Anna-lehti: Johanna Pakonen sanoo suorat sanat arvostelijoista: ”Ihmiset, jotka luovat ulkonäköpaineita toisille, ovat usein pienisieluisia, ulkonäkökeskeisiä ja pinnallisia”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Paula Koivuniemi on yksi tangokuningatar Johanna Pakosen idoleista. "Kotonani kuunneltiin paljon hänen musiikkiaan. Ihastuin sekä kappaleisiin että Paulaan jo pienenä tyttönä. Ihailen häntä edelleen monin tavoin." Johanna kuvattuna vuonna 2016.
Paula Koivuniemi on yksi tangokuningatar Johanna Pakosen idoleista. "Kotonani kuunneltiin paljon hänen musiikkiaan. Ihastuin sekä kappaleisiin että Paulaan jo pienenä tyttönä. Ihailen häntä edelleen monin tavoin." © Tommi Tuomi / Otavamedia
Johanna Pakonen ei koskaan korjauttaisi ulkonäköään kirurgisin toimenpitein – ikääntymisen myötä tulleet naururypyt kertovat eletystä ja koetusta elämästä.

Laulaja Johanna Pakonen kertoo Anna-lehden haastattelussa henkisen ikänsä vaihtelevan päivittäin, vaikka viettikin vastikään 44-vuotissyntymäpäiviään.

”Välillä koen olevani vanha sielu ja vaikka kuinka monennella kierroksella maapallolla. Olen aina ollut henkinen ihminen ja uskon jollain tavalla siihen, että me kaikki synnymme tänne yhä uudelleen”, Johanna Pakonen sanoo.

”Olen mieluummin iloinen ja pyöreä kuin kiukkuinen laihduttaja”

Kun Johanna aikanaan lähestyi neljääkymmentä ikävuottaan, hän muisteli hyvän ystävättärensä Eija Kantolan sanoja: Elämä alkaa vasta siitä, kun täytät 40 vuotta.

”Olen pitänyt sitä mottonani ja havainnut, että Eija taisi olla ihan oikeassa.”

Johanna sairasti pitkään syömishäiriötä, joka on pakottanut opettelemaan olemaan armollisempi itseään kohtaan.

”Minulla on varmasti edelleen vääristynyt kehonkuva, joten en halua enää olla itselleni liian ankara”, Johanna kertoo ja lisää, että on lähes aina ollut muodokas ja naisellinen.

Mitään hän ei haluaisi muuttaa itsessään eikä ole koskaan ollut aikeissa korjauttaa ulkonäköään kirurgisin toimenpitein – Ikääntymisen myötä ilmaantuneet naururypyt ja juoneet kertovat, että elämässä on eletty ja koettu.

”Jos kaipaisin muutosta, urheilisin enemmän ja herkuttelisin vähemmän. Mutta elämässä saa ja pitää nauttia. Nyt on sen aika, ja hyvällä ruoalla on ihana hemmotella itseään. Olen mieluummin iloinen ja pyöreä kuin kiukkuinen laihduttaja.”

Artisti arvostelun kohteena

Uransa aikana laulaja Johanna Pakonen on kokenut paljon ulkonäköön liittyviä paineita, kun ihmiset kokevat voivansa arvostella ja haukkua artisteja.

”Kun olin laiha, minun sanottiin olevan anorektikko ja törröttäviä luitani tökittiin keikkapaikoilla. Jos taas yritin peitellä laihuuttani maksimekoilla, minulta kyseltiin raskaudesta. Ja raskauksien jälkeen olin liian lihava”, Johanna muistelee kokemaansa.

Ihmiset, jotka luovat ulkonäköpaineita toisille, ovat Johannan mielestä usein hyvin pienisieluisia, ulkonäkökeskeisiä ja pinnallisia – iän myötä toisten ulkonäköä arvostelevat ihmiset Johanna onkin jättänyt omaan arvoonsa.

Johanna Pakonen on tangokuninkaallinen.

Johanna Pakonen keikalla kesäkuussa 2019. © Sara Pihlaja / Otavamedia

Koronakevät tyhjensi kalenterin  – raskainta epävarmuus tulevasta

Koronakevät on tyhjentänyt keikkakalenterin pitkälle kesään ja herättänyt huolta sekä pohdintaa omasta toimeentulosta.

Raskainta Johannan mukaan on tietämättömyys ja epävarmuus tulevasta, kun kukaan ei tiedä, milloin töiden suhteen palataan normaaliin arkeen.

”Olen kaivannut valtavasti musiikkia ja tanssia sekä työyhteisöäni eli bändin poikia. Ikävöin myös fanejani sekä sosiaalisuutta.”

Kun normaali arki aikanaan koittaa, Johanna toivoo tulevaisuudelta, että keikkailu voisi jatkua mahdollisimman pitkään.

”Ikävä on myös sitä vapauden tunnetta, joka syntyy auton tai keikkabussin ratissa keikkamatkoilla ympäri Suomea. Tämän kevään aikana mielessäni on vahvistunut entisestään ajatus siitä, että en voisi elää ilman työtäni.”

Lue myös: Johanna Pakonen uskoo perinteisen iskelmämusiikin kokevan uuden nousun: ”Kappaleemme ovat niitä, jotka tuovat lohtua tähän hetkeen”

X