri Hervanto sanoo.

Pariskunta on tehnyt töitään oman osakeyhtiönsä kautta. Vaikka vuoden 2019 viimeisinä kuukausina töitä oli kiitettävästi ja yritys teki hyvän tuloksen, säästöt tarvittiin alalla yleisesti hiljaisina vuoden ensimmäisinä kuukausina.

”Alkuvuoteen vaikutti yhä myös syksyllä tehtyä kattoremonttia varten otettu laina. Silloin ei koronavirusta ollut näköpiirissä ja työtilanteen piti kohentua totutusti maaliskuussa. Toisin kävi.”

Tiina Räsäsen hiuksille nostettiin tangokuningattaren kruunu vuonna 1994, jolloin laulaja oli 18-vuotias.

Tiina Räsäsen hiuksille nostettiin tangokuningattaren kruunu vuonna 1994, jolloin laulaja oli 18-vuotias.

Kassakriisiin helpotusta lainojen lyhennysvapailla

Keikkojen peruutukset tehdään force majoure- eli ylivoimainen este -päätöksinä, jolloin esiintyjät eivät saa niistä mitään korvausta.

”Nyt odotamme, miten saako yrittäjä työttömyyskorvausta ajamatta yritystoimintaa alas.”

Kassakriisiä on pyritty helpottamaan myös hakemalla lainoille määräaikaista lyhennysvapautta.

”Kuukauden tai kaksi pystymme kitkuttelemaan, mutta sen jälkeen tilanne on toinen.”

Mielialaansa Petri on kohentanut olemalla yhteydessä ystävien ja sukulaisten kanssa eri viestintävälineiden kautta sekä ulkoilua ja liikuntaa lisäämällä. 8-vuotiaan pojan kommenttikin ilahduttaa.

”Hän sanoi, että on kivaa, kun olemme voineet olla yhdessä niin paljon.”

Sosiaalinen media on armoton

Sosiaalisen median kommentteja Petri Hervanto välttelee. Osa kommentoijista ihmettelee, miksi kovapalkkaisilla artisteilla ei ole mitään säästössä.

”Ala on ollut aina vaihteleva. Meidänkin yrityksellä on ollut muutama tappiollinen vuosi viimeksi kuluneiden kuuden vuoden aikana. Tilanteen tasoittamiseen sellaisen jälkeen menee vuosi tai kaksi.”

Lue myös: Tangokuningatar Heidi Pakarisen arki muutui, kun kalenteri tyhjeni: ”Toivon, että korona saisi ihmiset ajattelemaan, mikä elämässä on tärkeintä”

”Korona on aiheuttanut kaikille paljon rajoituksia, ja kun ei voi mennä niin kuin haluaisi, täytyy muistaa elää vielä vahvemmin hetkessä”, Heidi Pakarinen pohtii. Hän saa voimaa luonnosta.

”Korona on aiheuttanut kaikille paljon rajoituksia, ja kun ei voi mennä niin kuin haluaisi, täytyy muistaa elää vielä vahvemmin hetkessä”, Heidi Pakarinen pohtii. Hän saa voimaa luonnosta. © Tommi Tuomi / Otavamedia

X