Anna-lehti: Minna Kuukka jännittää jo aikaa, jolloin teinikaksoset muuttavat kotoa: ”Tapahtui mitä tahansa, olen aina heidän puolellaan”

Jaa artikkeliTilaa Seura
Radiotoimittaja Minna Kuukka
Minna Kuukka oli melkein 36-vuotias, kun kaksoset syntyivät: "Suvussani on isän puolella kaksosia, joten meillä taitaa olla geneettinen taipumus kaksosraskauksiin." © Tiia Ahjotuli/Otavamedia
Radiotoimittaja Minna Kuukka, 50, sai nyt teini-ikäiset kaksosensa melkein 36-vuotiaana. Hän uskoo, että olisi elänyt hyvää elämää lapsettomanakin, mutta äitiydestä tuli tärkeä ja iso osa hänen elämäänsä.

Radiotoimittaja Minna Kuukka on elänyt pitkään turvallista ja samanlaista elämää, mutta iso muutos odottaa nurkan takana, hän kertoo Anna-lehdessä.

”En pelkää vanhenemista, mutta jännitän sitä, kun lapset joidenkin vuosien kuluttua muuttavat pois. Millaista elämä sitten on? Jotkut ystävistäni ovat sen jo kokeneet, ja he ovat puhuneet kaipuustaan.”

Minna yrittää jo nyt valmistaa itseä siihen, että kohta lapset alkavat räpistellä pesän reunalla.

Perhe asuu hieman ahtaasti Helsingin keskustassa, ja korona-aikana he ovat olleet paljon kotona.

”Mieheni Tatu Vehmas on pitänyt etäpalavereita, ja 14-vuotiaat kaksoset ovat tehneet kouluhommia huoneissaan. Olen ajatellut, että näin on hyvä, elämäni on tässä.”

Välillä kun Minna laittaa väsyneenä ruokaa, hän yrittää muistuttaa itseä olla manaamatta näitä hektisiä aikoja.

”Pian soittelet pitkin maita ja mantuja lasten perään ja anelet, että he tulisivat syömään”, hän muistuttaa itseään.

”Yllättäen aloin odottaa kaksosia”

Minna Kuukka oli aina ajatellut, että haluaisi saada joskus lapsia. Hän erosi 35-vuotiaana ja ajatteli tuolloin, että saattaa kuitenkin käydä niin, ettei hän koskaan tulekaan äidiksi.

”Olin silti tyytyväinen elämääni, enkä ajatellut, että jotakin puuttuisi.”

Pian hän tapasi nykyisen miehensä ja jätti e-pillerit pois. Hän ajatteli, että saattaisi kestää pitkäänkin ennen kuin hän tulisi raskaaksi.

”Yllättäen aloinkin odottaa melkein heti kaksosia. Suvussani on isän puolella kaksosia, joten meillä taitaa olla geneettinen taipumus kaksosraskauksiin.”

Minna oli lasten syntyessä melkein 36-vuotias.

”Oli supermageeta saada kaksoset, enkä kokenut sitä rankkana. Ehkä en osannut verrata kokemusta mihinkään, koska en tiennyt, millaista olisi hoitaa vain yhtä lasta.”

”Toivottavasti lapseni uskovat itseensä ja ovat kilttejä muille”

Minna Kuukka toivoo, että on ollut lapsilleen hyvä äiti, parasta mitä he voivat saada. Kun lapset olivat pieniä, hän haki heidät tarhasta aikaisin, ja he viettivät pitkiä iltapäiviä kotona.

”Olen ollut heille läsnä.”

Hän myös toivoo, että lapset ovat oppineet uskomaan itseensä.

”En tarkoita amerikkalaista mallia, sitä että kun uskoo itseensä, kaikki on mahdollista. Ei elämä sillä tavalla mene. Mutta haluan heidän tietävän, että tapahtui mitä tahansa, olen aina heidän puolellaan. Toivon myös, että olen osannut opettaa heitä olemaan kilttejä muille ihmisille.”

Minna pitää hurjana sitä, kuinka suuri valta vanhemmilla on lapsiinsa.

”Voimme pilata lastemme elämän. Olen aina välillä miettinyt, että voinko jo olla turvallisin mielin sen suhteen, että olenko toiminut oikein.

Minna ajattelee, että olisi luultavasti elänyt hyvää elämää lapsettomanakin.

”Tässä kävi kuitenkin niin, että äitiydestä tuli todella tärkeä ja iso osa elämääni. Rakkauksia tulee ja menee, mutta rakkauteni lapsiin on ehdotonta ja pysyvää. ”

Lisää uusimmassa Anna-lehdessä. Lehdessä Minna Kuukka kertoo, miksi hänen mielestään on perusteltua sanoa, että hän pyörittää perhettä kuin yritystä? Minna kokee olevansa kiltti ihminen – miksi kiltteys on hänestä aliarvostettua? Minnan äiti kuoli alle viisikymppisenä rintasyöpään, mitä Minna itse ajattelee rintasyöpäriskistä?

X