Muistatko vielä nämä säväyttäjät? Linnan juhlien pukuloistoa ja itsenäisyyspäivähuumaa – Katso upeat kuvat!

Jaa artikkeliLähetä vinkki
”Joitakin Linnan juhlien pukuja olen antanut hyväntekeväisyyshuutokauppaan tai muuten eteenpäin. Kaapissa on kyllä edelleen useampia”, Satu Taiveaho-Virtanen kertoo.
”Joitakin Linnan juhlien pukuja olen antanut hyväntekeväisyyshuutokauppaan tai muuten eteenpäin. Kaapissa on kyllä edelleen useampia”, Satu Taiveaho-Virtanen kertoo. © Om-arkisto
Satu Taiveaho-Virtanen oli vuodesta toiseen Linnan kuvatuimpia vieraita. Katso Seuran kuvakoosteesta Linnan upeimmat säväyttäjät vuosien varrelta!

Entinen kansanedustaja Satu Taiveaho-Virtanen oli yksi Linnan vakiokasvoja työnsä ja ex-mies Antti Kaikkosen työn ansiosta. Hän on halunnut tuoda yhteiskunnallista sanomaa myös juhlapukuihin.

”Joka vuosi se ei ollut mahdollista ja joskus joutui miettimään myös sitä, miten löytää kohtuullisen helposti asun päälleen”, Satu Taiveaho-Virtanen kertoo.

Ensimmäistä kertaa Linnassa juhliessaan Satu halusi nuorena kansanedustajana tuoda esiin nuorten osaamista, ja iltapuku tehtiin opiskelijatyönä. Vuonna 2017 hän juhli satavuotiasta Suomea Anne-Mari Pahkalan suunnittelemassa iltapuvussa, johon painetut höyhenet viestivät kotoaan pois lähetetyistä sotaorvoista ja -lapsista.

”Juhlavuonna halusin tuoda esille sotaorpoja ja sotalapsia. Heidän tilanteensa on koskettanut itseäni syvästi, ja koin, että sotalasten kokemuksissa on paljon samaa kuin sijaislasten kokemuksissa”, kahden sijaislapsen vanhempi kertoo.

Satu on juhlinut itsenäisyyttä myös iltapuvussa, joka on valmistettu meren muovijätteestä tehdystä kankaasta. Parhaiten kierrätysteemapuvuista on jäänyt mieleen kahvikapseleista valmistettu iltapuku vuodelta 2014.

Puvuista on tullut paljon palautetta, mutta Satu on halunnut jakaa kiitoksen suunnittelijoille ja tekijöille.

”Oma ansioni on ollut minimaalisen pieni. Itsenäisyyspäivä on tärkeä suunnittelijoille ja vaate- ja kauneusalan ammattilaisille, silloin heidän kädentaitonsa ja osaamisensa pääsevät esille.”

Vuonna 2013 Presidentinlinna oli remontissa, ja itsenäisyyspäivää vietettiin Tampereella. Juhlien pukukoodi oli aiempaa rennompi, ja rouva Jenni Haukio otti vieraat vastaan hopeana kimaltavassa cocktailmekossa.

Vuonna 2013 Presidentinlinna oli remontissa, ja itsenäisyyspäivää vietettiin Tampereella. Juhlien pukukoodi oli aiempaa rennompi, ja rouva Jenni Haukio otti vieraat vastaan hopeana kimaltavassa cocktailmekossa. © Pekka Nieminen/Kuvaryhmä/SKOY

Itsenäisyyspäivän juhlat Tampereella

Vuonna 2013 itsenäisyyspäivää juhlittiin poikkeuksellisesti Tampere-talolla. Pukukoodi eli tumma puku oli tavallista rennompi, mutta Duudsonit kunnioittivat asuillaan juuriaan, sillä he olivat teetättäneet juhlaa modernit Jussi-puvut vanhan ajan vöitä myöten.

Nelikon asuissa oli pieniä eroja, sillä Jarno Laasalalla oli punainen liivi ja esimerkiksi Jukka Hildénillä tummempi asukokonaisuus.

Duudsonit-nelikko Jarno ”Jarppi”

Duudsonit-nelikko Jarno ”Jarppi” © Pekka Nieminen/Otavamedia

”Olemme kaikki Pohjanmaalta lähtöisin, se on ollut meille aina tärkeä paikka, joten halusimme korostaa pohjalaisia juuria ja näyttää, että miehetkin voivat säväyttää ja revitellä totta kai kunnioittaen näin tärkeää päivää. Oma isoisäni on sotinut Suomen puolesta ja Suomi on antanut meille niin paljon, joten itsenäisyyden juhliminen oli tärkeää”, Jarno Laasala kertoo.

Hän kuvailee Tampere-talon tunnelmaa rennoksi ja sosiaaliseksi. Erityisesti kättely on jäänyt hänelle mieleen.

