Mia Ehrnrooth perhe-elämän yhdistämisestä työhön: ”Suvaitsevaisuus on kasvanut – tässä tilanteessa kaikille perhe on tärkein”

Sukkabisneksestä kasvomaski­tuotantoon vaihtanut näyttelijä Mia Ehrnrooth kertoo, että perheen ja työn yhdistäminen näkyy nykyään videopalavereissa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

”Pyrin kriisissä löytämään ratkaisuja, kaikki emotionaaliset huolet tulevat jälkijunassa”, sanoo näyttelijä Mia Ehrnrooth.

Sukkabisneksestä kasvomaski­tuotantoon vaihtanut näyttelijä Mia Ehrnrooth kertoo, että perheen ja työn yhdistäminen näkyy nykyään videopalavereissa.
Teksti: Linda Martikainen

Näyttelijä Mia Ehrnrooth on ryhtynyt valmistamaan sukkien sijaan kankaisia kasvomaskeja.

Mikä oli alkusysäys kasvomaskien tuottamiselle?

Idea syntyi, kun kriisin alussa saimme lapsemme päiväkodista koronavaroituksen. Yhdellä päiväkotilapsen vanhemmalla oli todettu tartunta. Aloin pohtia tilannetta ja sen absurdiutta: emme voi antaa ihmisten kuolla, mutta emme myöskään voi sulkea koko maata.

Juttelin Väestöliiton tutkimusprofessori Anna Rotkirchin kanssa asiasta ja siinä tuli esiin kasvomaskien tarpeellisuus muissa maissa. Nyt myös monet muut suomalaiset tahot ovat lähteneet tuottamaan kankaisia kasvomaskeja. Se on hieno juttu.

Onko tilanne pelottanut tunnetasolla?

Suhtauduin tilanteeseen heti hyvin vakavasti. Käymme maksimissaan kerran viikossa kaupassa, jossa pidämme turvavälit ja käytämme maskeja ja hanskoja.

Meillä on tavallisesti ollut arjen apuna lastenhoitaja, mutta nyt hän ei ole käynyt enää riskin välttämiseksi. Isovanhemmat eivät myöskään ole käyneet pitkään aikaan kylässä.

Sinulla on miehesi Joel Roosin kanssa kaksi pientä lasta huolehdittavana. Miten pidät itsesi virkeänä kaiken keskellä?

Välillä kieltämättä aamulla herää vähän väsyneenä, kun tätä rallia päivittäin pyörittää. Yhden aika inhimillisen ja kauniinkin ilmiön olen huomannut videopalavereita pitäessä: kaikille neuvotteluosapuolille on ollut ihan ok se, jos ruutuun on yhtäkkiä pelmahtanut koko perhe kyselemään jotain omia juttujaan.

Suvaitsevaisuus on kasvanut, jos ajatellaan perheen yhdistämistä työhön. Tässä tilanteessa kaikille perhe on tärkein. Kuopuksemme on vasta nelikuinen. Hän on tosi tyytyväinen ja onnellisen tietämätön mistään.

Oletko ehtinyt oppia itsestäsi jotain uutta?

Jos tästä jotain ahdistusta tai traumaa jää, niin tulen kokemaan ne vasta sitten, kun tämä tilanne on ohi. Olen siinä mielessä vahva toimija. Pyrin kriisissä löytämään ratkaisuja, kaikki emotionaaliset huolet tulevat jälkijunassa.

Mia Ehrnrooth olet myös näyttelijä. Onko sillä saralla mitään menossa?

Yhtä elokuvaa olen tehnyt tässä ja se ehdittiin juuri kuvata loppuun. Sen tarkoitus oli tulla tänä kesänä ulos, mutta veikkaan, että se lykkääntyy. Muutamaan toiseen tuotantoon on lisäksi hankittu vaihtoehtoisia formaatteja.

Lue myös: Viiden lapsen isä Konsta Hietanen, 35: ”Väsymys ja kiire tuovat sävynsä yhteiseloon – Silloin pitää löytää se yhteinen köysi, jota vetää”

Näyttelijä-muusikko Konsta Hietanen palaa parrasvaloihin Salkkareiden myötä. ”Katsotaan mitä tästä kehkeytyy!”

Näyttelijä-muusikko Konsta Hietanen palaa parrasvaloihin Salkkareiden myötä. ”Katsotaan mitä tästä kehkeytyy!” © Tiia Ahjotuli / Otavamedia

X