Näin Jutta ja Juha Larm yhdistävät työn ja rakkauden – Juha on ”myssyttelijä”, Jutalla on ”salainen supervoima”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Jutta Larm ja puoliso Juha
*Jutalle tehtiin joulukuussa molempien lonkkien tekonivelleikkaus. Kun Jutta oli sängyn omana, Juha kantoi hänelle ruoan sänkyyn, helli ja hoivasi. *Jutalle tehtiin joulukuussa molempien lonkkien tekonivelleikkaus. Kun Jutta oli sängyn omana, Juha kantoi hänelle ruoan sänkyyn, helli ja hoivasi.
Aviopari Jutta ja Juha Larm tekevät töitä samassa yrityksessä. Työtehtävät he jakavat niin, että kummankin luonteenpiirteet pääsevät oikeuksiinsa.

Ei erillisiä työ- ja vapaa-aikoja. Jutta ja Juha Larm ovat jo suhteensa alusta lähtien antaneet kotioloissa tilaa ideoimiselle ja toisen sparraamiselle työkuvioissa. Inspiraatiot eivät katso kelloa.

Larmit viettävät elokuussa viisivuotishääpäiväänsä. He tapasivat aikoinaan, kun Jutta tarvitsi työprojektiinsa Juhan kaltaista mainosalan ammattilaista ja näki tilaisuuden mahdollisuutena tutustua kiinnostavan oloiseen mieheen, johon oli kiinnittänyt huomiota Suomen Bachelor -ohjelmassa.

Aika jatkaa eteenpäin

Tällä hetkellä molemmat työskentelevät Jutan 13 vuotta sitten perustamassa Fitfarm- hyvinvointivalmennusalan yrityksessä. He luopuivat suunnittelemansa Kuru Resort -lomakeskuksen omistajuudesta loppuvuodesta pian sen avautumisen jälkeen. Aikuisille suunnattu luksuslomakeskus on ollut otsikoissa sen kokemien taloudellisten haasteiden vuoksi.

”Se oli hieno unelma ja projekti, joka toteutui. Pois jättäytyminen ei ollut missään nimessä pettymys. Me saimme sen vaiheen maaliin, mistä olimme unelmoineet. Oli aika jatkaa eteenpäin”, Jutta Larm kertoo.

Juhan mielestä he ovat parhaimmillaan silloin, kun pitää luoda jotakin uutta. Nyt liiketoiminta paisui eikä sen jatkaminen seitsemän vuoden suunnittelun jälkeen tuntunut omalta.

”Olemme luonteeltamme pienyrittäjiä: Jutta olisi halunnut soittaa äänimaljoja ja minä viedä ihmisiä luontokävelyille. Ei meistä ollut tutkailemaan kiinteistösalkkujen tuottoja viidentoista vuoden päähän”, Juha Larm kertoo.

”ADHD on Jutan supervoima”

Jo nuorena tyttönä Jutta huomasi vaikeutensa keskittyä koulun oppitunneilla. Pitkään hän ajatteli sähäkkyytensä ja levottomuutensa olevan vain luonteenpiirteitään.

Viime vuonna hän ryhtyi selvittämään asiaa tarkemmin lääkärissä. Yritystoiminnan taloushallinnollisten asioiden käyttöjärjestelmiin pureutuminen tuntui haastavalta ja hän halusi tietää, miksi. Lopputuloksena oli ADHD-diagnoosi.

Aktiivisuuden ja tarkkaavaisuuden häiriön vuoksi hän on nopeatempoinen ja keskittyminen on usein vaikeaa. Asioiden aikatauluttaminen on Jutalle haasteellista ja hän saattaa ottaa liikaa asioita hoitaakseen. Joskus kesken kiireisen aamun hän saattaa vaikkapa järjestellä lakanakaapin uudelleen, vaikka pian pitäisi päästä ovesta ulos.

”Pidän levottomasta mielestäni, mutta otan sitä rauhoittavan lääkkeen silloin, kun minun pitää keskittyä pitkäjänteisesti johonkin. Toisaalta ilman lääkitystä olen todella tehokas ja saan järkyttävän paljon asioita aikaan”, Jutta sanoo.

”Jutan ADHD on hänen supervoimansa – hänellä on käsittämätön kyky tehdä kirkkaita visioita ja saada asioita tapahtumaan”, Juha jatkaa.

Pari on oppinut hyödyntämään molempien piirteitä jakamalla työtehtäviä. Juha kuvailee olevansa ”myssyttelijä” eli harkitsevampi. Hän tutkii ideoita syvällisemmin ennen toimintaa. Luovien tekstien kirjoittamiset kuuluvat hänelle, nopeaa toimintaa vaativat järjestelyt Jutalle.

Lue myös: Jutta Larm iloitsee Juha-puolisostaan: ”On lahja, että kumppanikin on kiinnostunut seksuaalisuudesta”

X