Laulaja Heidi Kyrö torjuu stressiä ajankäyttöään suunnittelemalla: ”Olen kalenterin orja – ja käsilaukun koko määräytyy sen mukaan”

Hiihtoladuilla viihtyvä laulaja Heidi Kyrö, 41, luuli pari vuotta sitten kuolevansa, kun sairasti keuhkokuumetta.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Heidi Kyrö.

Hiihtoladuilla viihtyvä laulaja Heidi Kyrö, 41, luuli pari vuotta sitten kuolevansa, kun sairasti keuhkokuumetta.
(Päivitetty: )
Teksti: Linda Martikainen

Hoidan terveyttäni syömällä monipuolisesti ja liikkumalla. Käyn kuntosalilla pari kertaa viikossa ja ulkoilen paljon. Talvella hiihdän, kesällä sauvajuoksen.

Balanssi levon ja kuntoilun välillä

Joskus kuntoilu on mennyt myös överiksi. Silloin olen liikkunut liikaa lepoon ja ravitsemukseen nähden. Sittemmin olen yrittänyt pitää balanssin näissä asioissa.

Parasta terveysruokaa ovat verigreipit. Verigreippi tuntuu jostain syystä hyvältä kurkussa ja poistaa nestettä.

Vatsani voi hyvin kun juon piimää. Olen piimätyttö!

Maitoa en ole koskaan juonut, ja siihen on syynä ihastus. Olin tarhassa ihastunut yhden toisen tytön kanssa samaan poikaan. Hän ei voinut juoda maitoa ollenkaan, joten poika siirrettiin toiseen pöytään istumaan. Tämä toinen tyttö siirrettiin pojan pöytään maitoallergian vuoksi – ja niinpä minunkin mahaani alkoi sattua.

Kiireitä on pystyttävä ennakoimaan

Torjun stressiä suunnittelemalla ajankäyttöä. Asiat eivät kasaannu, jos kiireitä pystyy ennakoimaan. Olen kalenterin orja, ja käsilaukun koko määräytyy sen mukaan.

Lempilajejani ovat hiihto ja sauvajuoksu. En ole laskenut kilometrejä enää vuosiin. Minua ei kiinnosta se, montako kilometriä hiihdän viikossa vaan se, montako kertaa pääsen liikkumaan.

Nukun yöni pääsääntöisesti hyvin. Tällä hetkellä pieni ongelma on tyyny. Se saa niskani kipeäksi.

Terveyteni petti kun kaksi vuotta sitten sairastuin keuhkokuumeeseen. En ollut koskaan kokenut vastaavaa. Muistan kun makasin sohvalla kattoon tuijottaen ja mietin, että kuolenko minä nyt tähän. Tauti vei kunnon täysin alas. Toipuminen kesti pari kuukautta.

Aina löytyy jokin valon säde

Parasta minussa on positiivinen asenne, vaikka osaan minäkin synkistellä. Yleensä jostain löytyy kuitenkin aina valon säde.

Intohimoni on laulaminen. Uraa on takana jo 26 vuotta, mutta intohimoa lajiin riittää.

Rentoudun parhaiten saunassa. Saunassamme on heti valmis kiuas. Hiihtolenkin jälkeen on ihana mennä saunaan, vaikka vain nopeasti.

Mottoni on: ”Parhaimmillaan paineen alla”. Sopiva stressitaso on tehokas muusa. Deadlinen lähestyessä keskittyminen on huipussaan ja ajatus kaikkein kirkkain.

Juttu on julkaistu ensi kerran Kotilääkärissä 3/19.

Kiinnostuitko? Tilaa Kotilääkäri-lehti

X