Anna–lehti: Laura Malmivaara koki itsensä romuluiseksi – Tanssi muutti suhdetta kehoon: ”Tunnen keventyneeni”

Jaa artikkeliTilaa Seura
Laura Malmivaara kertoo Anna-lehdessä, että neljän kuukauden Tanssii tähtien kanssa -treenien aikana hänen kehossaan ja mielessään tapahtui uskomaton muutos.
Laura Malmivaara kertoo Anna-lehdessä, että neljän kuukauden Tanssii tähtien kanssa -treenien aikana hänen kehossaan ja mielessään tapahtui uskomaton muutos. Kuva: Pekka Nieminen, Otavamedia
Laura Malmivaara kertoo Anna-lehdessä kuinka hän nelikymppisenä avautui maailmalle. Hänestä kuoriutui havainnoija, joka viihtyy kehossaan sekä kameran edessä että takana.

Laura Malmivaara elää inspiroivaa vaihetta. Lapset ovat jo isompia, eivätkä he tarvitse enää samanlaista hoivaa kuin pikkulapsina. Nyt riittää, että äiti toimii taksina, kauppapalveluna ja kokkina.

”Siitä tulee välillä tyhjä olo”, Laura Malmivaara kertoo Anna-lehdessä.

Juuri tyhjyys on kuitenkin tehnyt tilaa innostumiselle. Kaikki uusi inspiroi näyttelijää nyt erityisen paljon. Hänen taiteelliseen repertuaariin kuuluu näyttelemisen lisäksi valokuvaaminen, ja siinä hän haluaa kehittyä palavasti.

Illat kuluvat Youtubea katsellessa. Valokuvauksen opetusvideot haukkaavat aikaa kuin huomaamatta, video toisensa jälkeen.

Hyvä vire löytyi, kun Lauran katse kääntyi hiljalleen oman sisimmän tarkastelusta ulospäin, maailmaan.

”Neljänkympin tienoilla havahduin siihen, että pääsin pikkuhiljaa omasta luupista pois. Olin vapaampi näkemään ympärilleni”, Laura kertoo.

Sitä kautta myös valokuvaaminen ja näytteleminen jäsentyivät. Hänen ei tarvitse miettiä, kumpaa on enemmän, koska kumpaakin yhdistää asioiden havainnointi.

”Ajattelen, että olen havainnoija. Inspiroidun siitä, mitä ympärilläni tapahtuu.”

Laura Malmivaara: on ihanaa olla pitkä, kevyt ja ilmava

Laura Malmivaara harrasti aiemmin ryhmäliikuntaa. Todellisen intohimon liikkumiseen hän löysi kuitenkin vasta esiintyessään Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa.

”En ole koskaan voinut henkisesti ja fyysisesti niin hyvin kuin ohjelmanteon aikaan”, hän kertoo Anna-lehdessä.

Laura Malmivaara valokuvaa lähinnä muotokuvia.

Laura Malmivaara valokuvaa lähinnä muotokuvia. Kuva: Kristiina Kurronen, Otavamedia

Siihen aikaan Laura alkoi käydä tanssitunneilla ja oivalsi, että kehoa on tärkeää käyttää luovasti ja hikisesti. Hikisyys onnistui toki jumppatunnillakin, mutta tanssiessa hän löysi oman fyysisen keskuksensa.

Ennen hän saattoi pienentää itseään, painua lähes huomaamatta kasaan.

”Tanssiminen sai minut avaamaan yläkroppani ja suoristamaan ryhtini. En enää peitellyt leveitä hartioitani, vaan pidin ylpeästi rintakehän avoinna.”

Laura oli auki maailmalle, ja se tuntui mahtavalta!

Näytteleminenkin tuntui lähtevän uuteen lentoon. Enää ei tarvinnut olla varuillaan.

Tällä hetkellä hänellä on uusi laji, barre. Se on yhdistelmä pilatesta ja balettia. Se on voidellut lapsuuden haavoja siitä, että baletti jäi pelkkään satutanssiin. Se on jälkikäteen harmittanut.

Salista Laura kävelee ulos aina kymmenen senttiä pidempänä. Sitä kautta harrastus on muuttanut myös hänen tuntumaansa omaan kehoonsa. On ihanaa olla pitkä, kevyt ja ilmava.

”Pitkään elin siinä uskossa, että olen raskas ja romuluinen. Tunnen keventyneeni. Suhde omaan kehoon vaikuttaa uskomattoman paljon siihen, miten pystyy kohtaamaan muut ihmiset tai suhtautumaan vastoinkäymisiin.”

Lue koko juttu Anna-lehden numerosta 39/2020! Siinä Laura Malmivaara kertoo myös, kuinka hän tukeutuu vanhempiinsa kohdatessaan vaikeuksia ja kuinka hän on oppinut kotona höpöttäjäksi. Entä mitä Laura ajattelee meikkaamisesta tai avantouinnista?

Lue lisää Annasta!

Lue myös: Tunnetun pappissuvun vesa Laura Malmivaara saarnaa kirkossa: ”Omista ajatuksista puhuminen jännittää”

X