”Oli mieleenpainuva hetki, kun menin sinne parhaiden lapsuudenystävieni kanssa. Oli maagista jonottaa pääsyä kättelyyn. Se oli hyvin spesiaali hetki. Ehkä tässä elämässä on tullut tehtyä jotain oikein, kun saimme tällaisen kunnian.”

Itsenäisyyspäivän pukuloistoa

Näyttelijä Maria Ylipää vuona 2012.

Näyttelijä Maria Ylipää vuonna 2012. © Pekka Holmström/Kuvaryhmä/SKOY

Näyttelijä Maria Ylipää toi vanhan ajan Hollywood-glamouria vuoden 2012 juhliin.

Kimi Räikkönen ja ­Minttu Räikkönen.

Kimi Räikkönen ja ­Minttu Räikkönen. © Pekka Mustonen/Otavamedia

Formulakuski Kimi Räikkösen vaimo ­Minttu Räikkönen nähtiin elegantissa vihreänsävyi­sessä mekossa.

Näyttelijä Jasper Pääkkönen ja puoliso Alexandra Escat.

Näyttelijä Jasper Pääkkönen ja puoliso Alexandra Escat. © Tommi Tuomi/Otavamedia

Näyttelijä Jasper Pääkkönen ja puoliso Alexandra Escat saapuivat Linnaan Mert Otsamon suunnittelemissa asuissa.

Lisa Sounio kantaaottavassa juhlatyylissä.

Lisa Sounio kantaaottavassa juhlatyylissä. © Pekka Holmström/Kuvaryhmä/SKOY

Marko Ahti­saaren entinen vaimo Lisa Sounio nähtiin Linnassa usein kantaaottavassa juhlatyylissä. Hänen pukujaan on koristanut muun muassa isän sotilaspassi, nalle ja Suomen lippu.

Laulaja Robin Packalen.

Laulaja Robin Packalen. © Pekka Nieminen/Otavamedia

Vuonna 2016 Linnassa juhlinut laulaja Robin Packalen osoitti, että miesten juhlatyylissäkin voi ottaa kantaa arvokkaalla tavalla. Puvun yksityiskohtana oli kultaiset Piikki-rintaneulat, jotka Mert Otsamo suunnitteli Invalidiliitolle. Piikki muistuttaa, että elämän piikit, vammat tai sairaudet voivat myös vahvistaa.

 Jenni Vartiainen vuonna 2011.

Jenni Vartiainen vuonna 2011. © Pekka Holmström/Kuvaryhmä/SKOY

Jenni Vartiainen oli kuin Kleopatra saapuessaan Linnaan vuonna 2011 Katri Niskasen oranssissa iltapuvussa. Kokonaisuuden kruunasivat kultaiset korut ja näyttävä kampaus.

Anna Puu juhli Linnassa vuonna 2018.

Anna Puu juhli Linnassa vuonna 2018. © Tommi Tuomi/Otavamedia

Anna Puun näyttävä puku oli Teemu Muurimäen suunnittelema. Teräshaarniskan takoi Jouko Vuori. Laulaja juhli Linnassa vuonna 2018.

Huuhkajat-kapteeni Tim Sparv ja malli Jitka Novácková.

Huuhkajat-kapteeni Tim Sparv ja malli Jitka Novácková. © Pekka Nieminen/Otavamedia

Huuhkajat-kapteeni Tim Sparv ja malli Jitka Novácková muuttivat viime vuoden Linnan juhlien jälkeen saman katon alle. ”Rakastamme toisiamme ja olemme valmiita taistelemaan suhteemme eteen”, Jitka kertoi Seuralle.

Minna Kauppi juhli puolisonsa Sipe Santapukin kanssa.

Minna Kauppi juhli puolisonsa Sipe Santapukin kanssa. © Niclas Mäkelä/Otavamedia

Suunnistuksen moninkertainen maailmanmestari Minna Kauppi juhli uransa aikana useita kertoja Linnassa aina yhtä tyylikkäänä, tässä puolisonsa Sipe Santapukin kanssa.

Kansanedustaja Jaana Pelkonen ja puoliso Niko Aho.

Kansanedustaja Jaana Pelkonen ja puoliso Niko Aho. © Tommi Tuomi/Otavamedia

Kansanedustaja Jaana Pelkonen ja puoliso Niko Aho tapasivat ensimmäisen kerran Linnassa vuonna 2007. Rakkaus syttyi muutamaa vuotta myöhemmin, ja nykyään parilla on 3-vuotias tytär.

Laulaja Alma Miettinen ja sisko Anna.

Laulaja Alma Miettinen ja sisko Anna. © OM-arkisto

Laulaja Alma Miettinen ja sisko Anna olivat vuoden 2017 väripilkkuja mustista asuistaan huolimatta. He saapuivat Linnaan tyylilleen uskollisina: ulkona heidän päällään nähtiin rakennustyömaalta tutut huomiotakit.

Lue myös: Onko tässä Linnan juhlien koskettavin asu? Autistisen Nuutti-pojan äiti Noora Koponen ottaa juhla-asullaan kantaa erityislasten oikeuksiin – Katso upeat ennakkokuvat

X