Metsolat-sarjan luoja Carl Mesterton, 90: ”On ihan turhaa, että vanhat ihmiset juoksee muitten joukossa”

Jaa kaverilleTilaa Seura
Aikanaan supersuositussa Metsolat-sarjassa näyttelivät muun muassa Helinä Viitanen-Haljala (Annikki Metsola), Kari Hakala (Erkki Metsola) ja Ahti Haljala (Antti Metsola). Katsojille tuli tutuksi myös Roni-koira.
Aikanaan supersuositussa Metsolat-sarjassa näyttelivät muun muassa Helinä Viitanen-Haljala (Annikki Metsola), Kari Hakala (Erkki Metsola) ja Ahti Haljala (Antti Metsola). Katsojille tuli tutuksi myös Roni-koira.
Metsoloiden isällä Carl Mestertonilla on selkeä viesti sarjan iäkkäille faneille.

Yle on lisännyt Areenaan ohjelmia, joiden parissa kotikaranteenilaisten aika kuluu ja koronauutisetkin ehkä hetkeksi unohtuvat. Tuttua ja turvallista katsottavaa tarjoavat myös Metsolat-sarjan 41 osaa, jotka ovat kaikki nyt katsottavissa vuoden ajan.

Sarjan ohjaaja Carl Mesterton tosin arvelee, että suurimmilta faneilta sarja löytyy jo kotoa dvd:nä. Metsoloilla on myös esimerkiksi Facebookissa oma, edelleen hyvin aktiivinen fanisivu.

Sarja oli aikanaan supersuosittu; sen jokaisella jaksolla oli yli miljoona katsojaa.

Metsoloista näkee, miten maalla elettiin 30 vuotta sitten

Carl Mesterton toivoo, että nuoremmat sukupolvet löytäisivät Metsolat nyt, kun kodeissa voi tulla tekemisen puutetta. Kainuulaisen pienviljelijäperheen elämästä vuosina 1987-96 kertova sarja sopii koko perheen katsottavaksi.

”Se ei ole ainoastaan ajanvietettä, vaan kertoo paljon niistä ajoista ja miten elettiin maalla siihen aikaan. Se tulee kertomaan myös tuleville sukupolville siitä ajasta”, Mesterton sanoo.

Työkuva. TV2:n tv-Metsolat-sarjan ohjaaja Carl Mesterton. Kamera.

Ohjaaja Carl Mesterton Metsolat-sarjan tekemisen aikoihin.

Hän myös kirjoitti Metsolat yhdessä vaimonsa Anna-Lisan sekä Curt Ulfstedtin ja Miisa Lindénin kanssa.

Viimeksi sarjan tekijät tapasivat toisiaan Carl Mestertonin 90-vuotispäivillä viime marraskuussa.

Jo pelkästään korkean ikänsä vuoksi Mesterton on nyt tiukassa kotikaranteenissa. Kahdeksan vuotta nuorempi Anna-Lisa on vielä käynyt kaupassa ja ulkoilemassa, mutta lapset ja lapsenlapset ovat luvanneet jatkossa kauppa-apua.

”Se on ihan turhaa, että vanhat ihmiset juoksee siellä muitten ihmisten joukossa! Täytyy noudattaa niitä ohjeita, joita annetaan. Kyllä minäkin mielelläni menisin. Vaimo tekee pienen kävelyn täällä johonkin aikaan eikä tapaa muita ihmisiä, että saa raitista ilmaa. Ja ainahan sitä voi mennä parvekkeelle.”

Tietokone söi osan muistelmista

Senioriohjaajan aika kuluu kotikaranteenissa televisiota katsellen ja kirjoja lukien. Lisäksi Carl Mesterton kertoo kirjoittavansa parhaillaan muistelmiaan, mutta sen suhteen on ollut viime aikoina hiukan epäonnea.

”Tietokone söi monen päivän työn. Ajattelin jo, että kannattaako tämä, mutta kun on tämmöinen aika, täytyy yrittää jatkaa vaan ja kirjoittaa uudestaan se, mikä sieltä on hävinnyt.”

Mesterton on sairastanut syöpää muutaman vuoden, mutta sanoo terveydentilansa olevan hyvä. Lääkkeitä hän toki joutuu syömään, ja ne rajoittavat ainakin joitakin nautintoja.

”Lääke ei pidä alkoholijuomista, että sitä iloa mulla ei ole!”

Lue myös: Katsoitko supersuosittua Metsolat-sarjaa 1990-luvulla? – Tältä tähdet näyttävät nyt

X