Minka Kuustonen uskaltaa nyt luottaa itseensä ja osaamiseensa – ”Enää ympärilläni ei ole suojamuureja”

Näyttelijä Minka Kuustonen oli koulumaailmassa ulkopuolisuuden tunteita kokenut tarkkailija mutta on nyt luopunut liiallisista vaatimuksista itseään kohtaan.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Spede-elokuva kuvattiin filmille digitallennuksen sijaan. Vuonna 2011 näyttelijäksi valmistuneelle Minka Kuustoselle kerta oli ensimmäinen. ”Filmi teki näyttelijöiden työstä herkempää. Koska filmiä ei ollut loputtomiin käytettävissä, suhtauduimme jokaiseen ottoon erityisellä kunnioituksella.”

Näyttelijä Minka Kuustonen oli koulumaailmassa ulkopuolisuuden tunteita kokenut tarkkailija mutta on nyt luopunut liiallisista vaatimuksista itseään kohtaan.
Teksti:
Anneli Juutilainen
Kuvat:
Tommi Tuomi

Kuin aikamatka 1960- ja 70-lukujen taitteeseen. Sellaiseksi näyttelijä Minka Kuustonen kuvailee syyskuun lopussa ensi-iltansa saavan Spede-elokuvan tekoa. Hän näyttelee elokuvassa Speden ex-vaimoa Pirjo Pasasta.

”Sen aikakauden vaatteissa, tunnelmassa ja elokuvissa on jotain selittämättömällä tavalla kiehtovaa. Välillä pohdin, että olisin halunnut elää sillä aikakaudella”, Minka Kuustonen sanoo.

Hänellä on tapana uppoutua rooleihinsa syvälle ja valmistautua niihin huolella. Nyt Minka luki Tuomas Marjamäen kirjoittamaa Spede, nimittäin -elämäkertaa (Docendo) ja kävi keskusteluja Speden ja Pirjon tyttären Pirre Pasasen kanssa.

Valmistautuminen oli hyvin erilaista verrattuna marraskuussa Nelosella alkavaan, hiihdon MM-kisojen dopingskandaalista kertovaan Lahti 2001 -sarjaan. Siinä ­Minka näyttelee Virpi Kuitusta. Roolisuoritukseensa hän ­valmistautui tutustumalla kisoja koskeviin dokumentteihin ja haastatteluihin ja opettelemalla hiihtämään. Hän harjoitteli salilla ja ladulla monta kertaa viikossa.

”Edellisen kerran olin ollut hiihtoladulla ala-asteella! Hommaa oli, mutta hurahdin hiihtoon ihan täysin.”

Tällä hetkellä Minka Kuustonen on erityisen onnellinen siitä, että on saanut toteuttaa suurta intohimoaan ja tehdä monipuolisesti erilaisia rooleja. Miten kouluaikojen vetäytyvästä tarkkailijasta tuli tunnettu näyttelijä?

Tilaa Seura ja jatka lukemista

Tämä artikkeli on tilaajille varattua maksullista sisältöä.

Tilaa Seura Kirjaudu

X