Mister8-sarjan pääroolissa nähtävä Krista Kosonen kaipaa illanistujaisia: ”Olen tosi iloinen siitä, että olen saanut tehdä töitä tänä aikana”

Jaa artikkeliTilaa Seura
Krista Kosonen nautti koronasta huolimatta viime kesän tunnelmasta. ”Jollain omituisella tavalla viime kesä oli ihan mahtava. Olimme mökillä koko kesän ja se oli vähän kuin lapsuuden kesä. Tuli luettua paljon kirjoja ja kuljettua luonnossa.”
Krista Kosonen nautti koronasta huolimatta viime kesän tunnelmasta. ”Jollain omituisella tavalla viime kesä oli ihan mahtava. Olimme mökillä koko kesän ja se oli vähän kuin lapsuuden kesä. Tuli luettua paljon kirjoja ja kuljettua luonnossa.” © Mirva Kakko/Om-arkisto
Mister8 -sarjaa tähdittävä Krista Kosonen paiskii parhaillaan hommia Norjassa Oslossa, jossa hän kuvaa Beforeigners -sarjan toista tuotantokautta.

”Ensisijainen syyni lähteä mukaan sarjaan oli päästä tekemään töitä ohjaaja Teemu Nikin kanssa. Mustavalkoinen draamakomedia kuulosti todella hauskalta”, uudessa Mister8-sarjassa pääosassa nähtävä Krista Kosonen tuumasi puhelimitse sarjan etäpressipäivässä.

Parhaillaan Kosonen paiskii hommia Norjassa Oslossa Beforeigners-sarjan kuvauksissa. Kosonen on viihtynyt Oslon työkomennuksella hyvin, vaikka sosiaalinen elämä onkin vähissä.

”Ei ole mitään yhteisiä illanistujaisia. Kaikilla olisi siihen vähän kaipuuta, erityisesti minulla, joka olen täällä aikalailla itsekseni. Olen tosi iloinen kuitenkin siitä, että olen saanut tehdä töitä tänä aikana.”

Kosonen on Oslossa yhdessä tyttärensä kanssa, joka on norjankielisessä päiväkodissa.

”En tiedä miten hän on kielen omaksunut, mutta iloisesti hän sinne aina menee. Kavereita hänellä siellä on, mutta se miten he kommunikoivat keskenään, on minulle mysteeri.”

Beforeigners-sarjassa Kosonen puhuu norjaa itsekin. Tällä kertaa repliikkien opettelu on ollut helpompaa kuin ensimmäisellä kerralla.

”Small talkin opettelu on jäänyt vähemmälle, mutta on ollut ilo huomata, että yhtä vaikeaa ei ole ollut kuin viimeksi.”

Lue myös: Krista Kosonen näyttelee norjalaista viikinkisoturia Beforeigners-sarjassa: ”Olen tehnyt aika paljon töitä opetellessani repliikit ulkoa”

Mister 8:n etäpressi

Jari Virman

Jari Virman © Tommi Tuomi/Om-arkisto

Sarjassa nähtävä Jari Virman on vapaa-ajallaan innokas kalastaja. Tänä talvena Virman on päässyt ilokseen pilkillekin. ”Vapaa-ajan kalastaminen on kovassa nousussa”, tiiviin työvuoden viettänyt Virman kertoi.

Olli Rahkonen

Olli Rahkonen © Emmi Korhonen/Lehtikuva

Sarjassa näyttelevä Olli Rahkonen on tämän kevään kiinnityksellä Turun kaupunginteatterissa. Viime vuoden lopulla hän oli mukana kahdessa näytelmässä. Korona ei onneksi vaikuttanut Mister8 -sarjan kuvauksiin. Silloin kun sitä tehtiin, ei koko viruksesta ollut vielä tietoakaan.”

Teemu Nikki

Teemu Nikki © Emmi Korhonen/Lehtikuva

Mister8 -sarjan ohjaaja Teemu Nikki sai sarjan valmiiksi juuri ennen kuin korona iski Suomeen.

Pekka Strang

Pekka Strang © Otavamedia/Kari Hautala

Näyttelijä Pekka Strang pohti koronan koskettavan jollain tapaa meitä kaikkia. ”Viisaampaa on yrittää sopeutua. Uskon, että ei ole mitään niin pahaa, etteikö olisi jotain hyvääkin, vaikka se onkin kulunut klisee.”

Ville Tiihonen

Ville Tiihonen © Pekka Mustonen/Otavamedia

”Ei pidä ottaa itsestäänselvyytenä sitä, että pääsee tekemään oman alan töitä ihmisten kanssa”, totesi näyttelijä Ville Tiihonen, joka tekee nykyään myös äänikirjoja.

Chike Ohanwe

Chike Ohanwe © Tiia Ahjotuli/Otavamedia

Näyttelijä Chike Ohanwe tiputti Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalvelussa nähtävän sarjan roolia varten 11 kiloa. ”Karsin sokerit ja treenasin kuin hullu.”

Amir Escandari

Amir Escandari © Antti Aimo-Koivisto/Lehtikuva

Mister8 -sarja on varmasti erilainen kokemus riippuen mistä näkökulmasta sitä katsoo”, näyttelijä Amir Escandari tuumi.

Joonas Saartamo

Joonas Saartamo © Tiia Ahjotuli/Otavamedia

Näyttelijä Joonas Saartamo valmistautuu tällä hetkellä seuraavaan rooliin, joka vaatii jälleen kropan likoon laittamista. ”Maaliskuussa alkavat uuden sarjan kuvaukset, johon mennessä pitäisi treenata itsensä aika hyvään kuntoon. Kiireiset ajat ovat koittamassa.”

Elias Westerberg

Elias Westerberg © Emmi Korhonen/Lehtikuva

Mister8 -sarjan tekijöitä vuolaasti kehunut näyttelijä Elias Westerberg on nähnyt tilanteessa pilkahduksen positiivisuuttakin. ”Väitän, että aika moni on koronan myötä tajunnut, että elämää voi elää myös sahaamatta pää kolmantena jalkana ympäriinsä. Ehkä hidastaminen on se pieni hopeareunus tässä.”

X