Anna-lehti: Laura Voutilainen puntaroi sisintään artistiuden takana: ”Viime aikoina oman itseni etsimisen prosessi on terävöityny”

Jaa artikkeliTilaa Seura
Laura Voutilainen poti poikkeuskevään aikana identiteettikriisiä: kuka olen artistiminäni takana?
Laura Voutilainen poti poikkeuskevään aikana identiteettikriisiä: kuka olen artistiminäni takana? Kuva: Paula Kukkonen, Otavamedia
Laura Voutilainen ei ollut kuvitellut viettävänsä vielä vuosiin täysin keikatonta kesää, mutta toisin kävi. Nyt hän kertoo Anna-lehdessä, mikä hänet auttoi vaikeiden aikojen yli.

Ensin tuli korona. Sitten rajoitukset. Laura Voutilainen löysi itsensä hämmästelemästä, kuinka keikkakalenteri voi tyhjentyä kerta heitolla. Sitten hänellä oli vain aikaa.

”Se oli ihan sairaan outoa. Putosin ihan tyhjän päälle, koska niin suuri osa identiteettiäni on olla keikkaileva artisti”, Laura Voutilainen kertoo Anna-lehdessä.

Eristyksen tuoma yksinäisyys ei kuitenkaan ollut Lauralle mitään uutta. Hän oli elänyt jo muutaman vuoden yksinään avioeronsa jälkeen. Lapsetkin ovat jo maailmalla, joten hänen oli opeteltava olemaan yksin jo paljon ennen koronaa.

”Viime aikoina oman itseni etsimisen prosessi on terävöitynyt. Kun muut surkuttelivat yksinäisyyttään koronaeristyksen aikana, minulle ei ollut mitään uutta olla rauhassa aivan itsekseni.”

Laura joutui uudessa tilanteessa kuitenkin pohtimaan, kuka hän oman artistiminänsä takana oikein on. Oli oltava myös muita asioita, jotka tuottivat hänelle mielihyvää, kun keikkoja ei ollut.

Nyt Laura kertoo Annassa, millainen tekeminen auttoi häntä rauhoittumaan, kun oli pakko pysähtyä.

Laura Voutilainen tiesi jo 11-vuotiaana, että hänestä tulee viihdetaiteilija.

Laura Voutilainen tiesi jo 11-vuotiaana, että hänestä tulee viihdetaiteilija. Kuva: Ari Kakkinen, Otavamedia

Lauran liikunta on uuden kokeilemista

Liikunta on Lauralle tärkeää, mutta yhteen lajiin hän ei halua jämähtää. Päinvastoin. Hän kokeilee jatkuvasti uutta.

Tukea Laura Voutilainen saa ystävältään, joka on liikunta-alan valmentaja.

”Yritän elää niin, että minulla olisi aina joku uusi lajikokeilu menossa. Viimeksi harjoittelimme itsepuolustustaitoja, joskus olemme käyneet kiipeilemässä tai vesijuoksemassa”, Laura kertoo Anna-lehdessä.

Pari vuotta sitten Laura löysi tanssilajin, jota hän jaksaa veivata yhä: dancehall reggaen.

”Käyn tunneilla kaksi kertaa viikossa ryhmätunneilla ja soluttaudun muiden mukaan. Tunnilla hiki lentää ja mahtavan opettajan vetämänä olo on mahtava.”

Laura Voutilainen kertoo Annassa olevansa kokeilunhaluinen ja saavansa uusista asioista virtaa elämäänsä.

Laura Voutilainen kertoo Annassa olevansa kokeilunhaluinen ja saavansa uusista asioista virtaa elämäänsä. Kuva: Mirva Kakko

Musiikki voimauttaa muulloinkin kuin esiintyessä

Laura Voutilainen lauloi jo lapsena. Aina ja joka paikassa.

”Mummon opettamaa Pii pii pikkuinen lintu -kappaletta nauhoitin kasetillekin.”

Voutilainen aloitti musiikkileikkikoulun viiden vanhana ja tarttui selloon vuotta myöhemmin. Muusikonura alkoi näyttää nuoren Lauran mielessä selvältä 11-vuotiaana.

”Silloin kirjoitin päiväkirjaani, että nyt on jo kova kiire, koska Michael Jacksonkin oli tähti jo 12-vuotiaana.”

Poikkeuksellinen kevät johti Voutilaisen takaisin näille juurille. Hän on nauhoitellut taas omaa musiikkiaan, aivan kuten lapsena. Sellokin palasi juuri huollosta.

”Olen istunut vanhan sähköpianon äärellä, hakenut sointuja, tutkinut runoutta ja tehnyt biisejä.”

Koronakevät oli otollista aikaa uuden musiikin tekemiselle, niin voisi ainakin luulla. Mutta aivan niin yksinkertaista se ei Lauran mukaan ole. Luovuus ei syty pakottamalla.

”Täytyy antaa itselleen aikaa ja puuhastella: laittaa puutarhaa, istuskella, katsella ja olla.”

Lue koko juttu Annan numerosta 36/2020! Siinä Laura Voutilainen paljastaa, mistä muusta hänen hyvinvointinsa syntyy ja millainen hänen suhteensa on hänen lapsiinsa, Veetiin ja Leeviin. Jutussa kerrotaan myös, miksi Laura muutti pois Helsingistä ja mitä hän ajattelee uuden kumppanin löytämisestä.

Lue myös: Viihdetaiteilija Laura Voutilainen kertoo karikoista urallaan: ”Esityksiäni yritettiin jopa torpedoida kateudesta”

X