Kotiliesi: Satu Taiveaho kehuu lapsirakasta ja urheilullista miesystäväänsä: ”Olen saanut kokea vahvaa rakastumisen tunnetta ja läsnäoloa arjessa”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Satu Taiveaho löysi avioeron jälkeen uuden kumppanin.
© Mirva Kakko
Viime syksynä SDP:n entinen kansanedustaja Satu Taiveaho erosi pitkäaikaisesta puolisostaan Antti Kaikkosesta, mutta löysi uuden rakkauden jo keväällä.

Satu Taiveaho, 42, kertoo Kotiliesi-lehdessä erostaan nykyisestä puolustusministeristä Antti Kaikkosesta ja tuoreesta suhteestaan Marko Torppalaan, 46.

Eron jälkeen Satu palasi tuttuihin maisemiin lapsuudenkaupunkiinsa Riihimäelle.

”Paluu tuntui heti siltä, että olin tullut kotiin”, Satu Taiveaho kertoo Kotiliesi-lehdessä.

Liitoksistaan natiseva avioliitto

Ajatus avioerosta oli käynyt Sadun mielessä ja monesti aiemminkin.

Liitto oli natissut välillä liitoksistaan muun muassa vuosia kestäneiden epäonnistuneiden hedelmällisyyshoitojen ja Antin rikosepäilyihin kariutuneen adoptioprosessin vuoksi.

Viime syksynä Satu havahtui. Parisuhde oli jäänyt lapsiperheen arjen kiireiden ja vaativien työtehtävien jalkoihin. Yhteistä aikaa ei ollut juuri koskaan.

”Ratkaisu erota oli ehdottomasti oikea, enkä ole katunut sitä kertaakaan, vaikka Antti onkin ihana ihminen ja yhteinen elämämme oli monella tavalla hyvää. Uskon Antin olevan kanssani asiasta samaa mieltä.”

Silti päätökseen liittyi surua.

”Luopuminen yhteisestä elämästä, kodista ja parisuhteesta oli tietysti valtavan suuri ja kipeä asia.”

Löytyikö kumppani loppuelämäksi?

Satu ja Marko julkistivat seurustelunsa Facebookissa huhtikuussa, parin kuukauden yhdessäolon jälkeen.

Onnittelujen määrä hämmensi.

Marko työskentelee toimitusjohtajana digitalisaatioon ja sähköiseen asiointiin erikoistuneessa yrityksessä, joka opastaa muun muassa ikäihmisiä digimaailmaan. Satu puolestaan ajaa Suvanto ry:n toiminnanjohtajana kaltoinkohdeltujen ikäihmisten asioita.

Sitä Satu ei uskalla arvioida, voisiko Marko olla hänen kumppaninsa koko loppuelämän ajan.

”En halua kiirehtiä. Enkä tiedä, haluanko enää naimisiin. Suureellisia kirkkohäitä tai polttarikuvioita en ainakaan tahdo, sillä olen kokenut ne jo kahdesti.”

Pilkettä silmäkulmassa – ”Olen saanut kokea vahvaa rakastumisen tunnetta”

Satu kuvailee urheilullista ja lapsirakasta Markoa ihanaksi mieheksi, jolla on pilkettä silmäkulmassa.

”Pystymme tarjoamaan toisillemme asioita, joita me kummatkin olemme kaivanneet. Olemme tunteellisia ja pidämme hellimisestä ja läheisyydestä. Olen saanut kokea vahvaa rakastumisen tunnetta ja läsnäoloa arjessa.”

Satu nauttii hulinasta, jota on tarjolla erityisesti silloin, kun Marko ja hänen kaksi alakouluikäistä tytärtään ovat yökylässä heidän luonaan.

”Niinä hetkinä talo alkaa tosin käydä vähän ahtaaksi, vaikka se hässäkkä onkin ihanaa. Tulevaisuus sitten näyttää, miten asiat etenevät.”

Myös Sadun luokse sijoitetut lapset, syksyllä esikoulun aloittava poika ja kouluun menevä tyttö viihtyvät Markon ja tämän kahden tyttären kanssa.

Lastenhuoneessa on valtava pahvikuva ex-mies Antti Kaikkosesta

Satu kantaa pääasiallisen vastuun lapsista, mutta he tapaavat myös Anttia. Tyttö pitää yhä huoneessaan Sadun ja Antin hääkuvaa, ja heidän yhteiskuvansa suhteen alkuajoilta on kehystettynä olohuoneen televisiotasolla.

Kun perheen tyttö täytti keväällä seitsemän vuotta, Antti ja Satu hankkivat hänelle yhdessä leikkimökin Sadun pihaan. Juhlallisissa avajaisissa leikattiin nauha, ja Satu, Marko ja lapset viettivät vieraiden kanssa lettukestejä.

Monen miehen voisi olla vaikea kestää sitä, miten paljon Antti on yhä läsnä Sadun ja lasten elämässä. Mutta Marko suhtautuu asiaan positiivisella ja lempeällä asenteella, ja miehet ovat myös tavanneet toisensa.

”Puhun Antista paljon, ja hän on aina lasten isi. Joku huonolla itsetunnolla varustettu mies ei ehkä kestäisi sitä, että lastenhuoneesta löytyy kumppanin ex-miehen valtava pahvinen kuva”, Satu sanoo.

Markolle uuden puolustusministerin pahvinen, Ei huono -sloganilla varustettu vaalimainos on ihan ok.

X