Laulaja-lauluntekijä Leo Stillmanin bileputki päättyi: ”Pitää rikkoa kaikki, jotta voi rakentaa uusiksi”

Jaa artikkeliTilaa Seura
Leo Stillman
Laulaja Leo Stillmanin arki sujuu stylisti Maryam Razavin kanssa sopusoinnussa. ”Meidän on helppo ymmärtää toisiamme”, Stillman totesi. © Tiia Ahjotuli / Otavamedia
Uuden sinkkunsa Nenäpäivänä julkaiseva laulaja-lauluntekijä Leo Stillman kuvailee uutta kappalettaan tummien tunteiden kautta.

”Kaikilla on välillä tosi huono olla ja voi mennä vuosiakin masennuksen kaltaisessa tilassa. Välillä riittää se, että joku on vieressä ja kuuntelee. Itselleni on käynyt monta kertaa niin, että olen voinut todella huonosti, enkä ole osannut kertoa siitä. Sitten joku on nähnyt sen silmistäni ja kysynyt, mikä vaivaa. Siitä kai on biisistä kyse”, Leo Stillman kuvaili Nenäpäivä -kampanjan starttitilaisuudessa Nenäkulmassa Helsingissä.

Stillmanilla on takanaan vauhdikas, mutta kuluttava kausi, johon on mahtunut myös matalalentoa.

”En ehtinyt pysähtyä ollenkaan ja tänä vuonna piti alkaa kirjoittaa uusia biisejä. Aluksi tuntui, ettei niitä synny, enkä tiennyt mistä kirjoittaa. On tapahtunut kaikkea. Joitain läheisiäkin on lähtenyt pois.”

Stillman arvelee, että uusi biisi syntyi myös luonnollisena jatkumona sen jälkeen, kun kaksi ensimmäistä sinkkua tulivat ulos aika railakkaina. Bileputken jälkeen on usein synkemmän kauden aika.

”Olen se klassinen taiteilijaspede: pitää rikkoa kaikki, jotta voi rakentaa uusiksi.”

Kuvat: Tiia Ahjotuli / Otavamedia

Galleria

X