Laulaja Irina kutoo ja hiihtää: ”Olen yrittänyt kutoa pipoja samassa huumassa kuin kaikki muutkin”

Jaa artikkeliTilaa Seura
Laulaja Irina juhli gaalassa uuden levynsä julkaisua. Keikkoja vain ei voi edelleenkään tehdä. ”Haluaisin jo niin nähdä kaikki tutut tyypit!”
Laulaja Irina juhli gaalassa uuden levynsä julkaisua. Keikkoja vain ei voi edelleenkään tehdä. ”Haluaisin jo niin nähdä kaikki tutut tyypit!” © Tiia Ahjotuli/Otavamedia
Pilkahdus gaalatunnelmaa saatiin korona-arjen keskelle kun Tampere-talossa järjestettiin vuotuinen Iskelmä Gaala. Se toteutettiin livestriiminä ilman yleisöä.

Eniten pystejä Iskelmä Gaalassa kahmi Behm. Laulaja Irina omasi myös aihetta juhlaan, sillä hänen Haluun olla yksin -levynsä julkaistiin gaalapäivänä. Alunperin levyn piti tulla jo viime syksynä.

”Ajattelimme, että ehkä nyt keväällä olisi jo paremmat tunnelmat, mutta eipä siinä. Joskus sen levyn oli tultava ja jengi saa siitä nyt iloa himaan”, Irina totesi.

Levy on parisuhdepainotteinen, mutta muitakin sävyjä löytyy. Kestän, en kestä -kappaletta Irina ajattelee vanhemmuuden kautta.

”Omalla tavallaan sitä pyrkii silottamaan lasten tietä jonkin verran. On asioita, joiden eteen pystyy tekemään, mutta kaikkea ei pysty. Sitä on aika voimaton jos lapsella on surua, murhetta tai mitä tahansa. Voit halata ja olla siinä, mutta pystyykö sitä täysin häivyttämään, niin ei.”

Keikoille kun ei pääse, jatkuu Irinan arki hiihtämisen parissa.

”Ei tässä nyt paljon muuta ole tullut tehtyä. Vuosien tauon jälkeen olen opetellut myös kutomaan. Olen yrittänyt kutoa pipoja samassa huumassa kuin kaikki muutkin. Ehkä uskaltaudun kokeilemaan paitaakin.”

Lue myös: Laulaja Irina avoimena perhe- ja keikkaelämästään: ”Menin mieheni kanssa naimisiin järkisyistä”

Iskelmä Gaala

Laulaja Rita Behm.

Laulaja Rita Behm. © Toni Lund/Iskelmä

Raketin lailla tähtitaivaalle singonnut laulaja Rita Behm putsasi palkintopöydän voittamalla muun muassa vuoden naisartisti- ja vuoden tulokas -pystit.

Mikko Siltala ja Pauliina Puurila.

Mikko Siltala ja Pauliina Puurila. © Tiia Ahjotuli/Otavamedia

Gaalan juontajina toimivat Iskelmän aamujuontajat Mikko Siltala ja Pauliina Puurila.

Laulaja Antti Ketonen.

Laulaja Antti Ketonen. © Tiia Ahjotuli/Otavamedia

Laulaja Antti Ketonen pyörittää pian myös omaa viinibaaria, joka toistaiseksi on vielä remontin alla. ”Sitä rakennellaan tällä hetkellä. Olen varmaan itsekin siellä vaihtelevasti tiskin takana.”

Tero Vesterinen.

Tero Vesterinen. © Tiia Ahjotuli/Otavamedia

Murtuneen käden kanssa gaalaan saapuneen Tero Vesterisen vanhempi tytär taitaa myös harmonikan soiton. ”Hän peittoaa minut kohta muusikkona ihan mennen tullen.”

Laulaja Pete Parkkonen.

Laulaja Pete Parkkonen. © Tiia Ahjotuli/Otavamedia

”On tullut keksittyä tekemistä ja nyt on ollut aikaa kirjoittaa musaa. Sitten kun ovet taas aukeavat, on kaikki ainakin valmista”, keikkoja odottava laulaja Pete Parkkonen totesi.

Laulaja Erika Vikman.

Laulaja Erika Vikman. © Tiia Ahjotuli/Otavamedia

Laulaja Erika Vikmanilla oli painavaa sanottavaa hallituksen toimista tapahtuma-alaa kohtaan tai lähinnä niiden puutteesta. ”Tapahtuma-ala on ollut erittäin kiltisti, mutta emme ole loputtomiin. Tämä on yksi iso ala, jota ei millään tavalla auteta eikä puututa siihen massatyöttömyyteen mitä tämä on aiheuttanut. Tämä räjähtää käsiin.”

Muusikko Ressu Redford.

Muusikko Ressu Redford. © Tiia Ahjotuli/Otavamedia

Muusikko Ressu Redford on yhä kiitollinen Vain elämää – ohjelmasta. ”Se oli loistava reissu. Se on muuttanut älyttömästi asioita mun kohdallani. Kyllä tässä saa olla nyt vähän uuden kukkuloilla, se on hienoa.”

Laulaja Stig.

Laulaja Stig. © Tiia Ahjotuli/Otavamedia

Gaalassa yhden biisin verran esiintynyt laulaja Stig nautti pääsystä ihmisten ilmoille. Häät kihlatun kanssa odottavat vielä. ”Korona tekee häiden suunnittelun vähän vaikeaksi. Meillä kesti 15 vuotta mennä kihloihinkin, niin ei tässä nyt ruveta hötkyilemään.”

Laulaja Erin.

Laulaja Erin. © Tiia Ahjotuli/Otavamedia

Laulaja Erin kirjoittaa tällä hetkellä uusia kappaleita. ”Elämä tuntuu ihan normaalilta. Ulkoilua on tullut harrastettua tosi paljon.”

X