Laulaja-lauluntekijä Ellinoora paljastaa: ”Pelottavinta tässä maailmassa on olla oma itsensä”

Laulaja-lauluntekijä Ellinoora, 24, tunnustaa olevansa räjähdysherkkä selviytyjä, joka ottaa elämän vastaan sellaisena kuin se tulee.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Laulaja-lauluntekijä Ellinoora.

Laulaja-lauluntekijä Ellinoora, 24, tunnustaa olevansa räjähdysherkkä selviytyjä, joka ottaa elämän vastaan sellaisena kuin se tulee.
(Päivitetty: )
Teksti: Linda Martikainen

Millainen kokemus Vain elämää oli?

Se oli todella hieno kokemus, opettavainen monella tapaa. Aluksi jännitti ja vähän ahdistikin. Laulaminen on kuitenkin se kieli, millä ilmaisen asioita, joten olin oikeassa paikassa. Mikään puheiden pitäjä minä en ole.

Opin, että kannattaa vain luottaa itseensä. Ei pitäisi ajatella sitä, mikä voi mennä pieleen, vaan sitä, mikä voi mennä tosi hyvin. Pelko edellä ei pitäisi elää. Välillä meillä oli siellä aika syväkin henki. Anne Mattila oli huonenaapurini ja hänen kanssaan juttelin paljon.

Sinua on kiitelty rohkeudestasi. Mitä pelkäät?

Pelottavinta tässä maailmassa on olla oma itsensä. On rohkeutta, jos joku pystyy olemaan sellainen ilman, että miettisi jotain roolia tai että täytyisi olla jonkinlainen.

Millainen Ellinoora on tänä päivänä?

Täytän tammikuussa 25 vuotta. Olen ylianalyyttinen, mutta spontaani. En ikinä haluaisi hukata sitä räjähdysherkkyyttä, joka minussa on. Meidän mummi on aina sanonut, että meidän suvun naiset ovat selviytyjien sukua. Kaikesta selviää aina, mutta en ole mikään pakkovoimautuja.

Välillä on huonoja päiviä, mutta kaikki otetaan vastaan sellaisina kuin ne tulevat. Keikoilla pääsen purkamaan kaikki tunteet. En ole ikinä jättänyt lavaa niin, että minua olisi jäänyt jokin asia harmittamaan. Olen kiitollinen siitä, että minulla on ilmaisukeino, jolla pystyn purkamaan asioita. On hirveän paljon ihmisiä, jotka eivät ole sitä omaa keinoa löytäneet.

Mitä tekisit, jos et tekisi musiikkia?

Jo viisivuotiaana sanoin, että minusta tulee laulaja. Musiikista en ole koskaan pystynyt päästämään irti, vaikka olen ollut myös taidekoulussa ja baletissakin. En usko b-suunnitelmiin. Elämä järjestää yleensä itsensä. Tuntuu, että olen löytänyt oman ilmaisun ja saundin. On kivaa, että minua on pyydetty tekemään kappaleita myös muille.

Kuinka armollinen olet itseäni kohtaan?

Kanssani on varmaan hirveää tehdä töitä! Olen tarkka. Vaadin paljon itseltäni ja muilta. Ydinidea syntyy yleensä kivuttomasti, mutta sitten kaikki se muu siinä ympärillä vie aikaa. Olen aika pedantti. Oli kivaa, että Vain elämää -ohjelmassa sai haastaa itseä.

X