Kun Krista Siegfrids tapasi hollantilaisen Rutgerin, voimakkaat tunteet yllättivät ja elämä mullistui: ”Se oli rakkautta ensi silmäyksellä”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Krista Siegfrids
Krista Siegfrids löysi paikkansa yllätyksekseen Hollannista. © Jari Härkönen
Laulaja-juontaja Krista Siegfrids seurasi sydäntään ja elää nyt elämänsä onnellisinta aikaa Hollannissa. Hollantilaiseen Rutgeriin rakastuminen ensisilmäyksellä oli totaalinen yllätys.

”Suurimman ja yllättävimmän tunneskaalan koin, kun tapasin mieheni Rutgerin ja muutin hänen perässään Hollantiin. Päätös saattoi näyttää ihan hullulta, mutta minusta se tuntui vain niin oikealta.

Tapasimme Rutgerin kanssa tuttujen kautta noin kolmisen vuotta sitten. Tunteet yllättivät minut täysin: Se oli rakkautta ensisilmäyksellä.

En olisi koskaan voinut kuvitellakaan, että tapaan hollantilaisen miehen, koska minulla ei ollut minkäänlaisia sidoksia Hollantiin.

On jännää, miten kaikki voikin tuntua niin oikealta. Enkä tarkoita vain miestä, vaan koko maata, kulttuuria ja muita ihmisiä siellä. Viihdyn Hollannissa todella hyvin. Jotenkin se heidän asenteensa, rentoutensa ja elämän filosofiansa sopii minulle.

Nyt tuntuu siltä, että olen oikeassa paikassa. Hollannissa on nyt kaikki: oma koti, perhe ja ystävät.”

Uusia mahdollisuuksia

”Tämä valtava elämänmuutos on tapahtunut nopeasti. Olen aina ollut sellainen, että kun tiedän jotain oikeaksi, annan vain mennä. Jälkikäteen olen ymmärtänyt, että päästäkseni tähän on kaiken pitänytkin mennä juuri niin kuin on mennyt, pettymyksineen ja haasteineen.

Teen töitä edelleen Suomessa mutta paljon myös ympäri Eurooppaa. Euroviisujen myötä olen saanut Euroopasta töitä muutenkin, mutta Hollantiin asettautuminen on avannut paljon uusia ovia ja työmahdollisuuksia, joita en välttämättä Suomesta käsin olisi saanut.

Olen aina suhtautunut uusiin mahdollisuuksiin pelottomasti kuten elämään muutenkin. Pelottomuuteni olen perinyt isältäni. Hän teki rohkeita päätöksiä ja uskalsi toteuttaa itseään eikä välittänyt, mitä muut ajattelivat hänestä.

Epäilijöiden äänet eivät ole minukaan haitanneet, vaikka niitäkin on riittänyt. Minulla on vahva sisäinen kompassi, jota kuuntelen. Eiväthän muut tiedä, miltä minusta tuntuu ja mitä minä haluan!

Yksi esimerkki siitä oli, kun opiskelin aikoinaan opettajaksi ja olin viittä vaille valmis. Olin kirjoittanut gradun ja minulla oli loppuharjoittelu edessä. Sain kuitenkin musikaaliroolin Helsingistä ja päätin jättää opiskelut kesken. Pohjanmaalla kauhisteltiin sitä päätöstä, mutta minä päätin näyttää.

Tiesin, että jotain tulee tapahtumaan, koska halusin sitä uraa niin paljon. Tein paljon töitä sitä varten.”

Krista Siegfrids muuttaa Amsterdamiin.

Laulaja Krista Siegfrids muutti Amsterdamiin rakkaansa luo. © Tommi Tuomi

”Elämme vain kerran”

”Rutger on opettanut minua nauttimaan elämästä vielä enemmän kuin aikaisemmin. Hän tukee minua tosi paljon ja on minusta ylpeä.

Rutger on samanlainen kuin minä siinä, että hänkin haluaa hoitaa oman työnsä kunnialla ja mahdollisimman hyvin. Olemme molemmat intohimoisia. Työskentelemme paljon, mutta osaamme myös rentoutua ja nauttia elämästä.

Koen, että Suomessa asuessani stressasin enemmän asioista kuin nykyään. Hollantilaiset tekevät paljon töitä, mutta he osaavat myös nauttia elämästä enemmän kuin me Suomessa. Tykkään siitä. Elämme vain kerran!

Rutger ja tietysti tyttäremme Lizzy ovat tuoneet elämääni lisää varmuutta. He ovat elämässäni ykköset, muut rakkaat jutut tulevat perässä.

Äidiksi tulon myötä pers­pektiivini elämään on erilainen kuin ennen. Olen onnellinen siitä, että olen uskaltanut seurata sydäntäni tähän pisteeseen. En kadu mitään, vaikka on tapahtunut tosi ikäviäkin asioita. Ne kaikki ovat johtaneet kuitenkin tähän.”

Lue myös: Viihdetaiteilija Krista Siegfridsin menetys kulkee perintönä mukana: ”Kaipaan isää ikuisesti”

John ja Lisbeth Siegfrids täydensivät toisiaan. ”Isä oli temperamenttinen. Äiti sen sijaan on ollut turvapaikka meille kaikille, rauhallinen ja jalat maassa.”

John ja Lisbeth Siegfrids täydensivät toisiaan. ”Isä oli temperamenttinen. Äiti sen sijaan on ollut turvapaikka meille kaikille, rauhallinen ja jalat maassa.”

Täydellisyyden taakka

”Elämäni on nyt paremmin kuin koskaan. Olen onnellisempi kuin kymmenen vuotta sitten. Se on arvokasta huomata. En ymmärrä täydellistä elämää, koska eihän sellaista ole.

Haluaisin opettaa Lizzyllekin sen, että elämä ei tule olemaan täydellistä. Asioita tapahtuu, eikä kaikki ole aina omissa käsissä. Hyvistä hetkistä pitää silti pystyä nauttimaan. Sitten kun ne rankemmat ajat tulee, toivon, että Lizzyllä on niin paljon rakkautta ja rohkeutta sisimmässään, että hän kestää ne.

Nykyään nuoret voivat aika huonosti. Kaikki näyttää somessa niin täydelliseltä, mutta nuoret eivät aina ymmärrä sitä, että se ei ole koko elämä. Kukaan ei vain halua näyttää niitä epäonnistumisia ja vaikeita vaiheita matkan varrelta.

Kaikesta huolimatta vaalin aina ajatusta, että elämä on ihanaa, koska milloin tahansa voi tapahtua jotain hyvää!”

Lue myös: Anna-lehti: Krista Siegfridsin elämä mullistui Lizzy-tyttären myötä: ”Tunnen syvällisempää iloa kuin ennen”

X