Miss Suomi Essi Unkuri treenasi salaa vuosia kisoja varten: ”Harjoittelin puhumista, omaan ääneen tottumista sekä korkkareilla kävelyä”

Jaa artikkeli
Essi Unkuri
© Tommi Tuomi
Kun ensimmäisellä kerralla missikruunu jäi saamatta, päätti Essi Unkuri treenata lisää ja kokeilla muutaman vuoden päästä uudestaan. Satsaus kannatti, sillä Unkuri on nyt Miss Suomi.

Miss Suomi 2021 -kilpailun voittanut Essi Unkuri tunnustaa, miten juurikin tunne ohjaa hänen elämässään lähes kaikkia tekemistä:

”Missikisoihin osallistuin tunnepohjalta kahdesti. Onneksi en voittanut ensimmäisellä kerralla neljä vuotta sitten, jolloin olin vasta päässyt lukiosta.

Välivuosien aikana opiskelin tradenomiksi pääaineenani markkinointi. Koulussa opiskelin suomen ja ruotsin lisäksi myös englantia ja espanjaa. Moni ei halunnut esiintyä luokan edessä, mutta minä aina pyrin siihen, koska treenasin salaa esiintymistä tulevia missikisoja varten.”

Heippa-lappu naapurilta

”Harjoittelin vuosien aikana puhumista, artikulointia, omaan ääneen tottumista ja myös korkkareilla kävelyä. Siitä sain kerran varoituksenkin. Treenasin koroilla kävelyä kotona ja pian rappuun ilmestyi heippa-lappu naapurilta, joka oli yrittänyt tehdä töitä etänä samaan aikaan. Nauroin lapulle ennen kuin tajusin, että sillähän tarkoitettiin minua! Sen jälkeen siirsin kävelyharjoitukset poikaystäväni Viljamin toimistolle.

Henkisesti olen käynyt läpi ison työn näiden vuosien aikana ja missikruunulle oli nyt oikea hetki. Misseys on minulle ihana juttu, koska esiintyminen ja kauneus ovat aina kiinnostaneet minua.

Uskon mahdollisuuksiini. Pelkästään jo se, että pääsen edustamaan Suomea Miss Universum -kisaan ja olemaan esikuva muille, on suuri kunnia. Toivon, että pääsen missivuoden aikana näyttämään mihin minusta on.”

”En ole enää niin huolestunut kaikesta kuin lapsena”

”Olen todella tunneherkkä ihminen. Jo pienenä huomasin olevani tosi empaattinen. ­Koulussa huomasin asioita, joita muut lapset eivät välttämättä huomanneet. Yritin esimerkiksi ottaa mukaan porukoiden ulkopuolelle jääneitä lapsia. Minulle tuli toisten puolesta tosi paha mieli ja aistin herkästi muiden fiiliksiä. Välillä oli tietysti pienelle tytölle vähän raskastakin kantaa muiden murheita omilla harteilla.

Minulla on aina ollut hirveä huoli myös omasta perheestäni. Pelkäsin pienenä, että heille käy jotain pahaa. Opettajan tyttärenä olin myös hyvin säntillinen ja kiltti. Vanhempani joutuivat opettamaan minua siihen, että en tekisi läksyjä tuntitolkulla aivan niin pikkutarkasti.

Nuorempana koin hirveää ahdistusta, jos maailmalla ­sattui jotain pahaa. Kasvamisen myötä olen onneksi jo oppinut ajattelemaan realistisemmin. En ole enää niin huolestunut kaikesta kuin lapsena. Olen umpirehellinen. Valehteleminen on minulle aina ollut mahdoton juttu, koska minulle tulisi siitä samantien niin huono omatunto.”

”Itseensä pitää uskoa”

”Missikisoihin osallistumalla olen panostanut omiin unelmiini. Missinä koen vastuuta myös siitä, että etenkin ­nuoremmat näkevät somen ­lisäksi myös todellisuuden. Haluan julkaista mahdollisimman hyviä kuvia, mutta puhun paljon ihostani ja olen näyttänyt sen luonnollisena seuraajilleni myös niinä päivinä, kun se ei ole ollut ihan parhaimmillaan.

Olen esimerkki siitä, että kannattaa yrittää sitkeästi, jos jotain haluaa. Ei haittaa, vaikka ihan putkeen ei heti menisikään. Itseensä pitää uskoa.”

Mummo kannusti misseyteen

”Kovin kolaus elämässäni­ oli, kun jouduin viime kesänä­ ­hyvästelemään mummoni, jonka kanssa olimme hyvin­ ­läheisiä. Mummo kannusti ­minua misseyteen ja hän ­olisikin minusta tällä hetkellä­ todella ­ylpeä. Haluan uskoa, että mummo tietää kyllä minun olevan nyt Miss Suomi. Mummon kuoleman jälkeen lähdin tekemään hyväntekeväisyyskampanjaa yksinäisten vanhusten puolesta. Olemme­ saaneet kerättyä jo hienosti­ ­­varoja vähävaraisille vanhuksille.”

Haave lapsista

”Avomieheni Viljamin kanssa olemme puhuneet paljon tulevaisuudesta. Olemme olleet yhdessä alkuvuodesta kolme vuotta. Haaveilemme molemmat lapsista ja olemme perhekeskeisiä.

Viljami on ollut minulle missitaipaleella suuri tuki. Hän on aina osannut rauhoitella minua ja muistuttanut luottamaan omaan juttuun. Väkisinkin sitä aina välillä vertaa itseään muihin.

Unelma-ammattini on tv-juontaja ja näyttelijä. Yksi suurimmista unelmistani on päästä mukaan kilpailemaan Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaan! Olen harrastanut kilpaparitanssia pienestä asti ja ehkä kilpailuvietti oli osittain se, joka ajoi minut missikisoihinkin.”

X