Laura Malmivaara ei kaihda stressiä: ”Pysyn vireessä, kun teen montaa projektia yhtä aikaa”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
”Tykkään tehdä kaikkea päällekkäin ja sekaisin. Teen työtäni hyvin monipuolisesti ja näytteleminen on vain yksi osa sitä”, Laura Malmivaara kertoo.
”Tykkään tehdä kaikkea päällekkäin ja sekaisin. Teen työtäni hyvin monipuolisesti ja näytteleminen on vain yksi osa sitä”, Laura Malmivaara kertoo. © Mirva Kakko/Om-arkisto
Kaikki synnit -sarjassa näyttelevä Laura Malmivaara, 46, pysyy käynnissä pienellä stressillä ja tekemällä päällekkäin montaa projektia.

Näyttelijä Laura Malmivaara nähdään Kaikki synnit -rikossarjassa sen toisella tuotantokaudella.

”Näyttelen Anu Leinosta, joka on tullut Varjakkaan siskonsa kanssa ja muodostanut ympärilleen millenium-keskuksen. He tulkitsevat Raamattua omalla tavallaan ja hyvin feministisesti”, Laura Malmivaara kertoo.

Näyttelijän mukaan rooli oli hyvin kiinnostava rooli ja erilainen hänen aikaisempiin rooleihinsa.

”Se oli hienosti kirjoitettu hahmo, joka avautuu hiljalleen sarjan myötä. Sarjan ensimmäinen kausi oli jo tehnyt minuun vaikutuksen ja olin todella iloinen, että sain tehdä ohjaaja Mika Ronkaisen kanssa töitä”, Laura Malmivaara sanoo.

Kuinka syvälle uit roolin maailmaan?

”Olen aina ollut kiinnostunut saarnaajista. Ihmisistä, joilla on vaikuttamisen ja puheen lahja. Sarja sopi tähän kiinnostukseeni erittäin hyvin.

Minusta on mielenkiintoista jo pelkästään se, miten puheella vaikutetaan. Olen itse pappissuvusta ja meillä on suvussa hyviä puhujia. Hyvällä saarnaajalla on sellaisia ominaisuuksia, joita esimerkiksi minulla itsessäni ei ole, kuten rauhallisuus ja selkeys.

Oli kauhea homma pitää itsensä rauhallisena, keskittyä siihen asiaan. Koin, että tuossa sarjassa voimaantuminen oli keskeinen juttu roolihahmollani.”

Näyttelemisen ohella työskentelet myös valokuvaajana. Millainen on täydellinen kuvauskohde?

”Kuvaan muotokuvia. Tykkään yksinkertaisesta, pelkistetystä valokuvasta. Kenestä tahansa saa hienon kuvan! Hyvä valaistus ja kontakti kuvattavaan ovat tärkeitä juttuja. Läsnäolo näkyy niin tv-sarjoissa, elokuvissa kuin kuvissakin. Se on yhteispeliä.”

Olet kertonut, että pieni määrä stressiä pitää sinut käynnissä. Pitääkö se yhä paikkansa?

”Kyllä, edelleen allekirjoitan tuon. Tykkään tehdä kaikkea päällekkäin ja sekaisin. Teen työtäni hyvin monipuolisesti ja näytteleminen on vain yksi osa sitä. Pysyn vireessä kun teen montaa projektia yhtä aikaa.”

Olet ollut mukana Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassakin. Vieläkö tanssi on osa elämääsi?

”Kyllä, jonkin verran olen tanssinut edelleen ja olen myös nauttinut TTK:n seuraamisesta. Sitä ohjelmaa katsoessa tulee aina suuri haikeus.

Myönnän, että siitä jäi tarve tanssia. Ymmärsin ainakin eron perus jumpan ja tanssimisen välillä. Tanssi on mieletön muutosvoima.”

Lue myös: Näyttelijät Inka Kallén ja Laura Malmivaara ”Yllytämme toisiamme uskaltamaan”

Inka Kallén ja Laura Malmivaara

Inka Kallén ja Laura Malmivaara tutustuivat jo Kotikadun kuvauksissa, mutta ystävystyivät todenteolla Presidentti-sarjaa tehdessään. © Tommi Tuomi

X