Lakimies ja sairaanhoitaja kohtasivat sairaalassa – Kari ja Henna Uoti avautuvat parisuhteestaan: ”Otamme kovaa yhteen, se vain yhdistää meitä”

Kirurginen operaatio toi lakimies Kari Uotin ja sairaanhoitajana työskennelleen Henna Uotin yhteen. Henna näki heti, että he tulevat olemaan yhdessä koko loppuelämänsä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

© Anton Reenpää

Kirurginen operaatio toi lakimies Kari Uotin ja sairaanhoitajana työskennelleen Henna Uotin yhteen. Henna näki heti, että he tulevat olemaan yhdessä koko loppuelämänsä.
(Päivitetty: )
Teksti: Linda Martikainen 

Kari ja Henna Uoti kohtasivat toisensa ensi kerran sairaalassa.

Kari Uoti puolisostaan: ”Olen Hennasta mahdottoman ylpeä”

”Tapasimme vuonna 2009, kun Henna työskenteli sairaanhoitajana. Harrastin brasilialaista jujutsua, ja minulta oli lähtenyt kyynärpäästä luu irti. Jouduin päiväkirurgiseen operaatioon, ja kesken sen käteeni tarttui Henna, joka puristi kädestäni aika kovaa. Se oli ensimmäinen kohtaamisemme.

Myöhemmin palasin klinikalle poistattamaan ompeleet ja pyysin silloin Hennaa ulos ensimmäisen kerran. Suhteemme haki muotoaan aika kauan, mutta lopulta löysimme saman ladun. Menimme naimisiin 2013, ja meillä on nyt 6- ja 8-vuotiaat pojat.

Olen Hennasta mahdottoman ylpeä. Hennan musiikkiura on kasvanut hiljalleen tässä sivussa, kun arki lasten kanssa on alkanut vähän helpottaa. Henna on saanut omaa tilaa, ja hänen rohkeuttaan on ollut mahtava seurata. Hän toteuttaa itseään ja menee pelottomasti unelmiaan kohti.

Olen yksinkertainen ihminen. Teen duunini, menen kotiin, käyn painimassa ja vietän lasten kanssa aikaa. En oikeastaan tee muuta. Tykkään olla kotona ja touhuta Hennan ja poikien kanssa.”

Paini ja muutkin kamppailulajit ovat olleet elämässäni kauan. Paini pitää paitsi fyysisesti kuntoa yllä niin se tekee hyvää myös henkisesti. Työssäni joudun miettimään aika monimutkaisia juttuja ja muiden ihmisten murheita. Silloin kun painin, en todellakaan voi ajatella mitään muuta. Se on tehokkain tapa tyhjentää oma kasetti.”

”Nuorempana olisin ehkä jopa vähän hirnahtanut näille energiahoidoille”

”Näen tulevaisuutemme niin, että Hennan ura laulajana ja energiahoitajana kasvaa, ja toimin tarpeen mukaan siinä sivussa roudarina. Katson, että kaikki asiat pysyvät nipussa.

Henna on tosi taitava verkostoitutumaan ihmisten kanssa. Hän ei asetu koskaan ketään vastaan ja hänellä on ihailtava taito olla ihmisten kanssa hyvin luontevasti.

Nuorempana poikana olisin ehkä jopa vähän hirnahtanut näille energiahoidoille, mutten enää. On asioita, joita en ymmärrä, ja olen vakuuttunut, kun olen nähnyt, miten Henna hoitaa ihmisiä. Olen hyvin avomielinen ja ajatellut aina, että kaikki tieto ei keräänny yhteen päähän. Näen, että hoidot toimivat, vaikka en niitä ymmärräkään.

