Marita Taavitsainen avautuu erostaan Kotiliedessä: ”Jokaisella on vain tämä yksi elämä, ja se menee hirveän nopeasti”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Taavitsainen
© Ari Heinonen
Marita Taavitsainen valitsi unelmansa liittonsa yli. Nyt laulajan elämän täyttää sisustusharrastus, Tanssii tähtien kanssa ja uusi rakkaus.

Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa esiintyvällä Marita Taavitsaisella, 50,on takanaan tapahtumarikas vuosi. Taavitsainen erosi talvella miehestään, Tomi Natrista. Sittemmin Taavitsainen on jo tapaillut 15 vuotta nuorempaa Pasia.

Kymmenen vuotta kestänyt avioliitto Natrin kanssa ei ollut aina helppo. Taavitsainen kokee, että he olivat Tomin kanssa liian erilaisia.

”Tomi olisi halunnut kulkea käsi kädessä lenkkipolulla samanlaisissa tuulipuvuissa, mutta mie en vaan ole yhtään sen tyyppinen”, laulajatar kertoo Kotiliedessä.

Keikkatyö sai tuntemaan syyllisyyttä

Lisäksi keikkatyöläisen arki söi suhdetta. Kahden lapsen vanhemmille ei juuri jäänyt kahdenkeskeistä aikaa. Taavitsainen koki jatkuvasti syyllisyyttä työstään ja menemisistään. Jossain vaiheessa Taavitsainen alkoi tuntua olonsa apaattiseksi ja passivoitui.

”Kaikkein kivointa oli leikkiä ja riehua tyttöjen kanssa kolmisin. Tai lähteä keikalle ja olla siten poissa kotoa. Nyt nautin kotona olemisesta enemmän, kun määrään perheemme arjesta ja kaapin paikasta”, Marita Taavitsainen toteaa.

Lapset pitivät liitossa kiinni

Pariskunnan lapset, Stella, 9, ja Iines, 7, olivat syy sille, miksi laulajatar haudutteli eropäätöstä niin kauan. Pariskunta kävi jopa pariterapiassa, joka paransikin Taavitsaisen oloa aina hetkellisesti. Lopulta pari kuitenkin päätti, että ero olisi ainut mahdollinen ratkaisu. Jos olisivat odottaneet tyttöjen täysi-ikäisyyteen asti, olisi Taavitsainen silloin 60-vuotias.

”Jokaisella on vain tämä yksi elämä, ja se menee hirveän nopeasti. Emme nähneet muita vaihtoehtoja kuin lähteä liitosta. Meidän ei kannattanut enää pitkittää asiaa”, Taavitsainen avautuu.

Kotien tuunaaminen on Taavitsaisen ja uuden rakkaan jaettu intohimo

Eron jälkeen Marita Taavitsainen on päässyt toteuttamaan itseään myös sisustamalla.

Tomin kanssa sisustusmaku meni usein ristiin, joten joskus Marita päätyi salaa yön pimeydessä maalaamaan ja järjestelemään tavaroita kotona. Hän on myös laittanut uuteen uskoon muutaman ystävänsä kodin, yhden ravintolan, sekä suunnitellut ja toteuttanut Lapissa sijaitsevan hotelli Mustaparran sisustuksen. Myös keikkapaikkojen takahuoneet ovat saaneet toisinaan uuden ilmeen Taavitsaisen käsittelyssä.

”Nautin siitä, että pystyn tekemään asioita käsilläni ja saan jotain aikaan. Vaikka laulaminen on aina ihanaa, aplodien jälkeen minulle ei jää siitä käteen mitään konkreettista”, Marita Taavitsainen kertoo.

Kotien tuunaaminen on Taavitsaisen ja uuden rakkaan, Pasin, yhteinen harrastus. He ovat jo varovaisesti alkaneet suunnilla liiketoimia yhteisen intohimon ympärille. He haluaisivat sisustaa ihmisten koteja uusiksi näiden vanhoja tavaroita hyödyntäen. Pasi on kätevä nikkaroimaan ja rakentamaan, Taavitsaisella puolestaan on visuaalista silmää.

”Kun minä ajattelen jotain, Pasi on hetkessä jo toteuttanut visioni.”

Vapautuneempi ja energisempi

Välit ex-kumppaniin eivät ole edelleenkään parhaat mahdolliset. Taavitsainen kuitenkin on vapautuneempi ja energisempi kuin pitkään aikaan. Hän voi nyt vapaasti toteuttaa unelmiaan.

”Ehkä me vain kasvoimme Tomin kanssa omille poluillemme. Tai ehkä olimme jo alusta lähtien liian erilaisia. Voi olla, että suhteen alkuhuumassa se jäi minulta jotenkin huomaamatta”, laulajatar summaa.

X