Kotiliesi: Avioero herätti Karita Mattilan rakkauden nälän: ”Ihastun nyt erityisen herkästi – luulen, että olen herännyt naisena eri tavalla”

Jaa artikkeli
Karita Mattila erosi 30 avioliittovuoden jälkeen.
Karita Mattila avautuu erotunnelmistaan Kotiliedessä. © Jorma Marstio
Karita Mattila opettelee nyt elämään uutta elämänvaihetta 30 avioliittovuoden jälkeen. ”Tunteeni ovat menneet vuoristorataa, mutta en ole voinut alkaa surkeilla kohtuuttomasti”, Karita toteaa Kotilieden haastattelussa. Haaveissa on uusi rakkaus.

Oopperalaulaja Karita Mattila, 59, kertoo Kotilieden haastattelussa tuoreen avioeron aiheuttaneen sekä henkistä että taloudellista myllerrystä hänen elämässään.

Floridan Naplesissa tällä hetkellä asuva Karita Mattila ja hänen puolisonsa Tapio Kuneinen jättivät avioerohakemuksen viime talvena. Kolmekymmentä vuotta kestänyt liitto päättyi yhteisestä sopimuksesta.

”Pitkästä liitosta erotaan vain todellisista syistä. Eromme ei ollut kuitenkaan riitainen,” Karita kertoo Kotilieden haastattelussa.

Avioeron myötä Karitan arki mullistui monella tapaa: arvomaailma meni uusiksi, elämästä katosi arkinen turva ja harmonia, johon pitkässä liitossa tottui. Ja manageri, sillä entinen puoliso Tapio oli toiminut Karitan managerina.

Karita Mattila oli naimisissa hänen managerinaan toimivan Tapio Kuneisen kanssa 1992–2019.

Karita Mattila oli naimisissa hänen managerinaan toimineen Tapio Kuneisen kanssa 1992–2019.  Pekka Nieminen

Karita kertoo haastattelussa itkeneensä usein kuluneena vuotena. Avioeron jälkeen hän on tuntenut itsensä välillä yksinäiseksi, vaikka yleensä hän viihtyy myös yksin.

”Vaikka tunteeni ovat menneet vuoristorataa, en ole voinut ryhtyä surkeilemaan kohtuuttomasti ja ajattelemaan, että uuteen elämäntilanteeseen tottuminen olisi ylivoimaista”, Karita kertoo.

Pikkuhiljaa Karita alkoi uskoa pärjäävänsä itse ja opetteli hoitamaan asioita, joista puoliso oli ennen vastannut.

Työn tekeminen on ollut siunaus

Karita Mattila kertoo, että työ on ollut hänelle siunaus, mutta samalla hän on joutunut tekemään töitä erovaiheessa erityisen lujasti myös taloudellisista syistä.

Vuoden 2008 taantuman jälkeen oopperatähtien palkkiot ovat pudonneet tuntuvasti.

”Joudun maksamaan lähes kaiken itse. Teatterit eivät juuri kustanna esimerkiksi majoituksia tai matkoja, vaan ne sisältyvät taiteilijan palkkioon”, Karita kertoo Kotilieden haastattelussa.

Vaikka työtahdin hiljentäminenkin on käynyt mielessä, eläkkeelle hän ei haikaile.

Karita Mattilan haaveissa on uusi rakkaus

Karita Mattila

Karita Mattila kertoo olleensa ennen avioeroa melko mustavalkoinen ihminen, ehdoton ja itseään suojeleva – ystävän mielestä jopa ylisuojeleva, Kotilieden kerrotaan. © Jorma Marstio

Karita Mattila paljastaa Kotilieden haastattelussa unelmoivansa uudesta parisuhteesta.

”En uudesta avioliitosta, mutta uudesta rakkaudesta kyllä.”

Karita kertoo, että eron myötä hänestä tuntuu siltä kuin ”hänet olisi päästetty irti”.

Karita on saanut viime aikoina myös treffikutsuja, mikä on aluksi tuntunut oudolta, jopa kielletyltä.

”Nythän on oma tupa ja oma lupa”, Karita toteaa Kotiliedessä.

”Ihastun nyt erityisen herkästi. Olen aina ihastunut ihmisiin. Silmäni lepää hyvännäköisissä miehissä, ja katselen kaikkia kauniita ihmisiä.”

Myös kuntoiluinnostus on vahvistanut Karitan itsevarmuutta.

”Luulen, että olen nyt herännyt naisena eri tavalla. Olen naisena läsnä missä kuljenkin.”

Lue lisää Kotiliedestä!

Lue myösOopperatähti Karita Mattila: ”Vanheneminen on elämän murrosvaihe”

X