Marja Hintikka peräänkuuluttaa minuutta: ”Mitä enemmän minuus pysyy samana roolista toiseen, sen parempi”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Tuija Pehkonen ja Marja Hintikka
Toimittaja-juontaja Marja Hintikka ja TTK-juontaja Tuija Pehkonen. © Tiia Ahjotuli / Otavamedia
Marja Hintikka uumoilee käyttävänsä laajoja verkostojaan jatkossa enemmän myös yhteiskunnalliseen hyvään. ”Minulla on ollut joitain yhteiskunnallisia vaikuttamisen paikkoja, ja se on tuntunut luontevalta.”

Toimittaja-juontaja Marja Hintikka paljasti fanittaneensa ex-huippumallia, juontaja-yrittäjää Anne Kukkohovia jo vuosia. Hintikka on ihaillut Kukkohovin suunnannäyttäjän roolia ja kykyä uudistua.

”Anne on tosi rohkea, mutta samalla herkkä nainen. Tiesin Annen jo parikymppisenä kun olin mainosalalla itse. Törmäsin häneen kerran kahvilassa, mutta Anne ei tuntenut minua silloin vielä. Ajattelin, että vau, tuossa on Anne Kukkohovi. Anne oli silloin pienen vauvan äiti ja tosi menestynyt art director mainosmaailmassa. Mietin, että miten ihmisellä voi olla niin monta menestyksekästä uraa. Anne onkin kyennyt aina uudistumaan”, luonnehti Hintikka, joka saapui Emilia Salorannan kirjoittaman Anne Kukkohovista kertovan Päin punaista -elämäkerran julkaisutilaisuuteen Hotelli Kämpiin Helsinkiin.

Hintikan mielestä ihmisten lokerointi on yhä yksi perustaipumus tämän päivän Suomessa. Vanha sanonta, ”suutari pysyköön lestissään”, pätee yhä.

”Mutta luulen, että se on murtumassa. Olemme aika nuori kansakunta. Meillä ei ole renesanssi-ihmisperinnettä, mutta meillä kaikilla on kuitenkin kymmeniä eri rooleja. Mitä enemmän minuus pysyy samana roolista toiseen, sen parempi.”

Kuvat: Tiia Ahjotuli / Otavamedia

Galleria

X