Mikael Jungner jakaa parisuhdevinkkejä Kotiliedessä: ”Jos nainen heittäytyy heikoksi, mies saa toteuttaa alfaurosunelmaansa”

Jaa kaverilleTilaa Seura
Mikael Jungner uskoo, että parisuhde tulee päättää ennen kuin puolison askeleet alkavat ärsyttää.
© Tiia Ahjotuli / Otavamedia
Mikael Jungnerilla on Helsingin yössä sarjarakastajan maine, jota hän itse ei allekirjoita. Parisuhdeneuvoja hän kuitenkin jakelee, ja on muun muassa kehottanut ystäväänsä vetämään avovaimoaan hiuksista.

Viestintäjohtaja Mikael Jungner, 54, kertoo Kotiliedessä ajatuksiaan rakkaudesta ja parisuhteista. Hänellä on takanaan viisi suurta rakkautta, mutta tällä hetkellä hän on sinkku. Jungner myöntää kuitenkin olevansa jälleen ihastunut.

Hän puhuu mielellään rakkaudesta ja uskoo tietävänsä, mistä se syntyy. Hänen mukaansa siihen tarvitaan kolme asiaa: oikea tuoksu, oikea kosketus ja oikea suudelma. Jos yksikin näistä puuttuu, juttu ei voi toimia.

”Turhaan minä tässä vastustelen”

Jungnerilla on Helsingin yössä tietynlainen ”sarjarakastajan” maine. Hän kertoo esimerkin ihmisten ennakkoluuloista.

”Oli talvi-ilta. Oli hyvin kylmä. Olin ollut ravintolassa naisen kanssa, jonka oli vaikea saada taksia. Ehdotin, että mennään minun luokseni odottamaan. Keitän vaikka teetä.”

Nainen tuli Jungnerin kotiin Bulevardille. Jungnerin laittaessa teetä keittiössä nainen kuitenkin katosi.

”Löysin hänet makuuhuoneesta, alastomaksi riisuuntuneena. Kun kysyin, mitä ihmettä teet, hän vastasi näin: ensin ajattelin, että tässä ei ole kyse seksistä, mutta koska olet Mikael Jungner, turhaan minä tässä vastustelen.”

Sillä kertaa seksi jäi väliin. Jungner ei allekirjoita sarjarakastajan leimaansa, mutta rakkaudesta hän on aina valmis puhumaan.

Kehotti ystäväänsä vetämään avovaimoaan hiuksista

Mikael Jungnerilla on vinkkejä parisuhteen arkeen ja kipinän pitämiseen elossa. Kerran hän kehotti ystäväänsä vetämään avovaimoaan hiuksista.

”Ei tietenkään niin, että tekee kipeää, vaan vaikkapa aamulla ennen töihin lähtöä niin, että saa rakkaansa pään kääntymään antaakseen suukon.”

Mikael uskoo, että vaikka parisuhde on tasa-arvoinen, kerran pari viikossa mies voi hetken korostaa vahvuuttaan tehdäkseen naiselleen turvallisen olon, kuin kapalon vauvan ympärille.

”Ja jos nainen puolestaan heittäytyy toisinaan heikoksi, mies saa toteuttaa alfaurosunelmaansa.”

Parisuhde pitäisi lopettaa ennen kuin kumppani alkaa ärsyttää

Jungnerin mielestä rakkautta ei saa kuluttaa loppuun asti, vaan parisuhde on osattava päättää ennen kuin rakkaus loppuu. Jokaisella suhteella on Jungnerin mukaan parasta ennen -päivä.

”Ennen kuin toisen askeleet viereisessä huoneessa alkavat ärsyttää, täytyy osata lähteä.”

Jungnerin mielestä ihmiset eroavat aivan liian harvoin.

”Erotkaa ajoissa hyvät ihmiset”, hän suosittelee.

Hän uskoo, että on turhaa suuttua kumppanille, jos tämä rakastuu toiseen, koska rakkaus ei ole päätös vaan tunne. Jos tästä puhuttaisiin avoimesti, Jungnerin mielestä ihmiset voisivat päästä mustasukkaisuuden tuhoavasta voimasta eroon.

”Pikkuhiljaa olen oppinut, että en rakasta toista ihmistä omistaakseni hänet. Rakastan siksi, että hän on minulle tärkeä. Jos hän löytää onnen jostain muualta, se tekee minutkin onnelliseksi.”

X