Laulaja Charles Plogman: ”Jätin alkoholin kokonaan”

Jaa artikkeliTilaa Seura
Charles Plogman ei muuttaisi elämässään mitään, vaikka voittaisi miljoona euroa. © Pekka Nieminen/Otavamedia
Charles Plogman oli kolme vuotta sitten kovan paikan edessä.

TUNNUSTAN, ettei minusta pitänyt tulla Charlesia, vaan Peter. Synnytyssairaalassa äitini viereisessä sängyssä kuitenkin oli nainen, joka kertoi paljon tarinoita Charles-nimisestä pojastaan. Äitini rakastui nimeen, ja päätti ottaa siitä kiinni.

Peter ei kuitenkaan hävinnyt kokonaan. Koko nimeni on Charles Klas Peter.

TUNNUSTAN, että minusta tuli muusikko vastoin odotuksia. Olen keikkaillut teini-ikäisestä asti. Vielä ala-asteella urheilin, sillä Alavetelissä ei ollut juuri muita harrastusmahdollisuuksia.

Yläasteella aloin soittaa kitaraa ja laulaa. Jo 15-vuotiaana kiersimme viikonloppuisin bändin kanssa, ja soittamisesta tuli puoliammattimaista. Hankimme kunnon soittovälineet, otimme niitä varten lainaa ja makselimme lainoja.

Kotona musiikkia pidettiin vain harrastuksena, ei mahdollisena työurana. Siksi hankin metsurinkoulutuksen 18-vuotiaana.

Aluksi ajattelin, ettei metsurin ammatti olisi antanut juuri mitään muusikonuralleni, mutta itse asiassa sillä on ollut merkitystä. Raaka, kova työ, jossa hiki virtaa ja ollaan vahvoja miehiä, on auttanut musiikkielämässä siten, etten ala leijua. Minulla on jalat maassa, ja nousen lavalle aina työmiehenä. Olen ollut luonteeltani aina tunteellinen ja herkkä, mutta silti perusmies.

ENNUSTAN, että tulevasta keikkakesästä on tulossa hieno. Viisikymppisjuhlavuosi tulee olemaan onnellinen ja työ tuntuu mielekkäältä. Olen parhaillani 2,5 kuukauden lomalla. Se on urani ensimmäinen suunniteltu loma, jolla lepään ja lataudun tulevia keikkoja varten.

TUNNUSTAN, että muutaman kuluneen vuoden aikana olen joutunut itsetutkiskelun paikkaan. Tähän liittyi monta asiaa. Kolmisen vuotta sitten vanhempani kuolivat, lapseni aikuistuivat ja aloin miettiä omaa ikääni. Parisuhderintamalla meni huonosti.

Samoihin aikoihin jätin alkoholin kokonaan.

Ehkä joku järjesti niin, että tuli niin paljon juttuja kerralla. En olisi tarttunut vain yhteen asiaan, sillä olen jääräpäinen mies, enkä esimerkiksi lähde käymään heti lääkärissä, vaikka olisi ehkä syytä. Nyt oli pakko nöyrtyä, ja ottaa suunta valoa kohti.

TUNNUSTAN, että olen joutunut kokemaan urani aikana jonkin verran fanien vainoamista. Jotkut ovat tulleet liian lähelle, ja siitä on tullut epämiellyttävä olo. Muutaman kerran vuosien aikana on tullut puheluita ja pihassani on käyty. Silloin olen joutunut ottamaan yhteyttä poliisiin. Onneksi vainoaminen on loppunut heti poliisin siihen puututtua.

Suurin osa fanitapaamisista on kuitenkin mukavia. Juttusilleni saattaa tulla pariskuntia, jotka pyytävät soittamaan Jalat alta -kappaleen. He ovat tavanneet tanssilavalla, jossa olen ollut esiintymässä, ja kaikki on tapahtunut tämän kappaleen aikana.

Kuulen myös, että ihmiset saavat voimia arkeensa musiikistani. Syöpäpotilas on kuunnellut uutta levyä sairaalassa, tai sairas lapsi antaa minulle piirustuksen, jossa on kuvani.

ENNUSTAN, että palaan juurilleni tulevalla levylläni Ota kiinni tästä. Tämä on kymmenes soololevyni, ja yhdeksäs, jos joululevyä ei lasketa. On elämä laulu -levylläni tein omia versioitani Katri Helenan ja Paula Koivuniemen kappaleista.

Uudella levyllä olen hyvin rehellinen itselleni. Minulla on levylle odotuksia, mutta ei paineita. Toivon, että se löytää yleisönsä

TUNNUSTAN olevani tällä hetkellä tuoreessa parisuhteessa ja hyvin onnellinen.

Hyvä kumppani on aito, hyväntahtoinen ja hyvä ihminen. Hänen kanssaan kemiat kohtaavat ja hän miellyttää vielä silmääkin. Kumppanini on kaikkea tätä. Sen tietää, kun oikea ihminen osuu kohdalle.

ENNUSTAN, etten juuri muuttaisi elämääni, vaikka voittaisin jostain miljoona euroa. Toki ostaisin uuden auton, mutta sen saattaisin tehdä muutenkin. Minulla ei ole sellaisia haaveita, että lähtisin maailmanympärimatkalle tai lentäisin kuuhun. Ehkä sijoittaisin rahat tai laittaisin ne johonkin kiinni, ja eläisin hyvää elämää.

Osan rahoista voisin antaa hyvään tarkoitukseen. Muusikoilla on usein puutetta rahasta. Voisin mahdollistaa studiojuttuja muille.

X