Kotiliesi: Ministeri Maria Ohisalo paljastaa uransa käänteentekevän hetken: ”Tiesin silloin, että haluan tulla esiin omilla teemoillani”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Maria Ohisalo
Ujous ei estänyt Maria Ohisalon pääsyä eturivin poliitikoksi. © Sampo Korhonen
Maria Ohisalo kokee urheilutaustansa tuoman tavoitteellisuuden auttavan häntä sisäministerin ja puoluejohtajan tehtävässä. Tiukan paikan tullessa hän palaa mielessään urheilukentän lähtötelineisiin ja hetkeen, jolloin kaikki täytyy fokusoida yhteen juoksuun ja lähdön onnistumiseen.

”Tehtävissäni sisäministerinä ja puolueen puheenjohtajana minun täytyy pysytellä rauhallisena, oli ympärillä millainen myrsky tahansa”, Maria Ohisalo kertoo Kotiliedessä arjestaan.

Maria Ohisalon kiinnostus politiikkaan heräsi Mäkelänrinteen urheilulukion yhteiskuntaopin ja historian tunneilla. Sosiaalipolitiikka tuntui erityisen kiinnostavalta.

Hän pystyi keskustelemaan yhteiskunnallisista teemoista terveydenhoitajaksi opiskelleen äitinsä kanssa. He keskustelivat muun muassa hyvinvointivaltion käsitteestä, miten se syntyy ja kuinka sitä pidetään pystyssä.

”Aloin miettiä, haluaisinko suunnitella tulevaisuuden uraani sen pohjalle”,
Maria Ohisalo kertoo.

Kohti eturivin politiikkaa

Maria Ohisalo on ollut aktiivinen toimija jo pitkään, mutta tutkijanakin toimineelle oli aluksi luontevampaa olla taustajoukoissa:

”Sanoin ääneenkin sen, että haluan pysytellä taustalla.”

Kun vihreät juhlivat Pekka Haaviston pääsyä presidentinvaalien toiselle kierrokselle tammikuussa 2012, tunnelma oli katossa ja kampanjaväki innoissaan.

Päästessään juhlista kotiin, osittain ujona itseään pitävä Ohisalo rohkaistui ja haki kuntavaalien ehdokkaaksi Helsingin vihreiden nettisivuilla. Matka kohti politiikan eturiviä alkoi ja loppu onkin historiaa.

”Se oli käännekohta. Tiesin silloin, että haluan tulla esiin omilla teemoillani
ja sanapainoillani”, Maria Ohisalo muistelee Kotiliedessä.

Aviomies löytyi Tinderistä

Maria Ohisalo tapasi miehensä deittisovellus Tinderin kautta. He näkivät ensimmäistä kertaa sateisena kesäkuisena päivänä vuonna 2015. Maria oli treffeille saapuessaan kuin uitettu koira, mutta tämä ei miestä haitannut. Treffeillä oli lämmin tunnelma, ja oli varmaa, että he kohtaisivat uudestaan.

Näin kävi, suhde kehittyi vuosien varrella ja parin häitä juhlittiin uudenvuoden aattona 2019.

”Kumppanin löytyminen on elämän tärkeimpiä asioita: että kohtaa luotettavan ihmisen, jonka kanssa on hyvää ja turvallista olla ja jota rakastaa täysillä. Se on valtava onni ja etuoikeus, ihan parasta.”

Lue lisää Kotiliedestä, jossa Maria Ohisalo kertoo elämänsä käännekohdista. Hän kertoo muun muassa opiskeluajoistaan, ja mitä arvostaa Suomessa Pariisissa asumisen jälkeen.

Lue myös: Aino-Kaisa Pekonen rakastui hampurilaisravintolassa – Ministerin pitkä liitto on kestänyt myös asumuseron

Lue myös: Elisabeth Rehn muistelee uraansa, miten oli tehtävissään usein ainoa nainen miesten keskellä: ”Kansainvälisen yhteisön ukot, jotka olin ohittanut, odottelivat, että epäonnistun

X