Oma työntekoni on aika intensiivistä, ja olemme vähän jutelleet jo siitä, missä vaiheessa alkaisin vähentää työmäärää. Lakijuttujen kirjoittaminen ja ratkominen on kuitenkin älyllisesti niin kiehtovaa ja olen siinä niin hyvä, että se on koukuttavaa. Parasta omassa työssäni on, kun voin oikeasti nostaa jonkun ihmisen suosta, josta hän ei koskaan kuvitellut enää pääsevänsä ylös. Hoidamme molemmat Hennan kanssa siinä mielessä ihmisiä.”

Henna Uoti ärsyyntyi ensin tulevan miehensä kohtaamisesta

”Kari oli leikkauksessa aika hermostunut, ja hänen juttunsa jollain tavalla ärsyttivät minua. Näin kuitenkin kummallisella tavalla heti alkumetreillä, että tulemme olemaan yhdessä koko loppuelämämme. Kari tuntui kauhean tutulta alusta asti, vaikka olimme ihan eri maailmoista.

Ensimmäiset vuotemme olivat hakemista, mutta kolmen vuoden päästä Kari kosi. Huumorintaju ja syvä yhteys yhdistävät meitä. Olemme molemmat horoskoopiltamme leijonia eli tulisia ja temperamenttisia tyyppejä. Minä olen enemmän tunneihminen ja Kari taas se järki-ihminen.

Otamme aika kovaa yhteen sitten kun otamme, mutta se vain yhdistää meitä entisestään, emme pelkää konflikteja. Minä olen meistä se sovittelevampi puoli, vaikka Kari on pehmennyt paljon yhdessäolomme aikana.

Perhe on minullekin kaikki kaikessa. Isäni menehtyi vuonna 2012, ja minulla alkoi silloin elämässäni syvempi vaihe. Lopetin sairaanhoitajan työt ja opiskelin elämäntaitovalmentajaksi.

Olen ollut luova jo lapsena, mutta kun nuorempi lapsemme syntyi, minulle avautui salamaniskun lailla laulamisen tie. Kari on tukenut minua ihanasti.

On meillä ollut haasteitakin. Eka sinkkuni tuli ulos vuonna 2020 tammikuussa. Pandemian takia en päässyt keikoille, sairastuin itse tautiin vakavasti elokuussa ja jouduin sairaalahoitoon. Minulle jäi long covid, ja oloni on ollut edelleen aika huono välillä.

Olen rakentanut laulajan uraa kaikki nämä vuodet puolikuntoisena, mutta nämä haasteelliset vuodet ovat vain vahvistaneet meitä kahta ja uraani. Olen nyt varma, että olen oikealla polulla laulajana.

Luotan vahvasti siihen, että kaikella on tarkoitus. En enää pelkää kuolemaa, vaikka kaiken päälle äitini menehtyi viime syyskuussa äkillisesti sydänkohtaukseen. Elämä on opettanut, että se pitää elää täysillä. Niin äitinikin pilvenreunalla toivoo.”

”Kari on ollut koko ajan tukenani”

”Olen aina ollut hyvin henkinen ihminen. Uskon, että elämä jatkuu kuoleman jälkeen ja kaikki täällä on energiaa. Äidin kuoltua aloin nähdä ja tuntea asioita selvemmin. Kävin samoihin aikoihin energiahoitajan koulutuksen, ja siitä lähtien olen hoitanut ihmisiä.

Kari ei näihin hoitoihin ole uskonut aiemmin mutta on nähnyt itsekin, että hoidot voivat poistaa kehosta esimerkiksi surua, kipua, voimaannuttaa ja eheyttää. Kaikki tämä vaatii sydämen avaamista näille asioille, vain silloin muutos on mahdollinen.

En olisi tässä itsekään, jos en olisi uskonut itseeni. Henkinen polkuni alkoi, kun isäni menehtyi ja se kulminoitui äitini kuoltua. Kaari on surunhohtoisen kaunis, ja Kari on ollut koko ajan tukenani. Kun kulkee sydän auki, oikeat asiat ja ihmiset tulevat eteen. 

X