Anna-lehti: Laura Lepistö joutui muuttamaan elintapojaan haaveillessaan vauvasta – ”Kroppani oli ylivirittyneessä tilassa”

Jaa artikkeliTilaa Seura
Entinen taitoluistelija Laura Lepistö.
Laura Lepistö odottaa vauvaa miehensä Tommi Huovisen kanssa.
Ex-taitoluistelija huomasi, ettei lääkäreillä ole tarpeeksi tietoa huippu-urheilun vaikutuksista naiskehoon.

Entinen taitoluistelija Laura Lepistö, 32, odottaa vauvaa miehensä Tommi Huovisen kanssa. Vauvan laskettu aika on heinäkuussa. Hän kertoo Anna-lehdessä, ettei raskaaksi tuleminen ollut itsestäänselvyys.

”Pelkäsin, saanko koskaan lasta. Hakeuduin lääkäriin, mutten saanut sieltä sellaista
apua, jota olisin tarvinnut. Heillä kun ei ollut tarpeeksi tietoa huippu-urheilun vaikutuksista naiskehoon”, hän sanoo.

”Olin painanut uran jälkeenkin täysillä”

Laura on parin viime vuoden aikana oppinut, ettei huippu-urheilijataustasta ole aina pelkkää etua hedelmällisyyskysymyksissä. Vaikka raskaudesta haaveillessa kilpaurheiluvuosista oli jo aikaa, Lauran kroppa oli yhä ylivirittyneessä tilassa.

Tämä kävi ilmi, kun Laura löysi vihdoin hormoniepätasapainotiloihin erikoistuneen asiantuntijan ja Lauralle tehtiin erilaisia laboratoriokokeita.

”Aloin hiljalleen ymmärtää, että arkeni oli ollut aikamoista juoksemista. Kehoni toiminta ei ollut päässyt urheilu-uran jälkeen palautumaan normaalitilaan, koska olin painanut uran jälkeenkin täysillä.”

Laura oli tehnyt pitkää päivää yrittäjänä ja sen lisäksi hoitanut useita luottamustehtäviä. Urheiluakaan hän ei ollut jättänyt, vaan treenasi edelleen kovatehoisesti ja juoksi  kavereidensa kanssa puolimaratoneja.

”Onneksi osasin päästää irti pakonomaisesta suorittamisesta. Se on tarkoittanut esimerkiksi sitä, että olen alkanut kieltäytyä monista töistä. Töiden vähentäminen on lisännyt vapaa-aikaa vailla aikatauluja ja sovittuja menoja.”

”Kropassani tuntuu yllättävän hyvältä”

Nyt Laura Lepistö odottaa innolla pienokaista syntyväksi. Raskaus on sujunut hyvin.

”Kropassani tuntuu yllättävän hyvältä. Tässä vaiheessa olen iloinen, että olen aina pitänyt kehostani huolta ja että olen erityisen herkkä kuuntelemaan sen signaaleja: uskon, että sillä on iso merkitys hyvään olooni. Minulla ei ole toistaiseksi ollut mitään kipuja tai vaivoja, mutta asia voi toki muuttua, kun maha
tästä vielä kasvaa.”

Hektisestä elämäntyylistä irtautumisessa on auttanut korona-aika. Kun ei olekaan ollut mahdollista juosta paikasta ja palaverista toiseen, Laura on huomannut, että jatkuva minuuttiaikatauluelämä ei ole kenellekään terveellistä.

”En usko, että tulen ikinä enää palaamaan yhtä hektiseen arkeen kuin missä ennen elin. Unelma lapsesta opetti minulle pysähtymisen tärkeyden, vaikka se pitikin opetella kantapään kautta.”

Lue myös: Laura Lepistö tunnustaa helpottuneena: ”Urheilun ei tarvitse olla koko elämä”

Lisää uusimmassa Anna-lehdessä. Lehdessä Laura Lepistö kertoo, miksi elämäntapojen rauhoittaminen tuntui isolta muutokselta ja mitä Laura ajattelee urheilu-urastaan nyt. Suosittelisiko hän huippu-urheilua lapselleen? Entä miten pariskunta on valmistautunut lapsen syntymään?

X