Muotisuunnittelija Katri Niskanen tasapainoilee työelämän ja perhearjen välillä: ”Luova työ vaatii aikaa – se ei voi olla pelkkää suorittamista”

Katri Niskanen
Tiivis kalenteri on muotisuunnittelija Katri Niskasen kiireisen arjen pelastaja: "Luova työ vaatii aikaa, se ei voi olla pelkkää suorittamista." © Tiia Ahjotuli / Otavamedia
Seura tapasi muotisuunnittelija Katri Niskasen Aperolin 100-vuotis juhlissa Italian suurlähettilään residenssissä Helsingissä.

Orastava kesä pitää muotisuunnittelija Katri Niskasen kiireisenä.

”Tulin juuri Nizzasta ja nautin siellä ennakkoon kesätunnelmista. Italia on myös ihana paikka. Lähden heinäkuussa Sardiniaan lomalle”, Niskanen kertoi Italian suurlähettilään residenssissä Helsingissä järjestetyissä Aperol 100 -juhlissa.

Niskasen nuorin lapsi täyttää heinäkuussa vuoden. Hänellä on Egotrippi-yhtyeen Niklas Variston kanssa kaksi lasta. Arjen toimiminen vaatii kunnon kalenterikuria.

”Suunnittelen tosi tarkasti aina sen, mitä päiväni pitää sisällään ja mitä seuraavalla viikolla pitää tehdä. Luova työ vaatii aikaa, se ei voi olla pelkkää suorittamista. Kalenteri on nykyään tuplasti tärkeämpi kuin ennen lapsia.”

Niskasen toinen sisko, Kerttu Niskanen ja veli Iivo Niskanen ovat koko kansan tuntemia hiihtäjiä. Sisarusparvi on tiivis.

”Tukijoukoissa ollaan”, Katri vakuuttaa.

Kuvat: Tiia Ahjotuli / Otavamedia

Galleria