”Heidi Kyrön pila suututti tangokansan” – Mitä vuonna 2003 tapahtui? Laulaja kertoo vihdoin totuuden kohusta

Heidi Kyrö saapui lavalle ambulanssilla sireenien soidessa Seinäjoen Tangomarkkinoilla 15 vuotta sitten. Se ei ollut tarkoitus. Hälytyslaitteita sormeillut ei silti koskaan päätynyt julkisuuteen.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Ambulanssilla ja paareilla lavalle kuljettaminen oli pelastuslaitoksen idea Heidin keikan näyttävään aloitukseen.

Heidi Kyrö saapui lavalle ambulanssilla sireenien soidessa Seinäjoen Tangomarkkinoilla 15 vuotta sitten. Se ei ollut tarkoitus. Hälytyslaitteita sormeillut ei silti koskaan päätynyt julkisuuteen.
(Päivitetty: )
Teksti: Pirjo Kemppinen

Ensimmäinen vaihtoehto oli pakkopaitaan pukeutuminen. Laulaja Heidi Kyrö halusi näyttävän sisääntulon saapuessaan esiintymään Seinäjoen Tangomarkkinoille heinäkuussa 2003.

Pelastuslaitoksen ehdottama ensimmäinen idea hylättiin.

”Sen riisuminen olisi kestänyt liian kauan”, Heidi kertoo.

Sen sijaan hän innostui, kun tuttu pelastuslaitoksen työntekijä ehdotti saapumista lavalle ambulanssilla. Hyväntuuliseksi tarkoitetusta tempauksesta nousi kohu, jota iltapäivälehdessä uutisoitiin otsikolla ”Heidi Kyrön pila suututti tangokansan”.

Tangokuningatar Heidi Kyrö aiheutti kohun saapuessaan ambulanssilla esiintymislavalle.

Heidi sai apua palomiehen vaatteiden pukemiseen ja vaatekerrosten riisumiseen pelastuslaitoksen henkilökunnalta. © Heidi Kyrön kotialbumi

Tangokuningatar halusi viihdyttää

Heidi on historian nuorin tangokuninkaallinen. Hän sijoittui 15-vuotiaana Tangomarkkinoiden toiseksi ja vietti vuonna 2003 kymmenvuotista taiteilijajuhlaansa. Räväkkä aloitus Tangomarkkinoilla oli osa sitä.

”Yllytyshulluna innostuin heti, kun sitä minulle ehdotettiin.”

Ambulanssin saapuessa kymmenmiehinen bändi soitti Heidin 1,5 –tuntia kestäneen shown aloituskappaleen introa. Heidi oli puettu palomiehen vaatteisiin ja hänet kannettiin lavalle paareilla. Pelastuslaitoksen työntekijä auttoi häntä riisumaan vaatekerroksia lavalla katsojameren edessä.

”Koko juttu tehtiin huumorilla. En usko, että pelastuslaitos olisi näytöstä ehdottanut, jos olisi epäillyt sitä millään tavalla ketään loukkaavaksi”, sanoo Heidi.

Miksi tangoyleisö närkästyi?

Heidiä kuljettanut ambulanssi ajoi palolaitokselta tangokadulle hälytyspillit päällä. Hälytysajoneuvoihin ei kuitenkaan tulisi laittaa hälytysvaloja tai sireeniä päälle huvin vuoksi, vaan ainoastaan silloin, kun kyydissä on kriittisessä tilassa oleva henkilö tai ajoneuvo on matkalla onnettomuuspaikalle.

Tangoyleisön närkästyksestä kertovat otsikot olivat siis aiheellisia, mutta syy ei ollut Heidin tai pelastuslaitoksen.

Kohu väärinkäsityksen hintana

Heidi näyttää pelastuslaitokselta jälkeenpäin saamaansa kirjettä:

”Toivottavasti tästä kyseisestä ’ambulanssikeikasta’ ei ole aiheutunut Teille lisää harmeja”, siinä toivotaan.

”Alunperinkään tästä ei olisi tullut niin negatiivinen juttu, ellei yksi ’hullu’ olisi käynyt laittamassa niitä ambulanssin sirroja päälle. Lisäksi kyseinen ’hullu’ painoi autossa olevaa hätäkutsupainiketta. Syyllistyi rikokseen tunkeutumalla ambulanssiin ja koskemalla ambulanssin hätälaitteisiin. Henkilön nimi on tiedossa ja asiasta on ilmoitettu poliisille, jos lisäselvityksiä tulee. Tämän kyseisen ’hullun’ fiksuutta ei myöskään ole se, että kesken keikkanne kehtaa käydä laittamassa sirrat päälle. Tästähän tämä negatiivissävytteinen juttu alun perin sai alkunsa iltapäivälehteen.”

Kohu laantui, mutta väärinkäsitystä ei ole julkisuudessa oikaistu.

”Ennen kuin nyt”, Heidi kiittää.

X