Laulaja Kasmir, 36, ehti jo haaveilla isyydestä, kunnes unelma toteutui: ”Elämäni muuttui parkaisuista”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Kasmir
Elämän tärkeysjärjestys meni Kasmirin mukaan uusiksi, kun vauva syntyi. © Tommi Tuomi
Kasmir viettää ensimmäisen isänpäivänsä töitä tehden. Onneksi perhe voi kuitenkin tulla hänen mukaansa keikkamatkalle.

Viisi kuukautta sitten esikoislapsensa saanut laulaja Kasmir laittoi arvojärjestyksensä isäksi tulon myötä rytinällä uusiksi. Ruuhkavuosia elävän Kasmirin sisimmän valtasi samalla kummallinen, sisäinen rauha.

”Kun kuulin ensimmäiset rääkäisyt synnytyssairaalassa, muuttui myös oma elämäni niistä parkaisuista ihan siinä hetkessä.”

Monet 36-vuotiaan Kasmirin kavereista olivat kertoneet, että lapsen syntymän jälkeen oma maailma mullistuu täysin. Ja niinhän siinä kävi: laulajan maailma pyörii nyt lapsen ympärillä, omaa napaa silti täysin unohtamatta.

”Mahtavin yksittäinen fiilis isyyden myötä on ollut elämän tärkeysjärjestys. Se on niin massiivinen muutos! Ja miten pieneksi jää itse siinä rinnalla? Rakastan sitä tunnetta.”

Kasmir oli ehtinyt haaveilla isyydestä jo jonkin aikaa, mutta haaveen toteuttamista oli ollut hämmentämässä ristiriita vanhemmuuden ja eräänlaisen pelon välillä sekä haasteet ylipäänsä artistielämän ja isyyden yhteensovittamisesta. Kun lapsi sitten viime kesänä syntyi, hälvenivät omat epäilykset, mutta sitten tuoreen isän tajuntaan iski haikeus elämän rajallisuudesta.

”Minulle on ominaista ajatella juttuja pahimman kautta. Nyt olen manannut, että voi vitsi jos olisin ollut aiemmin liikkeellä, niin meillä olisi lapsen kanssa enemmän yhteisiä vuosia edessä. Samaa mietin välillä kun katson koiraanikin, että apua, meillä on ehkä kuusi vuotta jäljellä. Välillä se haikeuden hetki vain iskee.”

Mökä on lahja

Kasmir sanoo tehneensä pieniä rauhansopimuksia itsensä kanssa lapsen syntymän jälkeen. Autossa esimerkiksi ei räyhätä, jos pienokainen on kyydissä. Isyys on opettanut Kasmirille harkitsevaisuutta.

Ensimmäistä isänpäiväänsä Kasmir viettää keikkareissulla Rovaniemellä, jonne mukaan tulee myös oma pieni perhe.

”Onneksi saan ottaa puolisoni ja lapseni mukaan, joten vietämme ensimmäisen isänpäiväni yhdessä. ”

Musikaalisuus ei lapsessa vielä liiemmin näy, vaikka isän laulaminen naurattaa ja otollinen maaperä musiikin harrastamiseen löytyy Kasmirin kotistudiolta. Lahjakortti muskariin on myös olemassa.

”Hän oli kerran mukana Elämäni biisi -ohjelman harjoituksissa ja voin sanoa, että vauva varasti show’n. Sen verran mökää piti, että isäänsä on tullut!”

X