Kotiliesi: Erja Häkkisen voimanlähde on ollut villa eteläranskalaisessa kylässä – ”Se oli itsenäisen elämäni alku”

Jaa kaverilleTilaa Seura
Erja Häkkinen oli etsinyt Ranskasta omaa huvilaa pitkään, kun Monacon yläpuolella sijaitsevasta eteläranskalaisesta La Turbien kylästä löytyi lopulta talo, jonka pihalta aukesi uskomaton näköala.
© Kamila Ansiu / Otavamedia
Kaksilapsinen perhe oli aiemmin viettänyt viikonloput yhteisellä Ranskan-huvilalla, mutta liiton päätyttyä eroon vuonna 2008 se ei ollut enää mahdollista.

Erja Häkkinen, 57, erosi puolisostaan F1-kuski Mika Häkkisestä, 50, vuonna 2008.  Reilu vuosi eron jälkeen Erja osti oman villan itselleen ja lapsilleen.

Erja halusi oman villan, jonne he voisivat paeta Monacon kaupunkielämää.

”Tuntui voimaannuttavalta, että sain päättää asian yksin. Se oli itsenäisen elämäni alku. Perheemme oli hajonnut, mutta ymmärsin, että minulla on elämä edessäni eikä meille ole tapahtunut mitään pahaa”, Erja Häkkinen kertoo Kotiliesi-lehdessä.

Erosta seurasi uusi alku – Onnellinen arki kolmisin

Erja oli etsinyt Ranskasta omaa huvilaa pitkään, kun Monacon yläpuolella sijaitsevasta eteläranskalaisesta La Turbien kylästä löytyi lopulta talo, jonka pihalta aukesi uskomaton näköala. Kahden vuoren väliseen laaksoon laskeva aurinko värjäsi taivaan joka ilta eriväriseksi.

Erja ihastui taloon ja vuokrasi sen. Pian hän osti villan omakseen.

Villasta tuli Erjalle ja lapsille kiinnekohta.

”Tietysti lapset olivat joutuneet erossa tyhjän päälle ja uuteen tilanteeseen, kun sekaan tuli vanhempien uusia puolisoja. Villan hankkimisesta alkoi meille kaikille kolmelle onnellisempi arki, koska villa toi turvallisuutta.”

Lapset rakastavat yhä isoa puutarhaa ja nurmikenttää, jonka Erja teetätti jalkapallon pelaamista varten. Erja toimii itse usein maalivahtina.

© KAMILA ANSIU

”Minulle on tärkeää, että lapset saavat omasta lapsuudestani ne elementit, jotka olivat itselleni merkityksellisiä. Ovesta voi koska tahansa mennä ulos potkimaan palloa ja syömään marjoja pensaista.”

F1-tähden assistentista äidiksi – ”Halusin olla kotona”

Lasten syntyminen oli käännekohta Erjan elämässä. Aiempi elämä edustustilaisuuksien, sponsorisopimuksien ja F1-kilpailuiden maailmassa menetti hohtonsa vaihtuessaan äitiyteen.

Lasten synnyttyä Erjan arki keskittyi perheeseen ja kiertäminen ympäri maailmaa jäi vähemmälle.

”Elämänrytmini muuttui ihan täysin, lapset menivät etusijalle. Karsin kaikki vähemmän tärkeät edustusmenot pois. Halusin olla kotona.”

Lapset mullistivat maailmaa kiertävien vanhempiensa elämän

Hugo Häkkinen, 18, syntyi joulukuussa 2000 ja mullisti vanhempiensa elämän. Neljä vuotta myöhemmin perheeseen syntyi pieni tyttö, Aina Häkkinen, 14.

Hugo kirjoittaa keväällä ylioppilaaksi ja tulee tammikuussa Suomeen armeijaan. Sen jälkeen hän aikoo opiskella liiketaloutta ja designia.

Aina on taiteellisesti lahjakas 14-vuotias, joka maalaa huoneensa lattialla joka ilta.

”Sain molemmat lapseni myöhäisellä iällä. Olin Hugon syntyessä 39-vuotias ja 43, kun Aina tuli maailmaan. Oli mieletön lahja, että molemmat olivat terveitä”, Erja iloitsee.

Toista lasta oli toivottu jo ennen Ainan syntymää, mutta yksi raskaus päättyi varhaisessa vaiheessa keskenmenoon pari vuotta Hugon syntymän jälkeen.

”Keskenmeno oli kova paikka, mutta suru väistyi, kun sain syliini pienen tytön. Olin onneni kukkuloilla, kun Aina syntyi. Muistan yhä sen uskomattoman kiitollisuuden, jota koin.”

Keskusteluyhteys on säilynyt läpi lasten teinivuosien

Erjan ja lasten välit ovat tiiviit.

”En ole koskaan ollut kanaemo, joka varoittelisi lapsiaan koko ajan. Olen kasvattanut lapset uskomaan, että mitään ei tarvitse pelätä, mutta jos tekee jotain tyhmää, siitä pitää kantaa itse vastuu.”

Erityisen onnellinen Erja on siitä, että keskusteluyhteys on säilynyt erinomaisena myös teinivuosina.

”Jo nuorempana Hugo kertoi minulle suodattamatta alkoholikokeiluistaan ja tyhmyyksistään.”

Kun Hugo täytti joulukuussa 18 vuotta, Erja järjesti pojalleen ”megabileet” perheen huvilalla Ranskassa. Villaan rakennettiin disko, jossa bailasi 40 nuorta – ja Erja.

Hugo päivitti Instagramiin yhteiskuvan kaulakkain äitinsä kanssa saatetekstillä: ”On hyvin vaikeaa löytää cool äiti, mutta hän on yksi heistä.”

”Hugo on kaikista miehistä minun elämäni suurin rakkaus”, Erja sanoo.

X