Minttu Räikkönen pyrkii äitinä hillitsemään pelkonsa, kun esikoinen ajaa kartingia: ”Robin kuuntelee onneksi tosi tarkkaan, miten Kimi häntä neuvoo”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Minttu Räikkönen
Minttu ja Kimi Räikkönen menivät naimisiin vuonna 2016. © Tommi Tuomi
Minttu Räikkönen iloitsee, että perheen yhteinen aika on lisääntynyt maailmanmestari Kimin F1-uran loputtua. Jännitystä arkeen tuo esikoisen karting- ja mikroautoharrastukset.

Kimi ja Minttu Räikkönen astuivat uuteen elämänvaiheeseen, kun Kimi päätti lopettaa F1-uransa.

Miten perhearkenne on muuttunut sen jälkeen kun puolisosi, F1-legenda Kimi Räikkönen jäi eläkkeelle?

”Onhan se muuttunut positiiviseen suuntaan. Arki on vähän rauhallisempaa eikä koko ajan tarvitse olla menossa. Suurinta luksusta on, jos saa olla kotona eikä tarvitse lähteä mihinkään. Vietämme aika sellaista perusarkea.

Itselleni on tärkeää, että saan olla hetken rauhassa aamuisin ennen kuin lapset heräävät. Laitan sitten lapset valmiiksi kouluun ja käyn heidät viemässä. Sitten teen omia juttujani, syön rauhassa aamupalaa ja käyn usein treenaamassa.

Lapset tykkäävät tietysti myös, kun isä on nyt enemmän kotona. Aiemmin Kimille kertyi vuodessa reilut 200 matkustuspäivää.”

Lue myös: Kimi ihastui Mintussa farkkusortseihin ja tuliseen luonteeseen – ”Mun kanssa pitääkin olla tiukka, muuten ei tule mitään”

Millaista Kimin arki on?

”Teemme aika paljon juttuja yhdessä kuten olemme aina aiemminkin tehneet silloin, kun hän on ollut kotona. Käymme esimerkiksi usein urheilemassa yhdessä. Se ei ole muuttunut.

Kahdestaan vietetty aika on tosi tärkeää. Siinä ei tarvitse tehdä mitään sen ihmeellisempää eikä tarvitse aina järjestää illallisia tai muita. Minulle riittää hyvin se, että touhuamme vain jotain yhdessä.”

Esikoisenne Robin ajaa kartingia. Miltä se äidistä tuntuu?

”Tällä hetkellä Robin tykkää siitä tosi paljon, mutta mielihän voi vielä muuttua. Hän ajaa mikroautolla ja mopolla myös. Robin kuuntelee onneksi tosi tarkkaan, miten Kimi häntä neuvoo ja olen luottavainen, vaikka totta kai siellä on myös monta muutakin kuskia.

Yritän itse pysyä poissa pelkäämisestä, koska se on muuten aika raskas tie. Robin saa ajaa, jos haluaa, ja minä yritän pysyä rauhallisena. Kimi on onneksi aina mukana antamassa ohjeita ja pitää huolta siitä, että auto on kunnossa.”

Lue myös: Kimi Räikkösen uskomaton ura sisältää monia ennätyksiä – Näin jäämies jätti taakseen myös Mika Häkkisen ja Michael Schumacherin

Robin aloitti jo vuosi sitten koulunkäynnin. Oliko se jonkinlainen virstanpylväs?

”Oli se iso muutos. Robin tuli minusta heti jotenkin isoksi pojaksi, kun hän meni kouluun. Nyt hän on jo toisella luokalla.

Tyttäremme Rianna on puolestaan nyt viisivuotias ja hän aloittaa koulun ensi vuonna. Hyvät puolensa on siinäkin, että ei ole ihan pieniä lapsia enää. Heidän kanssaan pystyy touhuamaan kaikkea yhdessä.

Usein pyöräilemme tai pelailemme koko perhe yhdessä. Meillä on aika menevät lapset, jotka eivät tykkää kauheasti olla paikoillaan.”

On myös huhuttu mahdollisista muuttoaikeistanne Italiaan. Onko niissä perää?

”Kyllä me nyt vielä Sveitsissä olemme. Siellä on koti.”

Lue myös: Muistatko nämä Kimi Räikkösen lentävät lauseet? Kokosimme legendaarisimmat heitot uran varrelta – ”Älkää puhuko minulle, kun ajan kurvissa”

X