Laulaja Mika Ikonen sai inspiraation uusimpaan sinkkuunsa aidosta kosinnasta: ”Olen luvannut laulaa Sinun-biisin heidän häissään”

Jaa artikkeliTilaa Seura
”Kun lapset syntyivät, alkoi elää vain heitä varten. Nyt onkin taas itse oman elämänsä tärkein henkilö.” Mika Ikonen sanoo.
”Kun lapset syntyivät, alkoi elää vain heitä varten. Nyt onkin taas itse oman elämänsä tärkein henkilö.” Mika Ikonen sanoo. © Tommi Tuomi/Otavamedia
Laulaja Mika Ikonen sai inspiraation uusimpaan sinkkuunsa aidosta kosinnasta. Hän itse päätyi aikoinaan naimisiin anopin ideasta.

Laulaja Mika Ikonen julkaisi lokakuussa uuden levyn ja myöhemmin tänä vuonna on tulossa vielä toinenkin.

Miten syntyi sinkkukappale Sinun?

”Eräs pari tapasi toisensa noin kaksi vuotta sitten Käsityöläiset-bändini keikalla. He kuuntelivat siihen aikaan kappalettani Luodut toisillemme, josta tuli heidän biisi. Tony laittoi minulle viime vuonna viestiä Facebookissa, että hän haluaisi kosia tyttöystäväänsä minun laulaessa kyseistä biisiä. Suostuin tietysti”, Mika Ikonen kertoo.

Laulaja kirjoitti samaan aikaan uutta biisiä, jonka tekstin inspiroi tuleva kosinta.

”Mietin, että jos he menevät joku päivä naimisiin, voisi tämä Sinun-biisi soida häissä. Jonkun ajan päästä sain viestin, että kosintaan oli suostuttu. Naimisissa he eivät vielä ole, mutta olen luvannut laulaa Sinun-biisin heidän häissään”, Mika Ikonen paljastaa.

Miten itse kosit omaa vaimoasi?

”Olimme menossa lastemme kanssa Linnanmäelle ja autossa oli mukana anoppikin. Anoppi luki takapenkillä lehdestä jotain juttua kesähäistä ja totesi, ettei sinä kesänä häitä olisi. Katsoimme vaimoni kanssa toisiamme ja totesimme vain, että on muuten!

Valitsimme samantien kalenterista päivän ja se oli sillä selvä. Anopin ideasta kaikki sai alkunsa. Hyvin on mennyt, sillä liitto on kestänyt kohta jo 20 vuotta.”

Teillä on kolme nyt jo aikuista lasta. Joko kaikki ovat muuttaneet pois kotoa?

”Kaksi on muuttanut, nuorin asuu vielä kotona, mutta on parhaillaan armeijassa. Tämä on aika erikoinen elämänvaihe ja myönnän, että on tässä ollut vähän kriisiäkin. Kun lapset syntyivät, alkoi elää vain heitä varten.

Nyt onkin taas itse oman elämänsä tärkein henkilö. Olen joutunut pohtimaan, että mitä minä haluan.”

Mitä pelkäät?

”Kaksi vuotta sitten minulla meni kaukalopallossa solisluu sijoiltaan. Se oli ensimmäinen kerta, kun loukkaannuin fyysisesti ja tajusin, että tässä elämässähän voi vaikka henki lähteä.

Ymmärsin, miten tärkeä juttu terveys on.”

Olit mukana 90-luvulla hysteriaa nostattaneessa XL5-poikabändissä. Mitä ajattelet menestyksestä nyt?

”En haluaisi enää samanlaista. Minulle riittää, että saan laskut maksettua. Aika vähän sitä ihminen tarvitsee mitään.

Rahaa sen verran, että saa kaiken maksettua ja ruokaa hankittua. Haluan vain laulaa!”

Lue myös: Kun laulaja Charles Plogman joi, Fanny-tytärtä kalvoi huoli alati – Raitistumisen jälkeen luottamus palautui vähitellen: ”En ole isälle enää vihainen”

X