Nanna Karalahti toteutti unelmansa ja suuntasi Marbellaan: ”Ajasta Espanjassa aion tehdä niin seesteistä kuin pystyn”

Jaa kaverilleTilaa Seura
Hyvinvointialan yrittäjä Nanna Karalahti
Hyvinvointialan yrittäjä Nanna Karalahti. © Niclas Mäkelä / Otavamedia
Hyvinvointialan yrittäjä Nanna Karalahti pitää huolta itsestänsä syömällä terveellisesti: "Haluan antaa keholleni parasta mahdollista ravintoa, jotta vastustuskykyni pysyy kunnossa flunssakaudellakin."

”Pakkasin hiljattain laukkuni ja muutin kolmeksi kuukaudeksi Espanjan Marbellaan. Mukana ovat puolisoni Jere Karalahti ja lapsemme Jax, 3, ja Alexia, 1.

Minulla on ollut pitkäaikainen unelma saada viettää syksyllä useampi kuukausi ulkomailla, ja tänä vuonna se toteutuu.

Ajankohta tuntui hyvältä, sillä lapsemme eivät ole vielä kouluikäisiä.”

Nanna Karalahti viettää nyt kolme kuukautta Espanjan Marbellassa.

Nanna Karalahti viettää nyt kolme kuukautta Espanjan Marbellassa. © iStock

Nanna Karalahti keskittyy Espanjassa vain rentoutumiseen ja lasten kanssa olemiseen

”Suomessa arkeni on hektistä töiden ja lastenhoidon kanssa. Ajasta Espanjanssa aion tehdä niin seesteistä kuin pystyn. Hoidan vain pakolliset työasiat, ja muuten keskityn rentoutumiseen ja lasten kanssa olemiseen. Aion ulkoilla ja lukea paljon kirjoja.

Tarkoitukseni on laittaa terveyttä ja jaksamista pankkiin talven varalle.

Yleensä syksy on minulle sellaista aikaa, että voimavarani hupenevat. Pimeä vuodenaika on minulle selvästi hankalampi kuin kesä. Tosin viimeiset kolme vuotta kahden pienen lapsen kanssa ovat menneet niin, ettei vuodenaikojen vaihteluita juuri huomaa.

Väsymystä on kesät talvet.”

Syksyllä syödään terveellisesti

Syksyisin pidän huolta itsestäni syömällä terveellisesti. Lisään kasvisten määrää. Kun kaipaan jotain lämmintä, teen kasviskeittoja, joihin lisään valkosipulia ja yrttejä. Haluan antaa keholleni parasta mahdollista ravintoa, jotta vastustuskykyni pysyy kunnossa flunssakaudellakin.

Liikun säännöllisesti. Treenaan, venyttelen ja meditoin. Yhtä tärkeää kuin kehittää lihaskuntoa on kehittää mielen voimaa.

Nuorempana minulla oli joskus syksyisin paineita aloittaa kuntokuuri, uusi harrastus tai tiukka ruokavalio. Äidiksi tulemisen jälkeen olen onneksi rentoutunut. Olen ymmärtänyt, että radikaalit elämänmuutokset eivät kanna. Tärkeämpää on elää tasapainoista arkea joka päivä.

Liikunnassa olen oppinut kunnioittamaan kehoani. En enää ole kehoani vastaan, vaan sen kanssa samalla puolella. Sellainen ihminen ei ole hyvinvoivin, joka treenaa eniten ja syö tarkimmin, vaan sellainen, joka aidosti kuuntelee kehoaan.

Lue myös: Tyylituomari: Jere Karalahti antaa aihetta mennä sekaisin

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Kotilääkärissä 9/19.

Kiinnostuitko? Tilaa Kotilääkäri-lehti

X