Kotiliesi: Meteorologi Anniina Valtonen hämmentyy saamastaan huomiosta – Näin arka seinäkukkanen kasvatti itsetuntoaan ja toteutti työhaaveensa sääjuontajana

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Meteorologi Anniina Valtonen
Anniina Valtonen © Tommi Tuomi/Otavamedia
Iloisesta hymystään muistettu meteorologi Anniina Valtonen on alansa rautainen ammattilainen. Seinäkukkasesta on tullut suosittu sääjuontaja, joka on myös ehdolla suosituimman tv-esiintyjän Venla-palkinnon saajaksi.

Valovoimainen Anniina Valtonen oli nuorena koululaisena hiljainen ja arka. Hänen seuransa kelpasi vain silloin, kun luokkatoverit saivat hyödynnettyä hänen osaamistaan.

”Se oli sellaista nuoralla tanssimista. Kun annoin kopioida läksyt, kiusaajilla ei ollut oikeutta käydä minun kimppuuni”, Anniina Valtonen sanoo Kotiliedessä.

Nykyisin asiat ovat toisin. Anniina on ehdolla suosituimman tv-esiintyjän Venla-palkinnon saajaksi ja treffikutsuja satelee.

Anniina Valtonen vitsailee valloittavan hymynsä olevan peräisin Nastolan vesijohtovedestä. Huomio hämmentää häntä.

”Olen vain oma itseni.”

”En ole koskaan pitänyt ulkonäköäni mitenkään positiivisena asiana”

Myös arvostelijoita riittää julkisessa ammatissa työskentelevälle meteorogille.

Anniinaa arvostellaan laihuudesta, nuoresta ulkonäöstä ja siitä, että hänen pukeutumistyylinsä on liian värikäs. Joillekin hänen hymynsäkin on liikaa.

Hoikkuuden kainkenlainen kommentointi on Anniinasta ikävää. Hänen tulee olla tarkka ruokavaliostaan, sillä hänellä on useita ruoka-aineallergioita. Ja vaikka ruoka maistuu, ei paino merkittävästi nouse.

”En ole koskaan pitänyt ulkonäköäni mitenkään positiivisena asiana. Nuorempana
minulla oli ankara akne ja söin pitkään lääkettä. Edelleen näppylät laskevat mielialaa ja tulee epävarma olo.”

Itsetunto vahvemmaksi

Anniina Valtonen on tietoisesti kasvattanut itsetuntoaan ja on ollut avoin myös vaikeista hetkistään.

Hänen äänensä värisi taannoin koko säälähetyksen läpi. Anniina julkaisi asiasta videon ja sai paljon myönteistä palautetta ja vinkkejä.

”Oli ihanaa huomata, että ongelma on tosi yleinen. Sain myös paljon hyviä
vinkkejä, mikä ketäkin on auttanut.”

Itsetuntoa on tukenut myös Anniinan puoliso. He ovat olleet yhdessä jo lukion ensimmäiseltä luokalta saakka.

Anniinan mies ei kiltteydestään huolimatta mielistele tai kumartele ketään. Anniina haluaa myös itse toimia näin.

”Ei saa jäädä kynnysmatoksi. Kiltteys on hyvä asia, mutta pitää osata myös puolustaa itseään. Pitää uskoa ihmisten hyvyyteen, mutta ei saa olla sinisilmäinen.”

”Tällä hetkellä en haaveile mistään”

Anniinan työ ei ole vain televisiossa patsastelua. Suurin osa hänen työajastaan kuluu Ilmatieteen laitoksen sääpäivystyksessä.

Kun Anniina Valtonen astuu työpaikan ovesta sisään, hän keskittyy työhön. Se saa hänet aina hyvälle tuulelle.

”Olen pikkutytöstä halunnut meteorologiksi. Se on ollut suuri haaveeni, ja sen eteen olen nähnyt hirveästi vaivaa. Tällä hetkellä en haaveile mistään. Nautin kaikesta tästä, mitä nyt saan tehdä.”

Lue lisää uusimmasta Kotiliedestä. Anniina kertoo lehdessä, miksi hän ei pidä metsästä tai ole ulkoilmaihminen. Hän kertoo myös, mitä hän puuhaa mieluiten vapaa-ajallaan ja mitkä lempinimet hänen isänsä antoi hänelle ja hänen miehelleen.

Lue myös: Suosikkimeteorologit Anniina Valtonen ja Joonas Koskela kertovat työstään – ja sen varjopuolesta: Palautetta ulkonäöstä, puheesta – jopa raskausonnitteluja

 

X