Kotiliesi: Mallivuosista ei jäänyt rahaa säästöön – Ninja Sarasalo on nyt koulukokki, joka ymmärtää, ettei hänen tarvitse miellyttää muita

Jaa artikkeliLähetä vinkki
© Pekka Nieminen
Ninja Sarasalo oli huippumalli jo teini-ikäisenä. Hän tienasi valtavia summia rahaa, mutta ei koskaan tehnyt työtä vain rahan takia. Nyt 20 vuotta myöhemmin hän on koulun kokki.

”Raha ei ole koskaan ollut prioriteettini. Luominen, kokemukset, ystävät ja elämä ylipäätään ovat. Voisin olla rikas, jos olisin toiminut eri lähtökohdista. Mutta tämä on ollut minun tapani tehdä asioita”, entinen huippumalli Ninja Sarasalo, 40, kertoo Kotiliedessä.

Avioeroperheen lapsi nousi huippumuodin maailmaan jo nuorella iällä. Vaikka hänen uransa huippu oli ohi jo 20-vuotiaana, hän on tyytyväinen nykyiseen elämäänsä ja ammattiinsa Sammatin steinerkoulun keittiössä.

Rahaa ei jäänyt säästöön, vaikka sitä tienattiin valtavan paljon.

”Olisin voinut tehdä vielä enemmän massia. Sydänsurut ja tuo ala eivät ole hyvä yhdistelmä. Siellä ei kyynelehditä, vaan tehdään duunia ja selviydytään”, Sarasalo kertoo.

Hän päätyi alalle jo 14-vuotiaana, kun hän pääsi mallitoimisto Paparazzin listoille. Mallin ura ei ollut haaveena, mutta jo 15-vuotiaana koulu jäi kesken. Sarasalo muutti Pariisiin.

”Olin aluksi sokissa. Englantini oli silloin aika huonoa, ja kaikki kommunikaatio oli vaikeaa. Nielin jatkuvasti kyyneleitä, jotka johtuivat koti-ikävästä ja vapauden menetyksestä”, Sarasalo muistelee nyt.

Eroon pitää olla valmis

Ninja Sarasalo on nyt ymmärtänyt, että hänen ei tarvitse miellyttää muita. Hän oli jo lapsena oppinut heittämään omat tunteensa syrjään, koska ei ajatellut niillä olevan merkitystä.

Hän kertoo Kotiliedessä myös, että on seurustellut yhtäjaksoisesti 14-vuotiaasta. Nyt hän ottaa aikaa itselleen ja aikoo elää uudella vaihteella. Aiempi käytös on muuttanut hänen ajattelutapaansa vahingollisemmaksi.

”Olen ollut mustasukkainen ja omistushaluinen ja minulla on ollut omistushaluisia puolisoita.”

Sarasalo on avoin uudelle rakkaudelle, mutta sen täytyy alkaa eri lähtökohdista. Hän erosi vastikään lastensa isästä. Ero tapahtui sen jälkeen, kun he olivat muuttaneet unelmiensa kotiin Karjalohjalle.

”En ole mikään eron puolestapuhuja. Se on todella rankka asia, ja siihen pitää olla valmis.”

© Pekka Nieminen

Lue lisää Kotilieden numerosta 16/2022. Ninja Sarasalo kertoo myös lapsistaan ja uudesta urastaan koulukokkina. Sarasalo kertoo avoimesti myös lapsuudestaan Helsingin Kannelmäessä.

Lue myös: Huippumalli Ani McCormick palasi maailmalta: ”Nyt olen ylpeä inkoolainen”

X