Näin saat sutsurellaa! Jorma Uotinen ja Sami Sykkö neuvovat, kuinka toinen ihminen hurmataan

Kun Jorma Uotinen kysyi, onko Sami Syköllä ollut ”sutsurellaa Pariisissa”, hän lahjoitti samalla Suomelle uuden sanan.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Sami Sykkö ja Jorma Uotinen tekevät suosittua podcastia yhdessä.

Kun Jorma Uotinen kysyi, onko Sami Syköllä ollut "sutsurellaa Pariisissa", hän lahjoitti samalla Suomelle uuden sanan.
Teksti:
Jesse Raatikainen

Ystävykset Sami Sykkö ja Jorma Uotinen ovat yllättyneitä vuolaan positiivisesta palautteesta, jonka heidän Sami & Jorma -podcastinsa (Podimo) on saanut.

”Somessa ihmiset lähettävät valtavasti palautetta. Sen mukaan podcast on tuonut iloa ihmisten arkeen, myös masentuneille ja jopa sairaalassa pienen vauvansa kanssa pitkään olleelle äidille. Kun olin työmatkalla Imatralla ja kävelin kauniilla hiekkarannalla, nuoret rantapalloa pelanneet miehet halusivat yhteiskuvaan”, Sykkö kertoo.

TikTokissa on videopätkä, jossa Uotinen puhuu taiteen tehtävästä. Videon parissa on ollut yli 672 000 ihmistä, suuri osa nuoria. Sykkö kysyy, kuinka moni tv-ohjelma tavoittaa tänä päivänä tuollaisen määrän ihmisiä.

”Onko ollut sutsurellaa?”

Kadulla Samilta kysytään erityisesti yhtä asiaa: ”no onko ollut sutsurellaa?”

Sanan lanseerasi Uotinen tiedustellessaan Syköltä podcastissa, oliko Pariisin matkalla sutinaa.

”Jos joku yksittäinen suomalainen on lahjoittanut suomalaisille sanan, niin Jorma on jo lahjoittanut kaksi. Sutsurella ja heleijaa. Näitä ihmiset toistelevat”, Sykkö sanoo.

Jorma Uotinen keksi yhdistelmän sanoista ”sutinaa” ja ”Cinderella”. Siitä syntyi sutsurella. © Tommi Tuomi

Hän muistelee, että Jorma on kysellyt sutsurelloista aina, eikä hän ole pysähtynyt sanan äärelle ennen podcastia. Vasta äänityksissä selvisi, että sutsurella on Jorman kehittämä yhdistelmä sanoista ”sutina” ja ”Cinderella”.

”En muista milloin se syntyi, olen käyttänyt sitä vuosia. Kun ihmiset käyvät risteilyillä, Cinderella-matkoilla, niin siellähän on aina sutinaa. Laivamatkat ovat kuuluisia siitä”, Uotinen sanoo.

”Kaikki tajuavat sen myös heti. Paitsi eräs nuori tiktokkaaja, joka ehdotti, että se voisi olla vaikka isoäidin jälkiruoka”, Sykkö nauraa.

Jorma Uotinen ja Sami Sykkö jakavat omat vinkkinsä

Miten sitä sutsurellaa sitten saa? Kuinka toinen ihminen hurmataan? Annetaan Suomen tyylikkäimpien miesten vastata.

”Ei siihen ole reseptiä. Kun ihminen kohtaa toisen ja katsoo silmiin, niin kontakti syntyy, jos se syntyy. Ihmisten välinen kemia ratkaisee. Äänelläkin voi olla suuri merkitys, miellyttääkö tuo ääni ja jaksaisiko sitä kuunnella pidempään. Tuoksu on äärimmäisen tärkeä. Ääni, hymy, tuoksu, katse. Ehkä ne ovat siinä”, Jorma Uotinen pohtii.

”Pilke silmäkulmassa kiehtoo, elämä ei ole niin totista. Ajoituskin ratkaisee. Aina ei ole oikea hetki hurmata, pitää olla tilannetajua ja oikea hetki omassakin elämässä”, Sami Sykkö sanoo.

”Olemisen sietämätön keveys pitää olla. Ihminen on aito kohdatessaan toisen”, Uotinen jatkaa.

”Luulen, että se vetoaa kaikessa kanssakäymisessä, myös podcastissamme. Jos toinen on sellainen kuin on ja kiinnostunut sinusta ja mielipiteistäsi, niin kontakti saattaa syntyä”, Sykkö sanoo.

”Ja jos ei synny, niin so what”, Uotinen päättää.

Lue myös: Jorma Uotinen ja Sami Sykkö ovat uudet nuorisoidolit – Sami & Jorma -podcast nousi sensaatioksi

Sami & Jorma -podcastin valtava suosio tuli Sami Sykölle ja Jorma Uotiselle yllätyksenä. © Tommi Tuomi
X