Laulaja Milana Misic jätti taakseen rankan vuoden: ”Elämäni avaaminen ihmisille jännitti kamalasti”

Jaa artikkeliTilaa Seura
Milana Misic
Milana Misic © HELI HIRVELÄ / OM-ARKISTO
Laulaja Milana Misic, 48, nollaa raskaan vuotensa lomailemalla Meksikossa. Tältä vuodelta hän odottaa vaihtelua ja luovuutta.

Millaista palautetta olet saanut Milana – Elämäni Laila Kinnusen tyttärenä -kirjasta?

Palautetta on tullut paljon. Ihmiset ovat olleet iloisia siitä, että olen kertonut avoimesti vaikeistakin asioista. Toki on ollut myös niitä, jotka ovat olleet toista mieltä ja ihmetelleet, miksi näistä asioista on pitänyt kertoa.

Olen kuullut paljon myös vertaistarinoita ja on hämmentävää, miten rikkinäisiä jotkut ihmiset ovat sen hyvän ulkokuoren alla. Mennyt vuosi oli kyllä aika rankka. Elämäni avaaminen ihmisille jännitti kamalasti.

Uusin kappaleesi on Historiaton. Haluatko usein olla näkymätön?

En välttämättä. Olen vain oppinut olemaan katsojan kuplassa. Rakastan kohtaamisia ihmisten kanssa, mutta kekkereillä olen mieluummin sivustakatsojan roolissa kuin huomion keskipisteenä.

Minulla ei ole tarvetta sellaiseen. Välillä on suuri helpotus olla ympäristössä, missä kukaan ei tiedä minusta yhtään mitään. Laulun idea lähti, kun istuin Iso Roobertinkadulla Helsingissä ja katselin ohikulkevia ihmisiä.

Olen luonteeltani tarkkailija ja utelias ihminen. Olen myös herkkä ihminen. Tarkkailen mielelläni muita ja ympäristöä.

Millaista uutta vuotta odotat?

Toivon, että vuosi 2019 olisi vaihteleva ja luova. Muuten minulla ei ole hirveästi odotuksia sen suhteen. Toivon oikeastaan vain, että töitä riittäisi tarpeeksi ja että pysyisin terveenä.

Moni aloittaa alkuvuodesta jonkinlaisen kuntokuurin. Aloitatko itse?

Aina! Olen ihan samanlainen nainen kuin kaikki muutkin. Salille meneminen on aina yhtä raskasta, mutta olen oppinut nauttimaan treenin jälkeisestä olotilasta. Minulla on ollut lapsesta lähtien selkävaivoja, joten selän lihaksia on pitänyt aina vahvistaa.

Tapasit nykyisen kumppanisi reilu vuosi sitten. Vieläkö suhde kukoistaa?

Kyllä! Olemme seurustelleet puolitoista vuotta. Sanoin hänelle kirjan julkaisun aikaan, että jos me tämän kestämme niin suhteemme kestää mitä vain. Ensimmäisestä testistä on siis selvitty.

Emme vielä asu yhdessä, vaan menemme eteenpäin ihan rauhassa. Seuraavaksi lähdemme yhdessä Meksikoon, jossa luvassa on täysin aivot narikkaan -tyyppinen lomareissu. Sen jälkeen jatkuukin helmikuussa muun muassa Ystävän laulu – slaavilainen ilta -kiertue.

X