Kotiliesi: Jaana Pelkonen juhlii itsenäisyyspäivänä myös kihlapäiväänsä – Pari kohtasi Linnan juhlien tanssiparketilla: ”Vielä emme ole ehtineet järjestää häitä, mutta se päivä koittaa”

Jaa kaverilleTilaa Seura
Jaana Pelkonen ja Niko Aho Linnan juhlissa vuonna 2016 . © Pekka Nieminen
Jaana Pelkonen tapasi miehensä Nikon yksitoista vuotta sitten Linnan juhlissa, jossa tämä oli kadettina.

Jaana Pelkonen tapasi Nikon ensimmäistä kertaa Linnan juhlissa vuonna 2007.

”Niko oli Linnassa kadettina, minä kutsuvieraana”, Jaana muistelee Kotiliedessä.

Juhlien kuvaajat olivat pyytäneet Jaanaa ja Nikoa poseeraamaan yhdessä ikään kuin tanssimassa.

Kahden vuoden kuluttua tästä he tapasivat uudestaan muissa yhteyksissä. Jaana ei muistanut kadettikavaljeeriaan, mutta Niko ei ollut unohtanut Jaanaa.

”Niko sanoi, että olen hänelle tanssin velkaa, koska emme kuvan ottamisen yhteydessä tanssineet oikeasti”, Jaana selittää.

Laatuaikaa tanssiharrastuksen parista

Kuudes joulukuuta on pariskunnalle merkityksellinen päivä senkin vuoksi, että se on heidän kihlajaispäivänsä.

”Kihlauduimme vuonna 2012 sillä ajatuksella, että menisimme joskus naimisiin. Vielä emme ole ehtineet järjestää häitä, mutta uskon, että se päivä varmasti koittaa”, Jaana kertoo.

Tällä hetkellä lentäjänä työskentelevä Niko käy töissä toisella paikkakunnalla. Pariskunnan yhteinen koti on Helsingissä.

Joskus Niko joutuu olemaan muutaman päivän pois, mutta Jaana mukaan järjestely toimii. Välimatka ei ole este sille, että pariskunta esimerkiksi aikoo aloittaa yhteisen tanssiharrastuksen.

”Jostain pitäisi vielä löytää siihen aikaa, mutta olen saanut Nikolta jo alustavan myöntävän vastauksen. Aion myös pitää siitä kiinni”, Jaana kertoo.

X