Maiju-puoliso kertoo Matti Mattssonin uimariperheen arjesta: ”Onneksi lapset pistävät jalat maahan, kun isä tulee kisoista kotiin”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Maiju ja Matti Mattsson
Maiju ja Matti Mattsson juhlivat ensimmäistä kertaa Presidentinlinnassa. © Tommi Tuomi
Matti Mattsson juhli presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolla Maiju-puolisonsa kanssa. Porilainen uimari voitti viime EM-kisoissa hopeaa mutta ei siltikään antanut itselleen kovin hyvää kouluarvosanaa kuluneesta vuodesta.

Itsenäisyyspäivän vastaanotolla Matti Mattsson juhli jo vuonna 2013, mutta silloin juhlat järjestettiin Tampere-talolla.

”Oli hienoa saada kutsu tänne”, hän totesi Presidentinlinnassa.

Vierellä Linnan juhlahumussa Mattssonilla oli vaimo Maiju, jonka kanssa yhteistä taivalta on takana jo yli kymmenen vuotta.

Lapset palauttavat uimari-isän arkeen

Huippu-urheilijan puolisona Maiju on tottunut näkemään niin ne hyvät kuin vaikeammatkin ajat, mutta tärkein pinnalle palauttava tekijä on perheen lapset.

”Kyllä tässä on nähnyt ylä- ja alamäet. Kotona olemme yrittäneet pitää kotiolot ja urheilut uimahalleissa. En minäkään tuo töitä kotiin. Onneksi lapset pistävät jalat maahan, kun isä tulee kisoista kotiin”, Maiju naurahti.

Vuonna 2022 Matti Mattsson kauhoi EM-hopeaa 200 metrin rintauinnissa ja MM-kisoissa Budapestissa hän sijoittui samalla matkalla kahdeksanneksi.

”Ei se nyt mikään ihan lottovoittovuosi ollut, mutta kohtuu hyvä. 7- voisi olla sopiva arvosana. Siinä oli monta asiaa, mitkä menivät vähän pieleen, mutta virheistä oppii. Hyvillä mielin jatketaan kohti ensi kesää”, Matti Mattsson kertoi.

Huippu-uimarin lapsiperheessä riittää vipinää

Pariskunnan lapset ovat nyt viisi- ja kaksivuotiaat. Vauhtia siis piisaa ja vesikin on tuttu elementti myös jälkikasvulle.

”Vanhempi pysyy pinnalla, mutta nuorempi taitaa mennä vielä kuin kivi pohjaan. Minun puolestani heidän ei tarvitse alkaa uimaan”, uimari tuumasi hymyillen.

Lue myös: Olympiamitalin voittanut Matti Mattsson nauttii uinnin armottomasta luonteesta: ”Ei voi syyttää kuin itseään, jos menee huonosti”

Matti Mattsson nappasi Tokiossa olympiapronssia.

Uimari nappasi Tokiossa olympiapronssia. © AFP/Lehtikuva

X