Mira Kasslin: ”Kannattaa rakastaa kuin viimeistä päivää”

Jaa artikkeliTilaa Seura
MIra Kasslinin elämässä puhaltavat uudet tuulet. © Jonne Räsänen/Otavamedia
Entinen olympiatason ratapyöräilijä Mira Kasslin on ollut monta kertaa polvillaan rakkauden edessä.

TUNNUSTAN, että kilpaurheilijataustani on vaikuttanut minuun, nykyiseen uraani ja brändiini. Olen sinnikäs ja pitkäjänteinen. Taustani on tärkeä osa identiteettiäni. Se on opettanut itsepohdiskelua ja realismia, mutta myös työntekoa.

Se, että asiakas tietää urheilutaustani, antaa minulle uskottavuutta. Ura takaa sen, että olen pitkäjänteinen ja kurinalainen. Minut tunnistetaan yhä viikoittain kadulla ja kaupoissa. Yleensä vanhempi mies kysyy: ”Vieläkö ajat?”

 

TUNNUSTAN, että minun herkkä puoleni on vahva. Koetan aina päästä kuulemaan elämänviisauksia kokeneiden ja viisaiden ihmisten seuraan. Minulla on ympärilläni ihania ystäviä. He ovat samanlaisia kuin minä ja tykkäävät keskustella ja pohdiskella asioita.

Elämässäni on toinen puoli, joka on hyvin pinnallinen. Siellä ihmiset sanovat usein asioita, joita haluan kuulla. Hyvä ystävä on kuin peili. Arvostan sitä, että ystävä sanoo totuuden, jotta voisin itse kehittyä.

 

ENNUSTAN, että katsojat yllättyvät siitä Mirasta, jonka näkevät Mira ja miljoonakodit -ohjelmassa. Se on aidompaa minua, kuin mitä on televisiossa nähty aiemmin. Diili vääristi merkittävästi kuvaa siitä, millainen olen. Minusta haluttiin tehdä tosi kylmä ja kova. Se on tietysti yksi puoleni, mutta se oli ohjelmassa merkittävässä roolissa.

Näen, että vuorovaikutustani ihmisten kanssa ohjaa enemmän lämpö ja empatia, kuin mitä sarjassa annettiin ymmärtää.

Parasta Diilissä oli, että sain sieltä useita hyviä ystäviä. Muun muassa Satu Ruotsalainen on jäänyt tärkeäksi ystäväksi. Diili ei varsinaisesti avannut uusia ovia, mutta sen antama näkyvyys auttoi kiinteistönvälittäjän ammatissa jonkin verran.

 

TUNNUSTAN,, että olen ollut monta kertaa polvillani rakkauden edessä. Olen oppinut entisistä parisuhteistani, että kannattaa rakastaa aina niin kuin viimeistä päivää. Aito rakkaus on niin harvinaista, että jos sitä tuntee, antaa sen roihuta täysillä.

 

ENNUSTAN,, että lähden vaeltamaan Mount Everestille. Tai se on ainakin haaveeni. Heti kun saan lapset siihen ikään, että voin olla kotoa kolme viikkoa poissa, haluaisin ehdottomasti päästä vaeltelemaan vuoren eteläiselle perusleirille 5 364 metrin korkeuteen. Se vaatii hyvää fyysistä kuntoa. Minulla saattaisi jo tällä hetkellä olla vaadittava kuntotaso, mutta haluaisin kohottaa kuntoani vielä lisää.

 

TUNNUSTAN, että olen laihtunut vuoden alusta lähtien kymmenen kiloa viidessä viikossa. Stressi ja työkiireet toivat minulle lisäkiloja. Yritin vuoden verran miettiä laihduttamista tuloksetta ennen kun hoikistuin. Yksi merkittävä asia oli se, ettei ulkonäkö ole koskaan motivoinut minua laihtumaan. Olen ylimääräisistä kiloista huolimatta ollut aina hyvässä kunnossa. Nyt olen saanut ajatukseni takaisin samoille urille, kuin ne olivat kilpaurheilija-aikanani ja siksi olen myös hoikistunut.

 

TUNNUSTAN, että urheiluharrastusten lisäksi olin nuorena myös musikaalinen. Soitin ala-asteikäisenä viulua. Musiikki sopii urheilijalle jo rytmiikkansa takia. Musiikista olisi ihan hyvin saattanut tulla minulle päälaji, mutta urheilu vei voiton.

Nuorena pyöräilin kesällä ja talvisin harrastin pikaluistelua. Olin pitkä tyttö ja pelasin myös koripalloa. Pelasin koripalloa aina itseäni vanhempien kanssa treenimielessä, jotta kehittyisin itse. Olen aina ollut pitkä, nopea ja kestävä.

 

TUNNUSTAN, että 22-vuotiaana elämässäni alkoi vauhdikas ajanjakso. Ajoin vielä Sydneyn olympialaisissa, mutta sen jälkeen lopetin kilpaurani. Sitten aukesi niin sanottu normaali elämä, jota en urheilu-urani aikana ollut päässyt kokemaan.

Juhlin myös, mutta alkoholi ei ole ollut koskaan isossa roolissa. Bilettäähän voi monella tapaa, vaikka niin, että menee ja matkustelee. Samaan aikaan opiskelin kansainvälistä liiketaloutta ja tein todella paljon töitä. Vietin menevää elämää, joka rauhoittui vasta, kun ensimmäinen lapseni syntyi.

 

ENNUSTAN, että tulevassa kodissamme on hyvä tunnelma. Suuntaan lasteni kanssa uuteen asuntoon Helsingin keskustaan. Asunnon ilmavuus ja valoisuus ovat tärkeitä. Arvostan pitkänä naisena korkeaa huonekorkeutta.

X